|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C10] Mało popularny colt :-( |
Autor |
Wiadomość |
grossb [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2007, 21:32 [C10] Mało popularny colt :-(
|
|
|
Czesc,
Witam wszystkich, jestem Piotrek.
Od niedawna jestem wlascicielem Colta C10 z 88r. Przeszukuje net i stwierdzam, ze strasznie jest trudno znalezc cos konkretnego na temat tego modelu. Wiem, ze autko jest stare, ale mialem nadzieje, ze znajde cokolwiek, co pozwoli mi naprawic to autko.
Kolejna rzecz- ja mam silnik 1,3 benzyna, ale w specyfikacji tego modelu nigdzie nie widz, zeby taki silnik byl montowany, jak to jest
Mam sporo do zrobieni przy colciku, ale nie moge nawet zdobyc instrukcji z danymi technicznymi, a przy remoncie silnika by sie przydalo cos o nim wiedziec.
Bede wdzieczny za pomoc
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez grossb 25-01-2007, 21:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 17-01-2007, 21:52
|
|
|
LINK
Po niemiecku ale może coś wykumasz |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2007, 23:33
|
|
|
uuuu z takim colcikiem bedzie ci cieszko trudno dostepne czesci i wogole remont niwiem czy opłacalny lepiej dopłacic i kupic nowszy model chyba ze zalerzy ci konkretnie na tym colciku kturego masz to czesci mozna znalesc na allegro jest ich mało ale sa http://www.allegro.pl/ite...88r_czesci.html |
|
|
|
 |
grossb [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2007, 17:49
|
|
|
Dzieki,
jednak troche sie podlamalem. Jest to bardzo malo popularny samochod ale juz go mam, wiec mimo wszystko chce go reanimowac. Bede bardzo wdzieczny za wszelkie informacje na temat tego modelu!!! |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-01-2007, 19:48
|
|
|
damianrally, no offence ale z takim podejsciem powinienes sobie kupic nowego OPLA.
grossb, instrukcja naprawcza jest do pobrania z linka ktorego dal josie. Silnik pewnie masz 1,3 ale blad jestw dokumentach jak podejrzewam.
http://www.mitsubishi-gra...topic.php?t=167 - poczytaj. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
grossb [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2007, 22:17
|
|
|
Silnik jest maly wiec pewnie to 1,2; a moze 1,5? Po czym moge poznac?
PS: Skrzynia 4 biegowa jesli to cos moze powiedziec o silniku. |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2007, 23:01
|
|
|
Majster silnik albo 1.3 albo 1.5:) |
|
|
|
 |
josie

|
Wysłany: 19-01-2007, 23:04
|
|
|
grossb napisał/a: | Silnik jest maly wiec pewnie to 1,2; a moze 1,5? Po czym moge poznac? |
Odczytaj z dowodu, albo z bloku silnika pierwsze 4 znaki numeru |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2007, 23:04
|
|
|
p.s. jak nie jest zjedzony przez rdzę, zawsze warto naprawiać, napewno znajdziesz jakies używki, albo zamienniki na necie:) |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20-01-2007, 01:27
|
|
|
Bastek,
C10 mial silnik 1,2 l o symbolu 4G16...
Nie poprawiaj Kolegi i mnie rowniez jezeli nie wiesz. A niestety nie wiesz.
Do skrzyni 4 biegowej to bedzie raczej 1,2.
Czy mozeszzamiescic fotki silnika i samochodu? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
grossb [Usunięty]
|
Wysłany: 20-01-2007, 09:10
|
|
|
dzis bede go transportowal do mojego "malego warszatu" w garazu to i zrobie zdjecia i Wam pokaze co mam
A tak pozatym, to autko dostalem za darmo!!! najwiekszym minusem oprocz slabego stanu silnika i pogietej blachy jest fakt ze dowod rejestracyjny zostal zabrany przez policje (dymienie z ukaldu wydechowego). Jak go zrobie (oby) to odbiore dowodzik i juz
dziekuje Wam za pomoc, widze ze bede mial w Was oparcie, jak juz zaczne walke z colcikiem
[ Dodano: 21-01-2007, 21:58 ]
Autko jest juz u mnie
Oto ono: (zdjecia z komorki)
Moze rozgryziecie co to za silnik.
 |
|
|
|
 |
ewald [Usunięty]
|
Wysłany: 21-01-2007, 22:39
|
|
|
witaj,wg.mnie to 1200 z groszem,jeśli ma skrzynie 4 b. a tak nawiasem miałem podobnego lancera 1500 z 1985r.(pare dobrych lat),stwierdzam że był to bardzo dopracowany,absurdalnie niezawodny samochód!W sumie gdyby nie rdza to śmigałby do dzisiaj.Jeśli mogę Ci doradzić bo miałem problem z spalaniem oleju,wymień tylko uszczelniacze zaworowe i jeśli silnik jest suchy to powinno zniknąć.Co do części mechanicznych nie ma praktycznie problemu,jeśli jest pytaj o hyunday pony to identyczny mechanicznie brat colta,pozdrawiam. |
|
|
|
 |
grossb [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2007, 18:23
|
|
|
Dzieki za wartosciowe informacje. Jakby udalo sie zlikwidowac dymienie, to moglbym odebrac dowod i byloby mi duzo latwiej. Powiedz tylko jak sie zabrac do wymiany tych uszczelniaczy?
Dzieki
PS Zastanawiam sie, czy jest mozliwosc bez przerobek zamontowac w nim silnik 1,5 (ze skrzynią biegow). Oba silniki wygladaja bardzo podobnie, ale zdaje sobie sprawe ze moga byc roznice ktorych nie widac "na oko" |
Ostatnio zmieniony przez grossb 23-01-2007, 19:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
josie

|
Wysłany: 23-01-2007, 18:41
|
|
|
Ja przed wymianą uszczelniaczy sprawdziłbym ciśnienie sprężania w cylindrach.
Jak małe to próba olejowa - powie dużo o stanie pierścieni i gładzi. |
|
|
|
 |
grossb [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2007, 19:24
|
|
|
Caly problem polega na tym, ze nie mam tego cholernego dowodu rej. i nie moge nigdzie samochodem podjechac (warszatat) i zrobic proby olejowej. |
|
|
|
 |
|
|