Alternatywny operator pocztowy - InPost |
Autor |
Wiadomość |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-02-2007, 23:24 Operator pocztowy
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | a ja sie znow na PP wku...lem | No to podobnie jak ja z zderzakiem od mitsuczesci.pl - nie ma i nie było. Nikt nic nie wiem. A nadawca podobno może reklamować dopiero po 2 tygodniach.
Ech przydałaby się konkurencja |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
dondaj [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2007, 11:19
|
|
|
Ja niestety nie mam miłych doświadczeń z firmą InPost.
Jakiś czas temu kupiłem pewną rzecz na Allgero. Sprzedający wpadł na pomysł, że w związku ze strajkami listonoszy lepiej będzie jak wyśle go za pośrednictwem InPost. Po dwóch tygodniach zacząłem się niepokoić. Upomniałem się o przesyłkę. Sprzedający złożył reklamację i po tygodniu dostał odpowiedź, że "przesyłka prawdopodobnie zaginęła" . W końcu, po 4 tygodniach od wysłania, pojawił się u mnie kurier z InPost.
A w międzyczasie sprzedający wysłał towar za pośrednictwem PP - doszła po 2 dniach.
Reasumując: fajnie, że pojawiła się konkurencja dla molocha - monopolisty, ale jeszcze dużo czasu minie, zanim InPost zacznie sprawnie funkcjonować. W każdym bądź razie życzę im jak najlepiej i trzymam kciuki. |
|
|
|
 |
thomb [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2007, 17:29
|
|
|
Przypomniałem sobie dzisiaj o tej dyskusji z okazji koperty, którą znalazłem w drzwiach ( ) a okazała się być to fakturka od mojego dostawcy netowego wysłana właśnie firmą InPost. Już wsadzanie listu w drzwi jest trochę drażniące ale lepiej się uśmiałem jak zobaczyłem, że list ten został do mnie wysłany (z Krakowa oczywiście) nie tak dawno przecież bo zaledwie 8 lutego. Co tam, że termin płatności faktury minął
Trochę śmieszna sytuacja ale jeśli byłoby to coś ważnego to bym się zdenerwował |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
|
Wysłany: 26-02-2007, 19:15
|
|
|
W najblizszym czasie wszyscy powinni dostawac fakturki z 'tepsy' za posrednictwem InPost. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 26-02-2007, 19:40
|
|
|
arekp napisał/a: | W najblizszym czasie wszyscy powinni dostawac fakturki z 'tepsy' za posrednictwem InPost. | No to TPSA zacznie zarabiać na odsetkach od nieterminowych płatności. Może to jest sposób na zwiększenie przychodów |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
 |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 26-02-2007, 22:21
|
|
|
ja już dostaję rachunki z TPSA inpostem. Jak narazie, to ja dostaję rachunek sąsiada, a sąsiad mój, pomimo tego, że na budynkach posesji numery są tak wielkie i tak widoczne, że nie sposób tego niezauważyć
a wiecie, czemu na korespondencji z Inposta są te blachy ????
bo TPSA ma wyłączność na dostarczanie przesyłek do 50 gr. i inpost przylepiając blachę zwiększa wagę listu i omija tą barierę |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 26-02-2007, 22:40
|
|
|
Chooper napisał/a: | bo TPSA ma wyłączność na dostarczanie przesyłek do 50 gr | Poczta Polska raczej |
 |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

|
Wysłany: 26-02-2007, 22:53
|
|
|
JCH napisał/a: | Poczta Polska raczej |
lapsus językowy myślałem jedno, napisałe drugie |
|
|
|
 |
thomb [Usunięty]
|
Wysłany: 27-02-2007, 00:17
|
|
|
Chooper napisał/a: | bo TPSA ma wyłączność na dostarczanie przesyłek do 50 gr. i inpost przylepiając blachę zwiększa wagę listu i omija tą barierę |
No to ciekawe bo ja nie dostałem w liście żadnej blachy - tekturowa koperta A4 i tyle - ale jak zważyłem na "bardzo dokładnej" wadze kuchennej to raczej powyżej 50g. A zastanawiałem się czemu nie dali większej koperty |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

|
Wysłany: 27-02-2007, 08:15
|
|
|
thomb napisał/a: | No to ciekawe bo ja nie dostałem w liście żadnej blachy - tekturowa koperta A4 i tyle |
bo to jest duży list
blachy przyklejają tylko do małych |
|
|
|
 |
|