Lista posiadaczy E88A |
Autor |
Wiadomość |
mitsu_pl
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Lip 2007 Posty: 1301 Skąd: Grajewo
|
Wysłany: 20-08-2012, 21:45
|
|
|
Nasz galant, fakt w tym roku nie zaliczy zbyt wielu startów (może 2) ze względu na to iż ja siedzie za granicą..., ale galuś ma się dobrze, tak jak Frostowy, jeździ przeważnie tylko w niedzielę i święta..., jutro jedzie na ponowne strojenie, zobaczymy co tam słychać...
Jak zarobie dużo kasy to przejeździ cały przyszły sezon |
_________________ Subaru Forester SF FL - 2000r.
Subaru Forester SF - 1999r.
Subaru Outback BI - 2005r.
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT |
|
|
|
 |
xep
Nowy Forumowicz

Auto: Galant E88A
|
Wysłany: 21-08-2012, 19:01
|
|
|
@Wszyc
Zielenina żyje, jeździ codziennie (tak, wiem że to profanacja) i jak na razie bezawaryjnie.
Przez rok jego posiadania najgorszym co mi się trafiło, to zacięcie się zamka w drzwiach kierowcy.
... a o nadmorską zieleninę pytałem z czystej ciekawości ;] |
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

Auto: Lancer C66A, Sigma Kombi
|
Wysłany: 21-08-2012, 19:11
|
|
|
U mnie jest podobnie - czekam na jakieś grubsze fundusze i zrobię z Galanta jak to ktoś zasugerował "Bulwarówkę" - moim celem jest stworzenie najbardziej wygodnego (np. do wożenia koleżanek na imprezy) Galanta E5/E8. W celu szybkiego dotarcia na miejsce musi mieć "more power" czyli wyląduje tam 6G72 a docelowo nawet z Turbo. Do tego lodówka, stosowne oświetlenie wnętrza, odpowiednia amortyzacja itd. Ogólnie - ma to jechać szybko, ale tak, zeby się tym na tylnej kanapie nie rozlewało hehe
xep napisał/a: | Zielenina żyje, jeździ codziennie (tak, wiem że to profanacja) i jak na razie bezawaryjnie. |
Co do codziennej jazdy to ja wybrałem Galanta E88 właśnie dlatego. Jest autem nietuzinkowym, względnie zrywnym, mega praktycznym (poza wożeniem 500kg zboża na jarmark) ale jak dla informatyka, który obsługuje teren w promieniu 40km to jest autem idealnym. Już nie raz dzięki napędowi 4x4 udało mi się ze śniegu czy rowu wyjechać a tak to bym musiał spacerować i o pomoc prosić... Poza tym na LPG koszty paliwa da się przeżyć. Jedynie rdza wkurza ale to już detale |
_________________ Lancer 1,6 C66A
(Była) Nasza Sigma Kombi |
|
|
|
 |
kaczka81s
Forumowicz

Auto: Był E88A jest Imprezka&BMW
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lut 2012 Posty: 651 Skąd: Pieniny
|
Wysłany: 22-08-2012, 00:28
|
|
|
Wszyc napisał/a: | Kaczka81s w ogóle Twój gal jeździ jaki kolor ma jak wygląda jakieś foty pochwalić się czy dalej jest itp.
|
Foty są w dziale Nasze Miśki poszukaj Kaczkowóz. Nie wstawiam linka bo jeszcze nie doszedłem jak to się robi
Na chwilę obecna jestem w Londynie i zasuwam żeby mieć na budowę chaty(to najważniejsze) no i na remont silnika i doprowadzenie Michała do stanu świetności. (Myślę że przy tych zarobkach będzie łatwiej)
Kilka rzeczy już czeka (rozrząd, pompa wody, przyszły przed samym wyjazdem i nie było czasu fotek pstyknąć, zresztą po co że tylko części kupiłem) filtry i olej już zmieniłem. Będę za dwa tygodnie i zamówię popychacze i uszczelki u Japaneze. A kiedy będę remont robił też się bliżej nie określę, bo roboty dużo, a jak jest okazja to trzeba korzystać i robić. Ale zrobię, no więc z tego powodu jak na razie w moich tematach nuda
A moim Michałem obecnie brat jeździ bo mu się Saabina zepsuła
Niestety moja żona woli Karolinę |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

