Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
czujnik parkowania
Autor Wiadomość
JUR17 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi outlander II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-06-2013, 22:51   czujnik parkowania

Witam wszystkich. Potrzebuję pomocy odnoście czujników parkowania tylnych. Zanim oddałam auto do naprawy to czujniki reagowały tak. ok 60 cm od przeszkody a teraz jak wrócił z serwisu (wymiana sprzęgła) reaguje dopiero ok. 5 cm od przeszkody. Co może być powodem, że tak się przestawił? Dodam, że mam hak holowniczy i te 5 cm. to stosunkowo mało, żeby zaparkować przed innym autem z pomocą czujnika.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 17-06-2013, 00:06   Re: czujnik parkowania

JUR17 napisał/a:
Witam wszystkich. Potrzebuję pomocy odnoście czujników parkowania tylnych. Zanim oddałam auto do naprawy to czujniki reagowały tak. ok 60 cm od przeszkody a teraz jak wrócił z serwisu (wymiana sprzęgła) reaguje dopiero ok. 5 cm od przeszkody. Co może być powodem, że tak się przestawił? Dodam, że mam hak holowniczy i te 5 cm. to stosunkowo mało, żeby zaparkować przed innym autem z pomocą czujnika.
Odleglosc vs czulosc czujnikow ustawia sie testerem diagnostycznym MUT-III. W ASO ci to zrobia.

Dominik

sylb 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Wysłany: 17-06-2013, 10:23   

Po montażu haka, też miałem problem z czujnikami.
W instrukcji podobno jest opisana procedura, zmiany pola zasięgu.
Trzymasz 10s, przycisk od wył. czujników i coś sie tam zmienia.

JUR17 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-06-2013, 10:46   

no właśnie czytałam coś o zmianie zasięgu czujników tylko chyba czujniki były montowane na własną rękę bo w kabinie nie mam przycisku po lewej stronie od kierownicy dotyczącego czujników parkowania.
Dodam, że nie mieszkam w Polsce a zanim oddałam auto do serwisu do prawy wszystko było ok.

marrok 
Mitsumaniak

Auto: Poszukiwane :)
Wysłany: 17-06-2013, 16:09   

JUR17 napisał/a:
no właśnie czytałam coś o zmianie zasięgu czujników tylko chyba czujniki były montowane na własną rękę bo w kabinie nie mam przycisku po lewej stronie od kierownicy dotyczącego czujników parkowania.
.
Na przeglądzie rozłączyli akumulator i czujniki się rozregulowały :?: Może coś w komputerze przestawili :?: Jaka masz wersję wyposażenia :?: czujniki parkowania - fabryczne były w większości modeli, nie było ich tylko w podstawowej wersji Invite i najbogatszej Instyle NAVI - tu była kamera cofania...

Rodzina:
Mitsubishi Mirage 1,5 12V 88' - był
Mitsubishi Galant 2,0 16V 97' - był

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-06-2013, 20:33   

JUR17 napisał/a:
Dodam, że nie mieszkam w Polsce a zanim oddałam auto do serwisu do prawy wszystko było ok.
Jak masz czujniki dokladane to sprawdz jak je znowu ustawic w instrukcji obslugi czujnikow. ASO tu nic nie pomoze. Nyslalem ze biega o fabrycznie montowane.

Dominik

JUR17 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-06-2013, 21:12   

Mam wersje instyle 2008. czujniki nie są fabrycznie montowane. Kupiłam auto 5 cio letnie już z zamontowanymi czujnikami. Mąż dziś sprawdzał i jeden działa ok a drugi wogóle nie reaguje (są tylko 2). Tak więc stąd to pikanie dopiero ok 5 cm od przeszkody gdyż tylko jeden zauważył przeszkodę przy ostatnim parkowaniu. Nie wiemy jak to działa, bo brak instrukcji obsługi. Więc nie wiemy co się mogło stać.

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-06-2013, 22:45   

JUR17 napisał/a:
Mam wersje instyle 2008. czujniki nie są fabrycznie montowane. Kupiłam auto 5 cio letnie już z zamontowanymi czujnikami. Mąż dziś sprawdzał i jeden działa ok a drugi wogóle nie reaguje (są tylko 2). Tak więc stąd to pikanie dopiero ok 5 cm od przeszkody gdyż tylko jeden zauważył przeszkodę przy ostatnim parkowaniu. Nie wiemy jak to działa, bo brak instrukcji obsługi. Więc nie wiemy co się mogło stać.
Dziwna sprawa bo wersja Instyle miala czujniki parkowania montowane fabrycznie. Sam mialem identyczna i ten sam rocznik. Chyba ze to import z DE, bo tam wiem ze wersja MY do 2007 w Instyle:u nie miala czujnikow parkowania w standardzie.

Dominik

kaammyyk 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 DiD
Wysłany: 18-06-2013, 21:06   

mitsu00 napisał/a:
JUR17 napisał/a:
Dziwna sprawa bo wersja Instyle miala czujniki parkowania montowane fabrycznie. Sam mialem identyczna i ten sam rocznik. Chyba ze to import z DE, bo tam wiem ze wersja MY do 2007 w Instyle:u nie miala czujnikow parkowania w standardzie.

Ja mam instyle z 2007 kupiony w Polsce i ni mam czujników.

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-06-2013, 21:13   

kaammyyk napisał/a:

Ja mam instyle z 2007 kupiony w Polsce i ni mam czujników.
Zalezy zatem od rynku. Moj byl rocznikowo MY2008 ale data produkcji Pazdz 2007, wersja Instyle na rynek skandynawski. Czujniki juz mial.

Dominik

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 19-06-2013, 08:11   

chyba od MY2008 montowali - również do Intense+. Też miałem MY08 produkcja 07 i miał zamontowane

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Wysłany: 19-06-2013, 13:44   

U mnie 07 intense+ kupiony w Belgi czujników brak.Ale założyłem czujniki z wyświetlaczem montowanym na lusterku i jestem zadowolony pokazuje przeszkody (4czujniki) od 2 m i kończy gdy do przeszkody ok 30cm. nie szaleje jak zimno albo gorąco jak w orginałach się zdarzało a w instrukcji piszą że przy skrajnych tem.ma prawo szaleć :mrgreen:

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 19-06-2013, 14:25   

lexus napisał/a:
nie szaleje jak zimno albo gorąco jak w orginałach się zdarzało
u mnie nic się nie działo. A jak śniegiem zawali czy zaklei lodem to każde głupieją

kaammyyk 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 DiD
Wysłany: 19-06-2013, 14:33   

lexus napisał/a:
U mnie 07 intense+ kupiony w Belgi czujników brak.Ale założyłem czujniki z wyświetlaczem montowanym na lusterku i jestem zadowolony pokazuje przeszkody (4czujniki) od 2 m i kończy gdy do przeszkody ok 30cm. nie szaleje jak zimno albo gorąco jak w orginałach się zdarzało a w instrukcji piszą że przy skrajnych tem.ma prawo szaleć :mrgreen:

A jaki jest to model ? Mo jeszcze nie kupiłem a nosze się z zamiarem . :)

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Wysłany: 19-06-2013, 14:36   

Cytat:
A jaki jest to model ? Mo jeszcze nie kupiłem a nosze się z zamiarem
nie bardzo kumam o co caman

Odpowiedz do tematu