[ALL] gdzie jest filtr paliwa? w samochodzie ? |
Autor |
Wiadomość |
sponsor [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2007, 21:33 [ALL] gdzie jest filtr paliwa? w samochodzie ?
|
|
|
okazało sie ze gdy jest mało bęzyny samochod przerywa a jak zaleje do pełna to smiga wydaje mi sie ze to filtr paliwa wiec chce go znalesc nakierujcie mnie gdzie on jest. |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 18-10-2007, 00:35, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 29-01-2007, 21:41
|
|
|
sponsor napisał/a: | filtr paliwa wiec chce go znaleźć nakierujcie mnie gdzie on jest. |
jak stoisz przed samochodem, to po lewej stronie silnika, za filtrem powietrza, zamontowany jest na "ścianie" od kabiny, jakieś 30 cm poniżej poziomu zamkniętej maski ... to tak mniej więcej |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
bear007 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2007, 22:19
|
|
|
taka czarna puszka |
|
|
|
 |
sponsor [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2007, 22:55
|
|
|
a czy ten filtr paliwa musi byc jakis specjalny czy obojęte jaki oby filtrował? a i jeszcze zapytam bo nie wiem czy mam racje ale mozliwe jest ze to od filtra paliwa mi tak samochod szarpie jak juz jest go mało ? bo jak doleje to idzie normalnie tak jak by było go duzo i cisnienie jakos jeszcze paliwo dostarcza a gdy mało to juz male cisnienie i jak dodam gazu to nie nadązy podawac do silnika a na wolnych obrotach normlanie sie zachowuje jak by nie było nic |
|
|
|
 |
bear007 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2007, 23:07
|
|
|
sponsor napisał/a: | a czy ten filtr paliwa musi byc jakis specjalny czy obojęte jaki oby filtrował? |
yym masz do colta okreslony model i z JC ok 30zł mozna kupic wiec nie kombinowac nawet..
to że szarpie zalezy co masz na myśli ze "mało"..jak zaciaga powietrze to szarpie,..
[ Dodano: 29-01-2007, 23:08 ]
JC najtańszy oczywiście.. |
|
|
|
 |
sponsor [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2007, 23:17
|
|
|
mało to znaczy ze jeszcze nie jest na czerwonej kresce a juz zaczyna szarpac i mysle ze powietrze nie ma tu nic do rzeczy bo jak jest duzo to nie szarpie wiec jesli miało by to byc powietrze to czy mało czy duzo i tak by szarpało |
|
|
|
 |
bear007 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2007, 23:32
|
|
|
szczerze to nie wiem..ale raczej cuś z pompa albo odpowietzreniem zbiornika..niech wypowie sie ktos bardziej doświadczony |
|
|
|
 |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Pomógł: 42 razy Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2470 Skąd: wawrzyszewowo
|
Wysłany: 30-01-2007, 00:05
|
|
|
A nie dzieje sie tak przypakdkiem przy zakretach albo ostrym wcisnieciu gazu albo hamulca?
U mnie juz niedlugo po zapaleniu sie rezerwy wejscie w zakret z mocniejszym "bujnieciem" miska powoduje tak jakby odciecie paliwa
Czytalem kiedys ze bak w miskach jest zbudowany ze latwo przelewa sie paliwo przy przechylach jak jest go malo. Moim zdaniem to taki urok a nie problem z filtrem paliwa
Moja rada
Lej waszke zanim zacznie szarpac bo za ktoryms razem spalisz pompe |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 30-01-2007, 08:28
|
|
|
harpagan napisał/a: | U mnie juz niedlugo po zapaleniu sie rezerwy wejscie w zakret z mocniejszym "bujnieciem" miska powoduje tak jakby odcięcie paliwa |
hm... wydaje mi się, że zbiorniki mamy podobne (ale mogę się mylić) i u mnie opisane przez Ciebie zjawisko występuje dopiero ja już mam nie więcej jak 2/3 litry paliwa w zbiorniku |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
bear007 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-01-2007, 09:02
|
|
|
harpagan napisał/a: | A nie dzieje sie tak przypakdkiem przy zakretach albo ostrym wcisnieciu gazu albo hamulca? |
kolega napisał ze jeszcze rezerwa mu nie swieci a przerywa..
u mnie zostaje 2/3 litry w baku i dopiero wtedy przerywa na rondzie czy przy 'rękawie' wiec raczej podzielone jest zdanie na ten temat |
|
|
|
 |
sponsor [Usunięty]
|
Wysłany: 30-01-2007, 10:28
|
|
|
ale napisałem ze mi przerywa jak paliwa jeszcze jest troche ponad czerwoną kreske wczesniej tego nie było wiec pytam czy mozlewe jest to ze to filtr paliwa jest zapchany i gdy paliwa jest juz mało to jest małe cisnienie i sie przez te brudy w filtrze tak szybko nie przedostaje jak wtedy gdy jest go duzo |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 30-01-2007, 10:36
|
|
|
Witam, przy okazji czasem jak mam mniej paliwa to jest podobnie, wciskam ciągnie i na chwilę jakby przerwie, tz zastanowi się i nagle dalej przyspiesza?
Może to być od filtra, koszt mały więc czemu nie wymienić, czy w moim misku filtr paliwa też jest gdzieś na widoku? |
|
|
|
 |
bear007 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-01-2007, 10:39
|
|
|
sponsor napisał/a: | ale napisałem ze mi przerywa jak paliwa jeszcze jest troche ponad czerwoną kreske wczesniej tego nie było wiec pytam czy mozlewe jest to ze to filtr paliwa jest zapchany i gdy paliwa jest juz mało to jest małe cisnienie i sie przez te brudy w filtrze tak szybko nie przedostaje jak wtedy gdy jest go duzo |
kiedy wymieniałes filtr?? jesli dawno to wmien bo raz ze nalezy mu sie a dwa wyeliminujesz go...
co do cisnienia to chyba pompa paliwa jest za to odpowiedzialna a nie ilosc paliwa w zbiorniku.. |
|
|
|
 |
sponsor [Usunięty]
|
Wysłany: 30-01-2007, 10:53
|
|
|
no mozliwe ze pompa ale jak jest go duzo to pompa jakos normalnie podaje i wszystko gra |
|
|
|
 |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Pomógł: 42 razy Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2470 Skąd: wawrzyszewowo
|
Wysłany: 30-01-2007, 11:25
|
|
|
bear007 napisał/a: |
u mnie zostaje 2/3 litry w baku i dopiero wtedy przerywa na rondzie czy przy 'rękawie' wiec raczej podzielone jest zdanie na ten temat |
Moze jezdze agresywniej
Nie wiem jak to jest z iloscia benzyny ale u mnie dzieje sie tak odrazu po zapaleniu na stale rezerwy, dopoki miga to jeszcze nie jest zle |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
|