Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pajęcza sieć na Mitsu by SPIDER-ek
Autor Wiadomość
m6riano 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-09-2012, 20:08   

SPIDER-ek, ile chcesz za kanape tylna?

SPIDER-ek 
Mitsumaniak

Auto: Infiniti Q50 2.2d Premium 2015
Wysłany: 30-09-2012, 16:40   

Tapicerka skórzana , przebieg 202800km, montaż 22-09-2012

Przyszedł czas żeby wkońcu opisać mój ostatni zakup i montaż:)

No więc pojawiła się skóra na allegro za dosłownie darmo :) Więc została zakupiona przez ze mnie.
Mianowicie polowałem na skórę, ale albo drogie albo kombi.

A tutaj pojawia sie czarna, za 499zł i kombi. I dylemat czy kupować czy nie, ale myśle sobie nie ma co się zastanawiać bo zaraz jej nie będzie skoro za 1500zł ostatnio poszła jak ciepłe bułeczki na allegro, zanim dobrze jeszcze zdążyłem się zastanowić, czy napewno chce skóre:) Więc tutaj bez namysłu zakupiłem, a to że z kombika to jakoś nie przerażało mnie.

Zakup:
fotele elektryczne + kompletna kanapa + boczki = 499zł
dostawa = 100zł
napiwek = 50zł

montaż w samochodzie = moje własne ręce = 0zł

Przystapiłem do montażu:

Przód - bez najmniejszych problemów - fotele są plug&play, cztery śruby, również 3 wtyczki (ogrzewanie,poduszki,regulacja). I wszystko elektryczne działa:)

Boczki - z tym również żaden problem - rownież plug& play. Różnica że w tylnych boczkach możemy sobie dołozyć głośniki bo jest na to orginalne miejsce :)

Tył - tu jest troche trudniej
- kanapa - jest plug&play, najprostrza rzecz:)

- oparcia - już ne do końca. A mianowicie:
+ oparcie środkowe skladane lewe i prawe, są ok , jeżeli chodzi o śruby mocujące środkowe oparcia lewe i prawe są identyczne, więc odkręcamy i montujemy nowe. Z tym że w kombiku w oparciu jest pas, mi akurat to nie przeszkadza, bo nie jeżdze z tyłu i w środku, więc nie jest używany.
+ jednakże środkowe oparcie jest cieńsze w kombiku niż w sedanie, przez co zaczepy przytrzymujące oparcie nie moga zaskoczyć - jest pomysł żeby wziąść z kombika jakiegos rozbitka. Do sprawdzenia.
+ oparcie środkowe nie ma też takiej części tylniej szmaty przedłużonej do zakrywania łączenia, przez co widać łączenie w bagażniku i po złozeniu oparcia. Jest to do zrobienia, albo do przełożenia z sedana.
+ reasumując oparcie tylnie środkowe pasuje na szerokość , nie ma szpar, pasy środkowy można przykręcić i będzie spox, i zaczepy tylnie z kombika
+ największy problem jest tylko i wyłącznie z bocznymi wykończeniami środkowego oparcia. Bo są poprostu mniejsze. I tutaj pozostaje jedynie z sedana, albo dorobienie u tapicera.

Więc tylnie oparcie będę albo boczki dorabiał w skórze, albo jak się pojawi na allegro to kupię z sedana. Na chwile obecna mam połączenie oparcia kombi+sedan:) Nie ma tragedii w wyglądzie:)

Dla tych co mają dylemat czy czarny będzie pasował do szarego, to powiem że oczywiście. Nawet i dla mnie lepiej bo nie ma takiego ponurego czarnego charakteru, a są wstawki szare i przecież podsufita też szara. Mi się podoba.

Oczywiście trzeba było wstapić do sklepu i kupić coś na skórę:
Środek Charme leather care - Ma-Fra
- pianka czyszcząca - 19,99zł
- odżywczy krem - 23,99zł

Opis mojego byłego rekina na forum

sveno 
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 Avance SE
Wysłany: 30-09-2012, 18:57   

Cytat:
Boczki - z tym również żaden problem - rownież plug& play. Różnica że w tylnych boczkach możemy sobie dołozyć głośniki bo jest na to orginalne miejsce :)
tak się domyślełem, jak porównywałem u siebie boczki z kombi z moimi, a na forum w dziele EAxx uparcie wszyscy twierdzili, że tylne boczki są inne :)

Dobra robota, szacun :)

A co do szarego to zostały Ci plastiki pod deska a je się łatwo i szybko demontuje i możesz je przysnąć motipem do plastików, są to elementy których się praktycznie nie dotyka więc nie musisz bać się o wycieranie. Motipem możesz też tymczasowo pomalować te boczki tylnego oparcia.

