Reduktor |
Autor |
Wiadomość |
sadox
Nowy Forumowicz
Auto: narazie nie mitsubishi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-10-2012, 11:14 Reduktor
|
|
|
Mam problem mam cieknacy reduktor zostal wymieniony uszczelniacz ale nic nie dalo dalej cieknie ale tylko wtedy jak zalacze przednia os zastanawiam sie czy go dobrze zalozyli
Mieliscie podobne problemy |
|
|
|
 |
szerszeniak
Forumowicz

Auto: AUDI 80
|
Wysłany: 04-12-2012, 23:25
|
|
|
A sprawdzałeś może poziomy oleju w reduktorze i skrzyni? może ze skrzyni pompuje do reduktora jak jest obciążony albo tak wymienili uszczelniacz ewentualnie na wale w miejscu pracy uszczelniacza już jest uszkodzenie. Trzeba by zobaczyć jak to wygląda? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 05-12-2012, 06:48
|
|
|
Rozumie, że cieknie na uszczelniaczu przedniego wału napędowego? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
sadox
Nowy Forumowicz
Auto: narazie nie mitsubishi
|
Wysłany: 29-12-2012, 15:45 Reduktor
|
|
|
Tak cieknie na uszczelniaczu przedniego walu mam pewnosc na 70 % jezdzilem narazie tylko na tyle ale wczoraj i przedwczoraj dolaczylem przedni i tak jak kiedys nie bylo albo niezwrocilem na to uwagi powstalo takie cos gdy stane i dolacze Przedni przy ruszeniu jest dluzsza chwila zeby sie dolaczyl mam wrazenie ze jest jakis poslizg i nasuwa sie pytanie kiedys wyczytalem na jakims forum ze moze byc wyrobiona flansza podobno wal przedni jak wchodzi do reduktora ma zabki i on wchodzi w jakies lozysko czy tuleje z rowkami czy to moglo sie wyrobic czy da sie to zrobic i wymienic takie lozyske tuleje czy caly reduktor do wymiany i jeszcze czy ma ktos moze schemat reduktora to bym powiedzial dokladnie o co mi chodzi |
|
|
|
 |
|