|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CB4 1.6] Problem z samochodem |
Autor |
Wiadomość |
att
Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 glx 96r. LPG
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-01-2013, 13:04
|
|
|
sony556 napisał/a: | 100 metrów nie przejechał | by przejechał - tylko praca silnika byłaby nadzwyczaj podejrzana, na forum nawet pisał kiedyś ktoś, że silnik pracował na przestawionym rozrządzie o 1 ząbek[/quote]
Przejechałem kiedyś nawet 30 km. Nie zebym sie chwalil, bo nie ma czym, szczegolnie nie ma co chwalic mechanikow, ktorzy tak rozrzad wymienili.
Ciezko, strasznie ciezko zapalal, ale udalo sie. Przejechałem trase; wyczulem, ze cari nie jest tak żwawa, jak zwykle - warsztat zrzucał to na zle ustawiony gaz/padajacy parownik. Podczas naprawy zajezdzili mi rozrusznik, zaholowalem do innego warsztatu - mechanik odpala i zauwaza, ze kolektor wydechowy robi sie czerwony - podobno od razu pomyślał, iż ktoś grzebał przy rozrzadzie. Okazalo sie, ze ma racje. Jeden ząbek, a podobno 2 razy sprawdzali. Że też jeszcze takie warsztaty funkcjonują...
PS: Podczas holowania udało sie go odpalic, po wielu probach (spory mroz - odpalanie na gazie niestety), ale jak sie rozgrzal to szarpal ze hej..Ostatnie km to jechałem trzymajac na wysokich obrotach. |
|
|
|
 |
|
|