No i to co najbardziej moim zdaniem gryzie w oczy to szare pasy :roll:
jakby się kogoś znajomego spotkało - nie umiem tego wytłumaczyć
i nie doświadczyłem tego jeżdżąc innymi markami" by dzordz8

m6riano 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Wysłany: 30-09-2012, 19:04   

SPIDER-ek, cfaniaczku ty...;-)
ps. teraz by ci sie przydały skórzane plastikowe nakładki na progi (jak u mnie, tyle że czarne;-) chcesz może?

SPIDER-ek 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-09-2012, 20:33   

Na chwilę obecna nic nie będę kombinował z szarością, bo ona mi pasuje, gdybym plastik pod kierownicą zrobil czarny, to by było dla mnie poprostu za ciemno.
Tym bardziej że to mi pasuje bo mam kiere szarą, podlokietnik również, dywanik i kilka plastików. Nad pasami pomyślę ...

M6riano, jak zdobędę drugi zestaw skóry z sedana to się z Tobą dogadam :) i każdy bedzie zadowolony.

deejay 
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Wysłany: 30-09-2012, 20:39   

No panie robi sie salonowo w środku :P Pogratulowac tylko skórki :)

SPIDER-ek 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-09-2012, 20:50   

30-09-2012 Update kompa UKP do wersji 2.0.6, przebieg: 202950km

Przy okazji dzisiaj odwiedziłem Artura.

2.0.6 październik 2012 (REVELTRONICS):
- dodano możliwosć ustawienia indywidualnego powitania GRAFICZNEGO (wcześniej tylko tekst) - import z plików graficznych .bmp (122x32pix),
- dodano pomiar przyspieszenia na dystansie zdefiniowanym przez użytkownika (np. czas na 1/4 mili, tj. 0-400m),
- możliwość dokładniejszej kalibracji wskazań napięcia (z uwzględnieniem spadku napięcia w miejscu pomiaru względem napięcia akumulatora),
- zoptymilizowano odświeżanie ekranów,
- przedziały przyspieszeń zdefiniowane przez użytkownika od teraz są zapamiętane również po zaniku zasilania,
- poprawiono zliczanie przebiegu całkowitego pojazdu,

sveno, deejay, dzięki, coś dalej będę kombinował:)

diabelll 
Forumowicz

Auto: Galant ;>
Wysłany: 30-09-2012, 21:26   

SPIDER-ek, super to wyglada tez bym tak zrobil gdyby nie to ze mam szara deske ktora psuje kompletnie efekt czarnej skóry ;/

sveno 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-09-2012, 21:40   

diabelll, przy odrobinie chęci można to zmienić, czarną wyrwiesz za 300zł lub można pomalować za 80zł :)

Galancior94 
Mitsumaniak

Auto: Golf VI Variant
Wysłany: 30-09-2012, 22:20   

SPIDER-ek, Mam wszystko tak samo jak ty, tylko nakładki na progi mam czarne. A z tymi zaczepami, to do tych kanap są ciut większe ;) Bo też zmieniałem z takiej tapicerki jak ty miałeś, na czarną skóre ;) Tyle że miałem normalnie od sedana ;)

diabelll 
Forumowicz

Wysłany: 30-09-2012, 22:53   

sveno, e to nie dla mnie nie widzie sensu rwac deski dla koloru :) malowanie tez nie bo zejdzie :) boczki pojda w szary skaj a fotele z eclipsa 2g sa elektryczne tylko podgrzewania nie maja :D z tego co pamietam ze swojego kolor identyczny jak w moim galancie :)

sveno 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-09-2012, 23:53   

diabelll napisał/a:
nie widzie sensu rwac deski dla koloru
jak napisałem: wystarczy trochę chęci :)
diabelll napisał/a:
malowanie tez nie bo zejdzie
u mnie narazie 8 miesięcy bez szkody, a kolega który mi to poradził ma w Colcie już 2 lata i chwali sobie to rozwiązanie.

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 30-09-2012, 23:54   

Skórka pierwsza klasa, ale rzeczywiście z deską trzeba coś zrobić :)

m6riano 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Wysłany: 01-10-2012, 00:01   

SPIDER-ek, chodzi mi o to że niebawem będziemy z wujkiem robili dalej zabawy ze skórą więc jak chcesz to mógłbym i tobie zrobić taki zestaw czarnych nakładek..;-)

diabelll 
Forumowicz

Wysłany: 01-10-2012, 16:56   

sveno, no cos ty :O tyle wytrzymalo to super spoko myslalem ze zmieniales na czarna hmm wiec tez pojde ta droga a deske pewnie trzeba sciagnac do malowanie nie ;) ??

Odpowiedz do tematu