|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Strasznie "dymi" (???) |
Autor |
Wiadomość |
Ksiao
Mitsumaniak Michał 03099/KMM
Auto: Galant 2,5 V6 Sport Edition 99
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Kwi 2012 Posty: 254 Skąd: Radom
|
Wysłany: 03-04-2013, 09:22
|
|
|
Jeżeli to jest biały dym to nie masz się czym przejmować bo to naturalne, ale jeżeli masz błękitny dym to jest problem bo przepala olej |
_________________ Mój misio :]
 |
|
|
|
 |
Dread87
Mitsumaniak

Auto: Gal EA6A 2.0TD>SWAP 2,5V6
Pomógł: 4 razy Dołączył: 21 Maj 2011 Posty: 915 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 03-04-2013, 14:57
|
|
|
Chodziliście na chemie Panowie? Jeśli tak to proszę mi napisać, co tworzy się podczas spalania (zwkązki organiczne, oprócz czystego węgla)? Resztą z każdego procesu spalania jest H2O, czyli woda, czyli para, czyli nie masz się czym martwic:) |
 |
|
|
|
 |
p_bladek
Mitsumaniak

Auto: Galant 99 2,5V6
|
Wysłany: 03-04-2013, 19:21
|
|
|
Ten typ tak ma, koniec kropka. Ja mam tak samo. |
_________________ Nie sztuka jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zrobić to boczną |
|
|
|
 |
lutekwwl
Forumowicz pan życia i śmierci

Auto: Mitsubishi Galant EA2A
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Lip 2012 Posty: 228 Skąd: Wołomin
|
Wysłany: 04-04-2013, 19:53
|
|
|
ja również mam podobne zjawisko w swoim galancie i też zaczynało mnie to powoli martwić. Co dwa tyg robię trasę, ok 80-90km w jedną stronę i tak przez cały weekend czyli ok 350km, jednak galant dalej mi dymił białym dymem. Zwróciłem na to uwagę dopiero gdy zaczeło się robić zimno, i tak aż do teraz, widocznie w cieplejsze dni aż takie "parowanie" się nie dzieje. Na szczęście byłem przedwczoraj na przeglądzie technicznym i poprosiłem diagnostę o spr spalin itp. Okazało się że wszystko jest w jak najlepszym porządku, silniczek suchutki i również wspomniał o nagromadzonej się wodze która po prostu paruje. Tak więc się uspokoiłem Myślę że u was jest takie samo zjawisko |
|
|
|
 |
KatMit
Nowy Forumowicz
Auto: Galant
|
Wysłany: 04-04-2013, 20:20
|
|
|
ja mam to samo, już myślałem że to uszczelka pod głowicą.
Taka wielka chmura na wstecznym, największa w okilicy na światłach. Zaczynałem się martwić i pojechałem do kumpla co ma też 2.5V6, uspokoił mnie że to woda w wydechu, że za krótkie odcinki robę (2-3 km)!
Kolega z zawodu , uspokoił mnie. |
|
|
|
 |
ogon56
Mitsumaniak Cheerish your life

Auto: Honda Accord 2.4 Type-S
|
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24342 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 05-04-2013, 08:34
|
|
|
lutekwwl napisał/a: | widocznie w cieplejsze dni aż takie "parowanie" się nie dzieje | dzieje się dzieje - fizyka czy tam chemia ze szkoły podstawowej opowiada o stanach skupienia wody
para wodna jest niewidoczna - jedynie skroploną widać
zimą się ona od razu skrapla i dlatego ją widać a latem ulatuje w powietrze |
|
|
|
 |
|
|