Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] gdzie jest filtr paliwa? w samochodzie ?
Autor Wiadomość
sponsor
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2007, 21:33   [ALL] gdzie jest filtr paliwa? w samochodzie ?

okazało sie ze gdy jest mało bęzyny samochod przerywa a jak zaleje do pełna to smiga wydaje mi sie ze to filtr paliwa wiec chce go znalesc nakierujcie mnie gdzie on jest.
Ostatnio zmieniony przez karolgt 18-10-2007, 00:35, w całości zmieniany 2 razy  

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-01-2007, 21:41   

sponsor napisał/a:
filtr paliwa wiec chce go znaleźć nakierujcie mnie gdzie on jest.

jak stoisz przed samochodem, to po lewej stronie silnika, za filtrem powietrza, zamontowany jest na "ścianie" od kabiny, jakieś 30 cm poniżej poziomu zamkniętej maski ... to tak mniej więcej :mrgreen:

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2007, 22:19   

taka czarna puszka :wink:

sponsor
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2007, 22:55   

a czy ten filtr paliwa musi byc jakis specjalny czy obojęte jaki oby filtrował? a i jeszcze zapytam bo nie wiem czy mam racje ale mozliwe jest ze to od filtra paliwa mi tak samochod szarpie jak juz jest go mało ? bo jak doleje to idzie normalnie tak jak by było go duzo i cisnienie jakos jeszcze paliwo dostarcza a gdy mało to juz male cisnienie i jak dodam gazu to nie nadązy podawac do silnika a na wolnych obrotach normlanie sie zachowuje jak by nie było nic

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2007, 23:07   

sponsor napisał/a:
a czy ten filtr paliwa musi byc jakis specjalny czy obojęte jaki oby filtrował?

yym masz do colta okreslony model i z JC ok 30zł mozna kupic wiec nie kombinowac nawet..
to że szarpie zalezy co masz na myśli ze "mało"..jak zaciaga powietrze to szarpie,..

[ Dodano: 29-01-2007, 23:08 ]
JC najtańszy oczywiście..

sponsor
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2007, 23:17   

mało to znaczy ze jeszcze nie jest na czerwonej kresce a juz zaczyna szarpac i mysle ze powietrze nie ma tu nic do rzeczy bo jak jest duzo to nie szarpie wiec jesli miało by to byc powietrze to czy mało czy duzo i tak by szarpało

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2007, 23:32   

szczerze to nie wiem..ale raczej cuś z pompa albo odpowietzreniem zbiornika..niech wypowie sie ktos bardziej doświadczony

harpagan 
Mitsumaniak
Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Wysłany: 30-01-2007, 00:05   

A nie dzieje sie tak przypakdkiem przy zakretach albo ostrym wcisnieciu gazu albo hamulca?
U mnie juz niedlugo po zapaleniu sie rezerwy wejscie w zakret z mocniejszym "bujnieciem" miska powoduje tak jakby odciecie paliwa

Czytalem kiedys ze bak w miskach jest zbudowany ze latwo przelewa sie paliwo przy przechylach jak jest go malo. Moim zdaniem to taki urok a nie problem z filtrem paliwa

Moja rada
Lej waszke zanim zacznie szarpac bo za ktoryms razem spalisz pompe :twisted:

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 30-01-2007, 08:28   

harpagan napisał/a:
U mnie juz niedlugo po zapaleniu sie rezerwy wejscie w zakret z mocniejszym "bujnieciem" miska powoduje tak jakby odcięcie paliwa

hm... wydaje mi się, że zbiorniki mamy podobne (ale mogę się mylić) i u mnie opisane przez Ciebie zjawisko występuje dopiero ja już mam nie więcej jak 2/3 litry paliwa w zbiorniku

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 30-01-2007, 09:02   

harpagan napisał/a:
A nie dzieje sie tak przypakdkiem przy zakretach albo ostrym wcisnieciu gazu albo hamulca?

kolega napisał ze jeszcze rezerwa mu nie swieci a przerywa..

u mnie zostaje 2/3 litry w baku i dopiero wtedy przerywa na rondzie czy przy 'rękawie' wiec raczej podzielone jest zdanie na ten temat

sponsor
[Usunięty]

Wysłany: 30-01-2007, 10:28   

ale napisałem ze mi przerywa jak paliwa jeszcze jest troche ponad czerwoną kreske wczesniej tego nie było wiec pytam czy mozlewe jest to ze to filtr paliwa jest zapchany i gdy paliwa jest juz mało to jest małe cisnienie i sie przez te brudy w filtrze tak szybko nie przedostaje jak wtedy gdy jest go duzo

Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 30-01-2007, 10:36   

Witam, przy okazji czasem jak mam mniej paliwa to jest podobnie, wciskam ciągnie i na chwilę jakby przerwie, tz zastanowi się i nagle dalej przyspiesza?
Może to być od filtra, koszt mały więc czemu nie wymienić, czy w moim misku filtr paliwa też jest gdzieś na widoku?

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 30-01-2007, 10:39   

sponsor napisał/a:
ale napisałem ze mi przerywa jak paliwa jeszcze jest troche ponad czerwoną kreske wczesniej tego nie było wiec pytam czy mozlewe jest to ze to filtr paliwa jest zapchany i gdy paliwa jest juz mało to jest małe cisnienie i sie przez te brudy w filtrze tak szybko nie przedostaje jak wtedy gdy jest go duzo

kiedy wymieniałes filtr?? jesli dawno to wmien bo raz ze nalezy mu sie a dwa wyeliminujesz go...
co do cisnienia to chyba pompa paliwa jest za to odpowiedzialna a nie ilosc paliwa w zbiorniku..

sponsor
[Usunięty]

Wysłany: 30-01-2007, 10:53   

no mozliwe ze pompa ale jak jest go duzo to pompa jakos normalnie podaje i wszystko gra

harpagan 
Mitsumaniak
Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Wysłany: 30-01-2007, 11:25   

bear007 napisał/a:

u mnie zostaje 2/3 litry w baku i dopiero wtedy przerywa na rondzie czy przy 'rękawie' wiec raczej podzielone jest zdanie na ten temat

Moze jezdze agresywniej ;)
Nie wiem jak to jest z iloscia benzyny ale u mnie dzieje sie tak odrazu po zapaleniu na stale rezerwy, dopoki miga to jeszcze nie jest zle

Odpowiedz do tematu