Jak elektroda.pl pomaga... |
Autor |
Wiadomość |
carismax
Mitsumaniak Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-11-2012, 14:50 Jak elektroda.pl pomaga...
|
|
|
Napisałem dziś na elektrodzie prośbę o pomoc:
LINK: http://www.elektroda.pl/r...587965#11587965
Cytat: | Witam. Po przeszukaniu miliona stron www dowiedziałem się że w Mitsubishi Carisma 1,9 DiD 2001r. (silnik w wersji F9Q) do wymrugania błędów na desce wystarczy zewrzeć piny 1 i 4 w złączu diagnostycznym (spinacz) i włączyć zapłon.
Dlaczego u mnie to nie działa?? Po zwarciu pinów i przełączeniu zapłonu lampki najnormalniej w świecie zapalają się i gasną tak jak zawsze.
Po podłączeniu kabla i próbami z różnymi programami to tylko scantool ze wszystkiego co możliwe pokazuje mi tylko obroty silnika, żadnego innego parametru. Dodam że w kablu OBD2-USB piny 1 i 4 musiałem zewrzeć bo inaczej w ogóle nie działało.
Prawdopodobnie mam uszkodzony czujnik położenia wału ale kontrolka Check Engine w ogóle mnie o tym nie informuje a objawy są takie że autko jest bardzo kapryśne przy zapalaniu.
Z góry dziękuję za podpowiedzi. |
Temat wylądował w koszu. Napisałem do admina żeby wyjaśnił mi dlaczego usuną mój post, w odpowiedzi dostałem:
Cytat: | Ja już nie mam sił powtarzać, że tu się skończyło różne "jak zdiagnozować xxxx". Ja już nie mam sił powtarzać, że tu się skończyły różne scantoole, scanmastery i inne dziadowstwo. Po prostu koniec. To ma być rzetelne i fachowe forum.
Ten samochód dobrze zdiagnozuje tester carmanscann II |
Widać nie ma co na nich polegać skoro ja się pytam o problem z brakiem możliwości wymrugania błędów a dostaję odpowiedz że mi programy nie działają (a napisałem to czysto informacyjnie żeby zaraz nie dostać bana za to że nie sprawdziłem komputerem) |
_________________ Bite my shiny, metal ass! - Bender Bending Rodriguez |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 29-11-2012, 19:36
|
|
|
carismax, w DiD nie wymrugasz błędów, co do elektrody, fora różnią się zasadami, tam są bardzo restrykcyjne nawet w stosunku do znaków diaktrycznych |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
|
|
|
|
 |
carismax
Mitsumaniak Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DiD
|
Wysłany: 29-11-2012, 19:55
|
|
|
robertdg napisał/a: | carismax, w DiD nie wymrugasz błędów, co do elektrody, fora różnią się zasadami, tam są bardzo restrykcyjne nawet w stosunku do znaków diaktrycznych |
No widzisz... ty potrafiłeś odpowiedzieć mi na pytanie w sprawie o którą tutaj nie pytam. No ale zasady zasadami, szukam pomocy to liczę na pomoc a nie o takie zachowanie. |
_________________ Bite my shiny, metal ass! - Bender Bending Rodriguez |
|
|
|
 |
krzysiakxxx
Forumowicz
Auto: nie mitsu
|
Wysłany: 11-12-2012, 10:41
|
|
|
Co do elektrody to już dawno temu się przekonałem że nie ma sensu tam o cokolwiek pytać bo i tak wyląduje w koszu. |
|
 |
SOŁTYS
Forumowicz immortal
Auto: Galant
|
Wysłany: 11-12-2012, 11:54
|
|
|
Jak na każdym forum bardzo dużo zależy od moderatorów, nawet pojedynczego moderatora.
Nie ma sensu się za bardzo spierać , bo taki mod jak będzie chciał zbanuje Cię bez tłumaczenia.
No chyba że należysz do kółka wzajemnej adoracji to co innego
Swoją droga elektroda, czasem się baaaardzo przydaje.
a że bardzo restrykcyjni są to w sumie dobrze ( może czasem nadgorliwi ) |
_________________ im szerzej otwieramy serce na innych, tym bardziej narażamy się na choroby wieńcowe |
|
|
|
 |
krzysiakxxx
Forumowicz
Auto: nie mitsu
|
Wysłany: 11-12-2012, 12:31
|
|
|
Jako forum jest przydatne jeśli czegoś szukasz... jeśli chcesz się wypowiadać/zapytać to najczęściej się dowiadujesz między zdaniami że to forum nie dla Ciebie, bo jesteś laikiem a oni takich tam nie chcą. |
|
 |
SOŁTYS
Forumowicz immortal
Auto: Galant
|
Wysłany: 11-12-2012, 12:38
|
|
|
hehe trafiłeś w sedno |
_________________ im szerzej otwieramy serce na innych, tym bardziej narażamy się na choroby wieńcowe |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
|
Wysłany: 11-12-2012, 12:48
|
|
|
Ja tam kiedyś szukałem pomocy na temat zrobienia autorskiego włącznika świateł (z obniżonym napięciem) i nawet się doczekałem paru porad, paru rozwiązań kilku schematów nawet opóźnienia (do tego ostatniego zabrakło mi wiedzy, żeby to zlutować) ale projekt jest i działa w moim samochodzie.
Chyba też bardziej tam są nastawieni na wymyślanie czegoś fajnego niż rozwiązywanie problemów użytkowników.
http://www.elektroda.pl/r...c1389733-0.html |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
|
Wysłany: 11-12-2012, 15:50
|
|
|
Duża częśc postów która z tamtąd wylatuje to przede wszystkim brak podstaowych zasadf ortografii, zero konkretów - masło maślane, etc., jezeli ktoś ma pomóc to trzeba umieć się wyrazić, a nie kazać jeszcze pocić się komuś nad własną twórczością. Większośc problemów wynika z braku odpowiedniej komunikacji. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|