[EAx 97-04] Galant 2.5 Avance 2003 r. szwajcar, Wołomin |
Autor |
Wiadomość |
Sycior
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5A & Fiat Fiorino
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Sty 2013 Posty: 152 Skąd: Kobyłka
|
Wysłany: 05-04-2013, 16:11 [EAx 97-04] Galant 2.5 Avance 2003 r. szwajcar, Wołomin
|
|
|
Co sądzicie o tym Galu? Wygląda całkiem nieźle, zastanawia mnie przebieg no i jeszcze będę musiał gościa pomęczyć o VIN, do Wołomina niedaleko więc jak sprzedam mojego e54a to się tam przejadę no ale:
link do ogłoszenia na oto: http://otomoto.pl/mitsubi...-C28358098.html
Kod: | Witam wszystkich mam do zaoferowania piękny samochód MITSUBISHI Galant 2.5 V6 Avance Premium
-auto jest w idealnym stanie i świetnie utrzymane, zostało sprowadzone ze Szwajcarii gdzie było użytkowane przez jednego właściciela (starsza osoba) samochód posiada pełną książkę serwisową+ trzy kluczyki...
wyposażenie; centralny zamek, ABS, 4 poduszki powietrzne, ESP, wspomaganie kierownicy, klimatronik, tempomat, 4 ele. sterowane szyby, ele. sterowane i podgrzewane lusterka (składane elektryczne) podgrzewane fotele, termometr zewnętrzny, halogeny, alufelgi, pakiet Avance...
Auto jest po wszystkich opłatach celnych, akcyza+zwolnienie z vatu dodatkowo zrobione tłumaczenia przez biegłego przysięgłego potrzebne do rejestracji...
na życzenie możliwość dosłania większej ilości zdjęć na maila
Więcej informacji pod numerem tel. 502-134-114 |
Mam jeszcze jedno pytanko, otóż mam na oku jeszcze jednego Avance od znanego handlarza z Kobyłki, autko też niby z 2003 roku, ale po rozkodowaniu VINu wyszło że jest z sierpnia 2002 i że jest to Elegance. I tu moje pytanie czy przy rozkodowaniu VIN musi się pokazać że jest to Avance czy nie? |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 07-04-2013, 17:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Zolar
Forumowicz
Auto: EA5A 2,5 V6 Elegance sedan A/T
|
Wysłany: 05-04-2013, 16:22
|
|
|
Co do roku to właściciel mógł sugerować się datą pierwszej rejestracji. W niemieckich papierach nigdy nie ma roku produkcji. Nie wiem jak ze szwajcarskimi
Poproś o skany lub zdjęcia tych książek serwisowych to się zorientujemy co do tego przebiegu. |
|
|
|
 |
krzychuzzz
Mitsumaniak

Auto: 500E
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Sty 2012 Posty: 406 Skąd: Płock
|
Wysłany: 05-04-2013, 17:57
|
|
|
Sycior napisał/a: | czy przy rozkodowaniu VIN musi się pokazać że jest to Avance czy nie? |
Ktoś ostatnio pisał na forum że nie. |
_________________ 02924/KMM |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
Sycior
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-04-2013, 22:03
|
|
|
Jest, czyli jest to Avance jak rozumiem No dobra w każdym razie ten z Kobyłki jest odmłodzony o rok, ale możliwe że to kwestia papierów (chociaż słyszałem że to częsta praktyka tego pana)
Jutro dzwonie do kolesia od tego co pokazałem w temacie, o więcej fotek, skany książki serwisowej i VIN to wrzucę tutaj jak otrzymam. |
|
|
|
 |
krzychuzzz
Mitsumaniak

