Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Carisma] FAQ Automatyczne domykanie szyb - komfort za grosz
Autor Wiadomość
KRASNAL 
Forumowicz

Auto: Mitsu Carisma 1.8 GDI 125KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-02-2013, 21:40   

A można zrobić w ten sposób zabieg odwrotny? czy opuszczanie szyb po przyciśnięciu przycisku na pilocie. może inne piny za to odpowiadają.

zygizwro
[Usunięty]

Wysłany: 26-02-2013, 21:56   

A ja jeszcze dodam pytanie.
Diody prostownicze moge wlutować przed wtyczką? Na samych stykach jest mało miejsca na 4 szyby. A na wiązce duze pole do manewru.

Z tego co wiem nie da się zrobic opuszczanych szyb.

kamir 
Mitsumaniak
TK

Auto: Carisma GLX 1.8 SOHC+LPG '96r
Wysłany: 27-02-2013, 20:29   

zygizwro, jak dasz diody przed wtyczką to do sterownika musisz dać 8 ( tak osiem ) kabli - osobny do każdego styku. Jak rozdzielisz impuls za diodą to np. po opuszczeniu jednej szyby mogą Ci się wszystkie opuścić ( przynajmniej tak mi się wydaje ).

KRASNAL, Co do opuszczania szyb.... trzeba skądś wziąć impuls do opuszczenia szyb ( np. z sygnału otwierającego zamek ) i podobna zasada tylko, że do pozostałych styków ( jak jest zrobione domykanie to będzie problem z brakiem miejsca... ).
Ale jak tak zrobimy, to po otworzeniu samochodu wszystkie szyby nam się opuszczą do końca. Czyli moim zdaniem nie ma to sensu.

Pozdrawiam
Kamir

KRASNAL 
Forumowicz

Auto: Mitsu Carisma 1.8 GDI 125KM
Wysłany: 27-02-2013, 23:36   

Oki tylko że mam alarm trzy kanałowy i mogę podłączyć właśnie pod alarm. Więc wtedy innym przyciskiem na pilocie bym otwierał szyby wtedy kiedy chcę. Czyli do pozostałych dziesięciu styków lutuje diody i powinno działać jak dam impuls z alarmu? Dobrze rozumie?

barthez2183 
Mitsumaniak
01354/KMM

Auto: Carisma 1.9 DID, XF106.460
Wysłany: 28-02-2013, 17:56   

zygizwro, ja mam diody wpięte we wtyczkę a nie w sterownik i śmiga bez problemu.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.

kamir 
Mitsumaniak
TK

Wysłany: 28-02-2013, 20:47   

KRASNAL, Nie do 10 tylko do ośmiu z nich ( do tych, które odpowiadają za opuszczanie szyb - niestety nie wiem które to dokładnie - może te naprzeciw tych od zamykania... )

barthez2183, masz 8 diod i od każdej osobny przewód do styku, tak???

Pozdrawiam
Kamir

barthez2183 
Mitsumaniak
01354/KMM

Wysłany: 28-02-2013, 21:17   

kamir, tak nie do końca , mam 8 diód wpiętych we wtyczkę pod tym szarym zabezpieczeniem, a kabel mam tylko jeden, ten do siłownika.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.

kamir 
Mitsumaniak
TK

Wysłany: 28-02-2013, 21:31   

barthez2183, też spoko rozwiązanie. Ile ja się namęczyłem, żeby 9 diod zmieścić w tym sterowniku.... Masakra

Pozdrawiam
Kamir

barthez2183 
Mitsumaniak
01354/KMM

Wysłany: 28-02-2013, 21:34   

Też miałem z tym problem i znalazłem inne rozwiązanie :)

Kochan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Wysłany: 13-04-2013, 22:12   

barthez2183, opisz proszę dokładnie jak to zrobiłeś. Albo rysunek jakiś pomocniczy.

fr0ro 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.9DID 2000r 115KM
Wysłany: 17-04-2013, 10:23   

Nie chce zakładać nowego tematu ale mam taki problem, że nagle przestało mi działać otwieranie i domykanie szyb. Nie działa zarówno panel kierowcy jak i przełączniki na innych drzwiach. Jak podam lewy prąd na styki to szyby chodzą. Bezpiecznik pod maską jest ok. Ma ktoś jakiś pomysł co się mogło zepsuć :?:

tom55555ek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 1997
Wysłany: 22-04-2013, 17:38   

W tym roku nie ma bata, muszę zrobić u siebie domykanie szyb, mam dosyć wychodzenia z domu tylko dlatego że zapomniałem zamknąć szyby ...

zygizwro
[Usunięty]

Wysłany: 29-04-2013, 08:19   

Ja zamontowalem wczoraj. Jak ktos nie ma zdolnosci manualnych albo sklepu elektronicznego w poblizu z checia moge przygotowac taki gotowy modul. Za 25 zl z wysylka.

onradow 
Nowy Forumowicz

Auto: spacestar 1.3
Wysłany: 01-05-2013, 17:43   

Witam ,Mam spacestar to chyba pokrewne modele ale w elektryce troche różne .Czytam temat i wszystko proste ale oglądam schematy i już problem.Moje pytanie do maxim25.
Mógłbyś zerknąć na ten model ponieważ w space wtyczki e02 i e03 to odwrotnie ?czy ja się myle.

Dlugih7 
Mitsumaniak

Auto: narazie brak
Wysłany: 22-05-2013, 19:28   

Zamontowane przy pomocy kolegi bo miał lutownice :P
Wszystko działa jak należy, duże piwo dla autora.

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu