|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
ukręcona śruba |
Autor |
Wiadomość |
Iron.Falcon
Mitsumaniak Brummi Fahrer

Auto: Galant 2.4 GDI
Kraj/Country: Germany
Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Cze 2013 Posty: 427 Skąd: Bad Rothenfelde
|
Wysłany: 10-07-2013, 13:41 ukręcona śruba
|
|
|
wydłubywałem żarówkę pozycyjną... i rzuciło mi się w oczy, że reflektor nie jest do końca dokręcony..... no to za kluczyk i ciach tą śrubę ktoś już wcześniej tak zrobił bo trzymała się na ostatnim włosku który ja ukręciłem.
Przewiercić się przez to wiertłem "czwóreczką" ?
 |
|
|
|
 |
Kamil_Ziomek
Mitsumaniak
Auto: EA2A 1998
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 20 Lip 2010 Posty: 648 Skąd: Żyraków
|
Wysłany: 10-07-2013, 15:46
|
|
|
napunktój, wywierć wiertłem fi 5 i przegwintój na M6. Te śrubki w japońcach są strasznie miękkie i łatwo ulatują |
_________________ Nie sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika.
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 11-07-2013, 07:55
|
|
|
kupiłem ostatnio super zestaw wierteł firmy FANAR (polskie) - wiertła w całości z kobaltu, bardzo mocne i jak się wierci na małych obrotach, to niezniszczalne
nawet nie trzeba punktować - tak dobrze się wgryzają
wg mnie powinieneś wziąć mniejsze wiertło - właśnie 4mm i wiercić dokładnie pośrodku
potem z gwintownikiem wyjdą fragmenty starej śruby
gdy od razu wierciłem 5mm, to zdarzało się, że poszło lekko krzywo i zjechałem gwint a reszta śrubki odpadła - w efekcie musiałem gwintować kolejnym rozmiarem - czyli tu 8 mm
tak najczęściej jest przy wierceniu w aluminium |
|
|
|
 |
|
|