Auto: 500E
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Sty 2012 Posty: 406 Skąd: Płock
|
Wysłany: 06-04-2013, 11:44
|
|
|
tomek84 napisał/a: | krzychuzzz napisał/a:
Sycior napisał/a:
czy przy rozkodowaniu VIN musi się pokazać że jest to Avance czy nie?
Ktoś ostatnio pisał na forum że nie.
da się |
Chodziło mi o to że nie będzie informacji że to jest Avance tylko Elegance z tą opcją Bumper Change
Czytać ze zrozumieniem |
_________________ 02924/KMM |
|
|
|
 |
Sycior
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-04-2013, 17:51
|
|
|
Mam fotki książki serwisowej + fotka szwajcarskich papierów
Numer VIN: JMBSNEA5A1Z001431
No i według mojego dekodera, wyposażenie się zgadza ale rocznik pokazuje 2001. Dostałem jeszcze na maila zdjęcia kielichów i nadkoli. Cóż wygląda to naprawdę ładnie później będę miał trochę czasu to wrzucę. |
|
|
|
 |
Zolar
Forumowicz
Auto: EA5A 2,5 V6 Elegance sedan A/T
|
Wysłany: 06-04-2013, 18:01
|
|
|
No widzisz, wystarczy sobie przetłumaczyć, że wszędzie tam jest albo data 1 rejestracji albo "data dostawy". Nie ma daty produkcji auta. A co do papierów to wyglądają na autentyczne (na 99%) co nie wyklucza faktu, że ten miły starszy Pan mógł pałować furę na maksa |
|
|
|
 |
Sycior
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-04-2013, 18:08
|
|
|
Akurat po dowodzie rejestracyjnym wnioskuje że właścicielem była kobieta ;p Cóż, najpierw muszę sprzedać mojego E54A wtedy dopnę budżet i obejrzymy z bliska szwajcara. Do wołomina niedaleko także nie będzie długa wycieczka |
_________________ Obczaj "Kalinkę" |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 07-04-2013, 17:19
|
|
|
Sycior napisał/a: | No i według mojego dekodera, wyposażenie się zgadza ale rocznik pokazuje 2001 |
Dekoder często podaje złą datę produkcji. Ten jest z lipca 2002r.
Sycior, nie linkuj fotek z ogłoszenia. Wstawiaj je poprzez serwisy typu imageshack, fotosik. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
Sycior
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-04-2013, 15:23
|
|
|
Galina sprzedana, możemy działać w kierunku kolejnej. Mam jeszcze kilka fotek, które dostałem na maila. Kielichy na moje oko w porządku, ale zobaczymy co wy powiecie. Wrzucam fotę podłogi bagażnika. Szczególnie zwróćcie uwagę na obszar nad kołem zapasowym. Tak ma być czy coś tam było robione?
[ Dodano: 09-04-2013, 18:50 ]
Byłem obejrzałem, przejechałem się. Auto było po strzale w pupkę, konkretnie prawy tylny róg. Pan ma mi przesłać fotki na maila sprzed naprawy. Oglądając cóż nie było widać żeby był bity. Silniczek ładnie chodzi, w zawieszeniu nie ma stuków. Skrzynia elegancko sprzęgiełko też. Elektryka full sprawna Tarcze trochę zarudziałe, ale trochę stał, ale same w sobie prawie w ogóle nie starte No i troszkę się poci spod pokrywy zaworów. Zobaczę tylko te fotki jak to wyglądało przed strzałem. Jeśli nie było jakoś strasznie to pewnie go łykne |
|
|
|
 |
zetpe
Nowy Forumowicz
Auto: było Almera N16 1,8
|
Wysłany: 09-04-2013, 20:05
|
|
|
Strzał chyba nie był wielki bo podłoga bagażnika wygląda zdecydowanie lepiej niż w tym który ja oglądałem.
W moim te spawy po obu stronach bagażnika były poprawiane pastą wygłuszającą, widać nie pomalowane smugi + prawy spaw jest delikatnie pofałdowany.
Dodatkowo takie same ślady pasty są na ścianie bagażnika od strony zderzaka we wnęce zapasu.
Na Twoich zdjęciach nie widać tego fragmentu.
Lepiej bierz bo jak w czwartek nie dogadam się co do Belli to lecę po tego Gala |
|
|
|
 |
ogon56
Mitsumaniak Cheerish your life

Auto: Honda Accord 2.4 Type-S
|
|
|
|
 |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Pomógł: 25 razy Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 10-04-2013, 01:55
|
|
|
Sycior, gdzie dokładnie byłeś oglądać tego galanta? |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
Sycior
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-04-2013, 09:18
|
|
|
Konkretnie w Wołominie na ulicy Lwowskiej.
A tak to wyglądało przed naprawą. No saabik ładny (też do kupienia) ale ja chce Galanta
Zetpe powiem Ci tak... lepiej się dogadaj w czwartek w sprawie belli bo jak nie to duże prawdopodobieństwo że wrócisz z niczym
[ Dodano: 12-04-2013, 19:16 ]
No i dzisiaj powyższy gal stał się moją własnością ^^ Teraz tylko załatwić sprawy z rejestracją i będzie śmigać |
|
|
|
 |
|