Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana zamków i stacyjki.
Autor Wiadomość
bouli1978 
Mitsumaniak
bouli

Auto: lancer 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-02-2013, 22:19   Wymiana zamków i stacyjki.

Witam
Czy ktoś może orientuje się jaki jest koszt wymiany zamków i stacyjki wraz z zakodowaniem immobil. ????? Lancer 2011 rok

szerszeniak 
Forumowicz

Auto: AUDI 80
Wysłany: 27-02-2013, 23:43   

Po co chcesz to robić koszty kosmiczne jak zgubiłeś kluczyk to po prostu wywal go z imobilizera i już nie odpali auta ani nie otworzy go pilotem.Jak zgubiles klucze to da rade skopiować je bez wymiany zamków.

QaDo 
Forumowicz

Auto: Lancer Sedan
Wysłany: 28-02-2013, 10:57   

Dokładnie jak poprzednik, wymiana immo będzie najlepszą opcją.
Poza tym taniej będzie nawet zmienić immo i zamontować odcięcie zapłonu ręczne.
A kolega chyba nie myśli, że każdy lancer ma inny kluczyk :-) ) PS. mojego kluczem nie otworzysz, tylko pilot / dotyk (keyless)

bouli1978 
Mitsumaniak
bouli

Wysłany: 28-02-2013, 17:24   

kluczyk się znalazł ale rozjechany przez tira. A co powiecie ubezpieczycielowi jak ukradną autko????? Musisz mieć komplet kluczy, oryginalnych!

Piotr-poznan 
Nowy Forumowicz
Ja...

Auto: Lancer SB 1.8 Intense
Wysłany: 28-02-2013, 19:19   

Ja w poprzednim aucie miałem tylko jeden klucz i jeden pilot. Przy ubezpieczeniu samochodu zgłaszałem to podając dane do polisy i było to uwzględniane w polisie.
Nigdy nie korzystałem z odszkodowania, więc nie wiem, czy przy wypłacie byłyby jakieś problemy, ale nie wydaje mi się.

pablo diablo 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 Gls Lancer 1.8 DID
Wysłany: 28-02-2013, 21:23   

Dokładnie jak kolega pisze jeżeli przy podpisywaniu umowy ubez. Zgłosi się fakt posiadania jednego kluczyka, niema problemu. Myśle że nawet teraz można zrobić aneks do ubez. że posiada się jeden kluczy lub ze jeden z kluczykow uleg zniszczeniu, wymiana stacyjki to ostatnia rzecz jaką trzeba rozważać jest wiele innych mysle lepszych rozwiązań, powodzenia

szerszeniak 
Forumowicz

Wysłany: 03-03-2013, 01:44   

Zgłoś sprawe do ubezpieczyciela a kluczyk dorobić zawsze możesz w serwisie i przy operacji kodowania nowego klucza stary zostanie wykasowany z pamięci immo i juz nim nie odpalisz auta. Luba zostaw to co masz sobie i korzystaj z drugiego kompletu a w razie czego grot zawsze masz wiec auto otworzysz

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 03-03-2013, 09:21   

bouli1978 napisał/a:
ale rozjechany przez tira

A pastylka od immobilizera jest cała? Bo wtedy wystarczy dorobić sam klucz, a centralny można chyba nawet samemu zakodować jakąś tam kombinacją czynności (przynajmniej w poprzednich modelach jakoś się to dało)...

Ubezpieczycielem się nie przejmuj po prostu zgłosisz, że masz 1 klucz albo dorób drugi i już...

mazin 
Mitsumaniak
102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Wysłany: 03-03-2013, 15:32   

Wkładka kosztuje 99 wkładka , cały kluczyk 790 zł kluczyk , jeśli pastylka przetrwała, grot pewnie też, to pokombinuj coś z obudową zastępczą. Możesz też szukać na allegro używki, może któryś ze sprzedających części ma, tylko nie wystawia.
Może taka obudowa podejdzie? Obudowa

Uwex 
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Wysłany: 03-03-2013, 16:44   

Z oryginalnego kluczyka można zrobić klona, są firmy co takie rzeczy robią- "zgrywa się" immobilizer z oryginału i programuje nowy transponder w nowym kluczyku (do kupienia np. na Alledrogo). Dorobiłem w ten sposób kluczyk do Toyoty- działa jak oryginalny. Poszukaj punktu w którym dorabiają kluczyki i zapytaj- nie wszystkie się tego podejmują- główny problem to dostępność odpowiedniego transpondera. W Lancerze powinien być :
Crypto 2 MIT11REHP TPX3MIT-8D

szerszeniak 
Forumowicz

Wysłany: 04-03-2013, 00:36   

Powiadom o wszystkim ubezpieczyciela bo dorabianie klucza zostawia ślad który w razie kradzieży auta na pewno zostanie wykorzystany do odrzucenia roszczenia o wypłatę

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 05-03-2013, 16:29   

bouli1978 napisał/a:
kluczyk się znalazł ale rozjechany przez tira.

Używaj sprawnego kluczyka, a ten uszkodzony trzymaj. Jak w razie czego ktos się przyczepi(ubezpieczyciel, kupujący), zawsze masz dwa orginały.

mazin 
Mitsumaniak
102 tys km przebiegu

Wysłany: 05-03-2013, 18:28   

mjsystem napisał/a:
bouli1978 napisał/a:
kluczyk się znalazł ale rozjechany przez tira.

Używaj sprawnego kluczyka, a ten uszkodzony trzymaj. Jak w razie czego ktos się przyczepi(ubezpieczyciel, kupujący), zawsze masz dwa orginały.

Ale jak zgubi ten drugi, to zaczną się "schody" i bez ASO pewnie sie nię obędzie.
Ten allegrowicz sprzedaje klucze wyglądające identycznie jak nasze, z zaprogramowaniem po 300 zł. Dokupiłbym wkładkę z poprzedniego mojego postu za 100 i zamknęłoby się w 400 zeta. Same transpondery kosztują ok. 30 zł - jeżeli oryginalny nie przetrwał to obudowa, wkładka i transponder + programowanie -nie wiem, co będzie tańsze. Zamiast płacić ASO ponad tysiąc złotych, można kupić ustrojstwo do kopiowania transponderów - na allegro poniżej tysiaka. Nie wiem tylko, jak z pilotem, czy do niego nie jest potrzebny MUT. Może kolega Tokyo pomoże?

bouli1978 
Mitsumaniak
bouli

Wysłany: 07-03-2013, 23:10   

Właśnie tak chcę zrobić. Ten rozjechany płaski kluczyk zostawić "jakby coś", a prywatnie, niekoniecznie w serwisie dorobić drugi klucz. No i przed wakacjami przydało by się to zrobić.

mazin 
Mitsumaniak
102 tys km przebiegu

Wysłany: 08-03-2013, 00:10   

bouli1978 a czy pastlyka mobilizera przeżyła przejechanie? Bo jeśli tak, to obudowa + wkładka to będzie sto kilkadziesiąt zeta, będziesz tylko musiał zsynchronizować wkładkę z centralką w aucie.

Odpowiedz do tematu