Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lista posiadaczy E88A
Autor Wiadomość
mitsu_pl 
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-08-2012, 21:45   

Nasz galant, fakt w tym roku nie zaliczy zbyt wielu startów (może 2) ze względu na to iż ja siedzie za granicą..., ale galuś ma się dobrze, tak jak Frostowy, jeździ przeważnie tylko w niedzielę i święta..., jutro jedzie na ponowne strojenie, zobaczymy co tam słychać...
Jak zarobie dużo kasy to przejeździ cały przyszły sezon :D
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT

xep 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant E88A
Wysłany: 21-08-2012, 19:01   

@Wszyc
Zielenina żyje, jeździ codziennie (tak, wiem że to profanacja) i jak na razie bezawaryjnie.
Przez rok jego posiadania najgorszym co mi się trafiło, to zacięcie się zamka w drzwiach kierowcy.
... a o nadmorską zieleninę pytałem z czystej ciekawości ;]

Wojciech Bogacz 
Mitsumaniak

Auto: Lancer C66A, Sigma Kombi
Wysłany: 21-08-2012, 19:11   

U mnie jest podobnie - czekam na jakieś grubsze fundusze i zrobię z Galanta jak to ktoś zasugerował "Bulwarówkę" - moim celem jest stworzenie najbardziej wygodnego (np. do wożenia koleżanek na imprezy) Galanta E5/E8. W celu szybkiego dotarcia na miejsce musi mieć "more power" czyli wyląduje tam 6G72 a docelowo nawet z Turbo. Do tego lodówka, stosowne oświetlenie wnętrza, odpowiednia amortyzacja itd. Ogólnie - ma to jechać szybko, ale tak, zeby się tym na tylnej kanapie nie rozlewało hehe

xep napisał/a:
Zielenina żyje, jeździ codziennie (tak, wiem że to profanacja) i jak na razie bezawaryjnie.

Co do codziennej jazdy to ja wybrałem Galanta E88 właśnie dlatego. Jest autem nietuzinkowym, względnie zrywnym, mega praktycznym (poza wożeniem 500kg zboża na jarmark) ale jak dla informatyka, który obsługuje teren w promieniu 40km to jest autem idealnym. Już nie raz dzięki napędowi 4x4 udało mi się ze śniegu czy rowu wyjechać a tak to bym musiał spacerować i o pomoc prosić... Poza tym na LPG koszty paliwa da się przeżyć. Jedynie rdza wkurza ale to już detale ;)

kaczka81s 
Forumowicz

Auto: Był E88A jest Imprezka&BMW
Wysłany: 22-08-2012, 00:28   

Wszyc napisał/a:
Kaczka81s w ogóle Twój gal jeździ jaki kolor ma jak wygląda jakieś foty pochwalić się czy dalej jest itp. :)

Foty są w dziale Nasze Miśki poszukaj Kaczkowóz. Nie wstawiam linka bo jeszcze nie doszedłem jak to się robi :(

Na chwilę obecna jestem w Londynie i zasuwam żeby mieć na budowę chaty(to najważniejsze) no i na remont silnika i doprowadzenie Michała do stanu świetności. (Myślę że przy tych zarobkach będzie łatwiej)
Kilka rzeczy już czeka (rozrząd, pompa wody, przyszły przed samym wyjazdem i nie było czasu fotek pstyknąć, zresztą po co że tylko części kupiłem) filtry i olej już zmieniłem. Będę za dwa tygodnie i zamówię popychacze i uszczelki u Japaneze. A kiedy będę remont robił też się bliżej nie określę, bo roboty dużo, a jak jest okazja to trzeba korzystać i robić. Ale zrobię, no więc z tego powodu jak na razie w moich tematach nuda :mrgreen:
A moim Michałem obecnie brat jeździ bo mu się Saabina zepsuła :|

Niestety moja żona woli Karolinę :mrgreen:

Wszyc 
Mitsumaniak

Auto: ------>
Wysłany: 22-08-2012, 13:31   

Ok Ok zwracam honor Grzesiek :) już zlukałem jest w naszych miśkach :) ładny nabytek :) ok nie zmieniajmy tutaj tematu :) cieszę się że taki szybki odzew by wszystkich :) zapraszam też czasem na dział E5 galantów do np. tematu "luźne rozmowy właścicieli 7 generacji galantów" grupa posiadaczy tych galantów rośnie w siłę i zrzesza się co raz bardziej fajnie było by też parę E88A zobaczyć na spotach, zlotach ogólnopolskich itp.
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala

mjsystem: Czyli dookoła rdza. :mrgreen:

kaczka81s 
Forumowicz

Wysłany: 22-08-2012, 23:23   

Dobrze zrobiłeś że ruszyłeś temat, choć małe OT się zrobiło, ale chyba admini wybaczą. Szczerze powiem że w miarę często staram się na forum zaglądać i zauważyłem nudę w tematach nam pokrewnych. A w innych co będę darmo posty nabijał jak się nie znam, jak coś wiem to napiszę.
A co do spotów, wybierałem się do Ojcowa i niestety mój Michał dzień wcześniej w drodze na "CPN" odmówił posłuszeństwa i na drugi dzień do południa grzebałem zanim znalazłem spalony bezpiecznik. (Jest gdzieś w temacie Spot małopolski, cy cuś)

Ja tez chciałbym żeby się trochę więcej w temacie działo, no ale cóż E88A jest niewiele, Mitsu się nie psuje, więc i na forum z tego powodu nuda.
Tak więc pozdro dla właścicieli "nietypów" :lol:

No i oczywiście bardzo chętnie zobaczę nowe nr VIN z 88 w środku, w tym temacie.

Wojciech Bogacz 
Mitsumaniak

Auto: Lancer C66A, Sigma Kombi
Wysłany: 23-08-2012, 22:17   

kaczka81s napisał/a:
Dobrze zrobiłeś że ruszyłeś temat,

Popieram.
kaczka81s napisał/a:
choć małe OT się zrobiło

Fakt.
kaczka81s napisał/a:
A co do spotów, wybierałem się do Ojcowa i niestety mój Michał dzień wcześniej w drodze na "CPN" odmówił posłuszeństwa

Kapyrśne są...
kaczka81s napisał/a:
Ja tez chciałbym żeby się trochę więcej w temacie działo, no ale cóż E88A jest niewiele,

I dobrze. Jakby było dużo, to bym zmienił auto na inne.
kaczka81s napisał/a:
pozdro dla właścicieli "nietypów"

Wzajemnie - na Wawrzkowiznę dotrzesz, czy znowu będę jedyny ?

kaczka81s 
Forumowicz

Wysłany: 24-08-2012, 00:00   

Wojciech Bogacz napisał/a:
na Wawrzkowiznę dotrzesz, czy znowu będę jedyny ?

Niestety dopiero 3.09. przylatuje do Polski, o dzień za późno. Ale może udało by się jakiegoś spota zorganizować. Mam zamiar być około tygodnia w kraju, pozałatwiać kilka rzeczy i wracam. Ale może na PW jakieś wiadomości bo OT się robi i będzie ban.

davyjohn 
Mitsumaniak

Auto: Grandis DiD i E88A
Wysłany: 13-10-2012, 02:18   

Wszyc napisał/a:

Davyjohn Ty chyba E8 do rajdów przygotowywałeś? i co jeździ już startuje? są wyniki?

Tak, cały sezon jeździ po regionie w dwóch cyklach.
1. SMS (Samochodowe Mistrzostwa Stargardu) - już zakończone - 4 miejsce w generalce (w ostatnim Rally Sprincie straciłem 3 pozycję i dwa punkty zabrakło do podium w rocznej).
2. POZ (Puchar Okręgu Zachodniopomorskiego) [priorytet na ten sezon] - jesteśmy po V rundach (1*Wałcz, 1*Koszalin, 2*Stargard, 1*Chojna) i w tej chwili 1 miejsce w generalce - o jeden punkt przed 400KM Imprezą z Koszalina. Na asfaltach kompletnie bez szans do Subaraków, ale na szutrach pokazujemy pazur. W niedzielę VI runda POZ - Szczecińskie Szutry . Szykujemy się na zdobycie pierwszego miejsca: dzisiaj drugi wieczór robót przy aucie, kończymy płytę pod silnik (a głównie miska i filtr, czyli lewa strona, skrzynię zostawiamy na wierzchu). Jutro jeszcze prostowanie dwóch stalówek i zakładamy szutrówki ;)

Z poważnych awarii - w Koszalinie z kłopotami dojechaliśmy do mety, bo skrzynia zaczęła niedomagać i już na drugim odcinku straciliśmy jedynkę. Oczywiście skończyło się przekładką z dawcy. Poza tym auto bez uszczerbku dociera do każdej mety 8)
Mitsubishi Galant E88A - 2.5 V6 170KM 4x4 - w ciągłym przygotowaniu ale już startuje
www.ak.szczecin.pl
Chociaż w domu głód i nędza, sześć cylindrów mnie napędza

mitsu_pl 
Forumowicz

Wysłany: 13-10-2012, 18:54   

Powodzenia! Kop dupy subarom ile wlezie :D
Co do płyty, to ja bym na Twoim miejscu jednak osłonił skrzynię...

davyjohn 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-10-2012, 00:55   

No i zrobiliśmy armagedon - wygrana z przewagą minuty nad subarakiem. Misiek latał po próbach jak szalony :)

Co do płyty - byłby za niski prześwit gdyby poszła jeszcze pod skrzynię.
Mitsubishi Galant E88A - 2.5 V6 170KM 4x4 - w ciągłym przygotowaniu ale już startuje
www.ak.szczecin.pl

mitsu_pl 
Forumowicz

Wysłany: 15-10-2012, 19:44   

No co Ty, przecież my też praktycznie tylko po szutrach latamy... prześwit jest akurat ;) a płyta nie raz nam dupsko uratowała uwierz...

No i przede wszystkim gratki z wygranej :D

davyjohn 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-10-2012, 23:33   

U nas 90% imprez to twarde nawierzchnie. Szutrów prawie nie ma :cry:
www.ak.szczecin.pl

Doti 
Mitsumaniak

Auto: Galant
Wysłany: 16-12-2012, 19:38   

Kolejny szczęśliwy właściciel (a raczej właścicielka) E88A - Doti :)

mitsu_pl 
Forumowicz

Wysłany: 16-12-2012, 22:47   

Witamy serdecznie w gronie "rodzynków" :)

Odpowiedz do tematu