Auto: ------>
Pomógł: 31 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 4156 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 22-08-2012, 13:31
|
|
|
Ok Ok zwracam honor Grzesiek już zlukałem jest w naszych miśkach ładny nabytek ok nie zmieniajmy tutaj tematu cieszę się że taki szybki odzew by wszystkich zapraszam też czasem na dział E5 galantów do np. tematu "luźne rozmowy właścicieli 7 generacji galantów" grupa posiadaczy tych galantów rośnie w siłę i zrzesza się co raz bardziej fajnie było by też parę E88A zobaczyć na spotach, zlotach ogólnopolskich itp. |
_________________ Mitsubishi Galant E57A '93
Mitsubishi Galant E54A '93 sprzedany
Mitsubishi Galant E88A '93
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
mjsystem: Czyli dookoła rdza. |
|
|
|
 |
kaczka81s
Forumowicz

|
Wysłany: 22-08-2012, 23:23
|
|
|
Dobrze zrobiłeś że ruszyłeś temat, choć małe OT się zrobiło, ale chyba admini wybaczą. Szczerze powiem że w miarę często staram się na forum zaglądać i zauważyłem nudę w tematach nam pokrewnych. A w innych co będę darmo posty nabijał jak się nie znam, jak coś wiem to napiszę.
A co do spotów, wybierałem się do Ojcowa i niestety mój Michał dzień wcześniej w drodze na "CPN" odmówił posłuszeństwa i na drugi dzień do południa grzebałem zanim znalazłem spalony bezpiecznik. (Jest gdzieś w temacie Spot małopolski, cy cuś)
Ja tez chciałbym żeby się trochę więcej w temacie działo, no ale cóż E88A jest niewiele, Mitsu się nie psuje, więc i na forum z tego powodu nuda.
Tak więc pozdro dla właścicieli "nietypów"
No i oczywiście bardzo chętnie zobaczę nowe nr VIN z 88 w środku, w tym temacie. |
|
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

Auto: Lancer C66A, Sigma Kombi
|
Wysłany: 23-08-2012, 22:17
|
|
|
kaczka81s napisał/a: | Dobrze zrobiłeś że ruszyłeś temat, |
Popieram.
kaczka81s napisał/a: | choć małe OT się zrobiło |
Fakt.
kaczka81s napisał/a: | A co do spotów, wybierałem się do Ojcowa i niestety mój Michał dzień wcześniej w drodze na "CPN" odmówił posłuszeństwa |
Kapyrśne są...
kaczka81s napisał/a: | Ja tez chciałbym żeby się trochę więcej w temacie działo, no ale cóż E88A jest niewiele, |
I dobrze. Jakby było dużo, to bym zmienił auto na inne.
kaczka81s napisał/a: | pozdro dla właścicieli "nietypów" |
Wzajemnie - na Wawrzkowiznę dotrzesz, czy znowu będę jedyny ? |
_________________ Lancer 1,6 C66A
(Była) Nasza Sigma Kombi |
|
|
|
 |
kaczka81s
Forumowicz

