|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.8GDI] brak podświetlenia tablic:/ |
Autor |
Wiadomość |
radek8622
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5v6 elegance 98r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Lis 2011 Posty: 521 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 20-10-2012, 10:20 [1.8GDI] brak podświetlenia tablic:/
|
|
|
Cześć mam nie miłą niespodziankę cari 97r.Chodzi o brak podświetlenia tablicy z tyłu.Najpierw padła jedna z żarówek miałem zamiar wymienić ją ale nie zdążyłem bo zauważyłem że druga też klękła.Dzisiaj zabieram się za wymianę oby dwóch ładnie włożyłem,zapalam światła i nic:/ nie świeci ani jedna ani druga,próbowałem odwrotnie włożyć (ale zapewne to bez znaczenia) też nic.Natomiast wszystkie światła działają poprawnie sprawdzałem wszystkie łącznie z oświetleniem kabiny.Teraz tak co może być przyczyną tego? myślałem nad bezpiecznikami ale czy by działała reszta świateł,chyba że jest jakiś osobny bezpiecznik do podświetlenia tablic.? |
|
|
|
 |
kamir
Mitsumaniak TK

Auto: Carisma GLX 1.8 SOHC+LPG '96r
Pomógł: 27 razy Dołączył: 14 Lip 2010 Posty: 727 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 20-10-2012, 10:55
|
|
|
radek8622, Sprawdź przejście przewodów z karoserii do klapy. Najczęściej się tam załamują przewody, co skutkuje nie świeceniem tych żarówek, sam to przerabiałem. |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 20-10-2012, 11:48
|
|
|
radek8622, ale mnie zamotałeś człowiekuuu!! musiałem dwa razy przeczytać twojego posta i nic, dobrze że jest już odpowiedz to zrozumiałem o co pytasz Na swoje usprawiedliwienie dodam, że wczoraj wyciągałem u siebie licznik i poszedłem myślami zupełnie w innym kierunku, myślałem, że chodzi ci o tablice z zegarami HAHA. Jednak co mnie zmyliło: napisałeś, że nie masz podświetlenia tablicy z tyłu..., a z przodu masz?
Jeśli chodzi o twoje pytanie to dokładnie tak jak pisze kamir, możesz jeszcze sprawdzić kontrolką czego nie masz (masy czy plusa), oczywiście sprawdzaj na włączonych światłach , jak zobaczysz czego nie ma to łatwiej będzie ci znaleźć przyczyną. |
|
|
|
 |
radek8622
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5v6 elegance 98r
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Lis 2011 Posty: 521 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 20-10-2012, 12:47
|
|
|
właśnie sie z tym uporałem kabel od masy z boku na klapie przy szybie sie połamał i dla tego nie świeciło ale jest już git:D 5 min roboty:) |
|
|
|
 |
kamir
Mitsumaniak TK

Auto: Carisma GLX 1.8 SOHC+LPG '96r
Pomógł: 27 razy Dołączył: 14 Lip 2010 Posty: 727 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 20-10-2012, 15:30
|