Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Alternatywny operator pocztowy - InPost
Autor Wiadomość
JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-02-2007, 23:24   Operator pocztowy

Krzyzak napisał/a:
a ja sie znow na PP wku...lem
No to podobnie jak ja z zderzakiem od mitsuczesci.pl - nie ma i nie było. Nikt nic nie wiem. A nadawca podobno może reklamować dopiero po 2 tygodniach.
Ech przydałaby się konkurencja :evil:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

dondaj
[Usunięty]

Wysłany: 11-02-2007, 11:19   

Ja niestety nie mam miłych doświadczeń z firmą InPost.

Jakiś czas temu kupiłem pewną rzecz na Allgero. Sprzedający wpadł na pomysł, że w związku ze strajkami listonoszy lepiej będzie jak wyśle go za pośrednictwem InPost. Po dwóch tygodniach :| zacząłem się niepokoić. Upomniałem się o przesyłkę. Sprzedający złożył reklamację i po tygodniu dostał odpowiedź, że "przesyłka prawdopodobnie zaginęła" :!: . W końcu, po 4 tygodniach od wysłania, pojawił się u mnie kurier z InPost. :mrgreen:

A w międzyczasie sprzedający wysłał towar za pośrednictwem PP - doszła po 2 dniach.

Reasumując: fajnie, że pojawiła się konkurencja dla molocha - monopolisty, ale jeszcze dużo czasu minie, zanim InPost zacznie sprawnie funkcjonować. W każdym bądź razie życzę im jak najlepiej i trzymam kciuki.

thomb
[Usunięty]

Wysłany: 26-02-2007, 17:29   

Przypomniałem sobie dzisiaj o tej dyskusji z okazji koperty, którą znalazłem w drzwiach ( :x ) a okazała się być to fakturka od mojego dostawcy netowego wysłana właśnie firmą InPost. Już wsadzanie listu w drzwi jest trochę drażniące ale lepiej się uśmiałem jak zobaczyłem, że list ten został do mnie wysłany (z Krakowa oczywiście) nie tak dawno przecież bo zaledwie 8 lutego. Co tam, że termin płatności faktury minął :roll:
Trochę śmieszna sytuacja ale jeśli byłoby to coś ważnego to bym się zdenerwował :wink:

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 26-02-2007, 19:15   

W najblizszym czasie wszyscy powinni dostawac fakturki z 'tepsy' za posrednictwem InPost.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 26-02-2007, 19:40   

arekp napisał/a:
W najblizszym czasie wszyscy powinni dostawac fakturki z 'tepsy' za posrednictwem InPost.
No to TPSA zacznie zarabiać na odsetkach od nieterminowych płatności. Może to jest sposób na zwiększenie przychodów :rolleyes:

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 26-02-2007, 22:21   

ja już dostaję rachunki z TPSA inpostem. Jak narazie, to ja dostaję rachunek sąsiada, a sąsiad mój, pomimo tego, że na budynkach posesji numery są tak wielkie i tak widoczne, że nie sposób tego niezauważyć :badgrin: :mrgreen:

a wiecie, czemu na korespondencji z Inposta są te blachy ???? :D

bo TPSA ma wyłączność na dostarczanie przesyłek do 50 gr. i inpost przylepiając blachę zwiększa wagę listu i omija tą barierę :lol:

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 26-02-2007, 22:40   

Chooper napisał/a:
bo TPSA ma wyłączność na dostarczanie przesyłek do 50 gr
Poczta Polska raczej ;)

Chooper 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-02-2007, 22:53   

JCH napisał/a:
Poczta Polska raczej

:P :P :P :P :P :P lapsus językowy :P myślałem jedno, napisałe drugie :D

thomb
[Usunięty]

Wysłany: 27-02-2007, 00:17   

Chooper napisał/a:
bo TPSA ma wyłączność na dostarczanie przesyłek do 50 gr. i inpost przylepiając blachę zwiększa wagę listu i omija tą barierę :lol:

No to ciekawe bo ja nie dostałem w liście żadnej blachy - tekturowa koperta A4 i tyle - ale jak zważyłem na "bardzo dokładnej" wadze kuchennej to raczej powyżej 50g. A zastanawiałem się czemu nie dali większej koperty :p

Chooper 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-02-2007, 08:15   

thomb napisał/a:
No to ciekawe bo ja nie dostałem w liście żadnej blachy - tekturowa koperta A4 i tyle

bo to jest duży list

blachy przyklejają tylko do małych

Odpowiedz do tematu