|
Wysłany: 24-08-2012, 00:00
|
|
|
Wojciech Bogacz napisał/a: | na Wawrzkowiznę dotrzesz, czy znowu będę jedyny ? |
Niestety dopiero 3.09. przylatuje do Polski, o dzień za późno. Ale może udało by się jakiegoś spota zorganizować. Mam zamiar być około tygodnia w kraju, pozałatwiać kilka rzeczy i wracam. Ale może na PW jakieś wiadomości bo OT się robi i będzie ban. |
|
|
|
 |
davyjohn
Mitsumaniak
Auto: Grandis DiD i E88A
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sty 2009 Posty: 174 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 13-10-2012, 02:18
|
|
|
Wszyc napisał/a: |
Davyjohn Ty chyba E8 do rajdów przygotowywałeś? i co jeździ już startuje? są wyniki?
|
Tak, cały sezon jeździ po regionie w dwóch cyklach.
1. SMS (Samochodowe Mistrzostwa Stargardu) - już zakończone - 4 miejsce w generalce (w ostatnim Rally Sprincie straciłem 3 pozycję i dwa punkty zabrakło do podium w rocznej).
2. POZ (Puchar Okręgu Zachodniopomorskiego) [priorytet na ten sezon] - jesteśmy po V rundach (1*Wałcz, 1*Koszalin, 2*Stargard, 1*Chojna) i w tej chwili 1 miejsce w generalce - o jeden punkt przed 400KM Imprezą z Koszalina. Na asfaltach kompletnie bez szans do Subaraków, ale na szutrach pokazujemy pazur. W niedzielę VI runda POZ - Szczecińskie Szutry . Szykujemy się na zdobycie pierwszego miejsca: dzisiaj drugi wieczór robót przy aucie, kończymy płytę pod silnik (a głównie miska i filtr, czyli lewa strona, skrzynię zostawiamy na wierzchu). Jutro jeszcze prostowanie dwóch stalówek i zakładamy szutrówki
Z poważnych awarii - w Koszalinie z kłopotami dojechaliśmy do mety, bo skrzynia zaczęła niedomagać i już na drugim odcinku straciliśmy jedynkę. Oczywiście skończyło się przekładką z dawcy. Poza tym auto bez uszczerbku dociera do każdej mety |
_________________ Mitsubishi Grandis - DID
Mitsubishi Galant EA5W - 2.5 V6 163KM + LPG - cywil
Toyota Celica VI gen (AT200) - 1.8 115KM automat - cywil w służbie rajdowej - obecnie emerytura
Mitsubishi Galant E88A - 2.5 V6 170KM 4x4 - w ciągłym przygotowaniu ale już startuje
www.ak.szczecin.pl
Chociaż w domu głód i nędza, sześć cylindrów mnie napędza |
|
|
|
 |
mitsu_pl
Forumowicz

|
Wysłany: 13-10-2012, 18:54
|
|
|
Powodzenia! Kop dupy subarom ile wlezie
Co do płyty, to ja bym na Twoim miejscu jednak osłonił skrzynię... |
|
|
|
 |
davyjohn
Mitsumaniak
|
Wysłany: 15-10-2012, 00:55
|
|
|
No i zrobiliśmy armagedon - wygrana z przewagą minuty nad subarakiem. Misiek latał po próbach jak szalony
Co do płyty - byłby za niski prześwit gdyby poszła jeszcze pod skrzynię. |
Toyota Celica VI gen (AT200) - 1.8 115KM automat - cywil w służbie rajdowej - obecnie emerytura
Mitsubishi Galant E88A - 2.5 V6 170KM 4x4 - w ciągłym przygotowaniu ale już startuje
www.ak.szczecin.pl
|
|
|
 |
mitsu_pl
Forumowicz

|
Wysłany: 15-10-2012, 19:44
|
|
|
No co Ty, przecież my też praktycznie tylko po szutrach latamy... prześwit jest akurat a płyta nie raz nam dupsko uratowała uwierz...
No i przede wszystkim gratki z wygranej |
|
|
|
 |
davyjohn
Mitsumaniak
|
Wysłany: 17-10-2012, 23:33
|
|
|
U nas 90% imprez to twarde nawierzchnie. Szutrów prawie nie ma |
www.ak.szczecin.pl
|
|
|
 |
Doti
Mitsumaniak

Auto: Galant
|
Wysłany: 16-12-2012, 19:38
|
|
|
Kolejny szczęśliwy właściciel (a raczej właścicielka) E88A - Doti |
|
|
|
 |
mitsu_pl
Forumowicz

|
Wysłany: 16-12-2012, 22:47
|
|
|
Witamy serdecznie w gronie "rodzynków" |
|
|
|
 |
|