|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Galant V6 automat - NIE ODPALA POMOCY |
Autor |
Wiadomość |
piorson
Nowy Forumowicz piorson
Auto: Galant '97 V6 automat
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-02-2013, 20:27 [EAx 97-04] Galant V6 automat - NIE ODPALA POMOCY
|
|
|
Bardzo proszę o pomoc. Mam galanta V6 '97 r. automat. Do tej pory nic się z nim nie działo. Dziś samochód nie chce odpalić.
Palą się wszystkie lampki kontrolne, nie jest to problem akmulatora - wsadziłem inny akumulator to samo, nie odpala, ani nie kręci.
Nie wiem czy to ma coś wspólnego, rano jeszcze normalnie odpalał, wyszedłem z samochodu, żona została i kilka razy go odpaliła, żeby włączyć klimatyzację a potem po kilku minutach wyłączała. No i za trzecim razem przestał odpalać.. Klimatyzacja, światła, radio działają, więc akumulator jest chyba ok..
Bardzo proszę o jakąś poradę, bo nie wiem czy zamawiać lawetę i dawać go na kanał, czy może jest to jakiś problem, który można rozwiązać samemu, ewentualnie żeby ktoś dojechał i zrobił coś na miejscu.
pozdrawiam i z góry wielkie dzięki za odpowiedź |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 02-02-2013, 20:44
|
|
|
Albo nastapiła przerwa w obwodzie rozrusznika albo rozrusznik puścił ostatnie tchnienie skoro nie kręci. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
piorson
Nowy Forumowicz piorson
Auto: Galant '97 V6 automat
|
Wysłany: 02-02-2013, 20:48
|
|
|
Przerwa w obwodzie między rozrusznikiem a? a może to przekaznik co o tym myślisz? albo szczotki może się zawiesiły? ale to chyba lepiej już wymienic cały skoro coś sie z nim tam dzieje? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 02-02-2013, 21:13
|
|
|
Trzeba posprawdzać po kolei |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24307 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 02-02-2013, 21:54
|
|
|
rozrusznik masz od spodu - przywal kilka razy w niego jakąś żelazną rurką i próbuj odpalić
jak ruszy, to masz rozrusznik do regeneracji |
|
|
|
 |
|
|