Jakie klocki? |
Autor |
Wiadomość |
DanielBogusz
Mitsumaniak Sędzią moim jest Bóg

Auto: Space Star 1.6 Galant 2.5
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 389 Skąd: Garwolin
|
Wysłany: 08-07-2011, 21:38
|
|
|
Cieszyłem się że mam komplet ATE z przodu a nie jestem do końca zadowolony. Chodzi o pisk przy hamowaniu. Wrócę do klocków kashiyama. Były bardzo dobre porównując do ATE.
Jednak po dopasowaniu się po dłuższym czasie są ok... |
|
|
|
 |
Myszon
Forumowicz
Auto: Lancer V station wagon 1.6 16V
|
Wysłany: 03-06-2013, 20:48
|
|
|
u mnie po kupnie auta przyszedl czas na ingerencje w hamulce(tarcze zajechane zostaly przez klocki ferrodo zielone.Kupilem polskie mikody nawiercane i nacinane+ klocki rh.Hamulce brzytwa jednak pokrzywilem jedna tarcze z powodu zlego montazu(uznali zwrot kasy).Poszperalem w necie i trafilem na instrukcje ate.Zakupilem odpowiednie pasty smarujace ate(bremszylinderpaste oraz plastilube jakos tak) do montazu i wszystko odpowiednio wyczyscilem na blysk.Doszedl do tego komplet tarcz i klockow na przod i tyl RH w badzo przystepnej cenie(corka Lukasa).Hamulce smigaja juz ok 30kkm jak nie dluzej.Sa poprawe.Nie piszcza i pyla umiarkowanie ze wzgledu na srednia twardosc .Twarde klocki pyla malo a miekkie duzo, poniewaz szybciej sie wycieraja.Ja wole czesciej wymienic klocki niz klocki i tarcze jednoczesnie.Rh sa na tyle miekkie ze nie niszcza mocno tarczy i same rowniez dobrze sie trzymaja.Napewno jeszcze na nich posmigam.Nastepne kupie mikody sport + klocki rh.Bardzo dobrze hamowal ten zestaw. |
|
|
|
 |
Obywatel
Forumowicz

Auto: RAV4 III Corsa E
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Lut 2009 Posty: 232 Skąd: Słupsk
|
Wysłany: 21-08-2013, 23:46
|
|
|
Ponieważ przyszedł czas na wymianę klocków hamulcowych, napisałem do All-Parts i dostałem taką oto wycenę:
-klocki hamulcowe 119,- (TRW)
-klocki hamulcowe 85,- (Roadhouse)
-klocki hamulcowe 56,- (JL)
Styl jazdy umiarkowanie spokojny , tarcze nadal ori Mitsu. Które z powyższych klocków spiszą się najlepiej - tzn. będą miały najlepiej dobraną twardość do tarcz i najkorzystniejszy stosunek jakość / cena?
Z góry dziękuję za wskazówki. |
_________________ Był Lancer 1.3 '98 CK1A |
|
|
|
 |
Myszon
Forumowicz
|
Wysłany: 22-08-2013, 18:05
|
|
|
Pisalem ostanio co mam u siebie jesli chodzi o hamulce.All parts jest drogi z tego co ja zdazylem sie przekonac.Nie wiem czy na wszystkich czesciach ale dla przykladu moge napisac ze na sprzegle aisin byla rozniac ponad 100zl niz u japaneze.
Rh sa miekkie i moge polecic(nie niszcza tarcz).Warto przetoczyc tarcze do nowych klockow.Poszukaj sobie swojego auta w Inter carsie i sprawdz numery czesci zamiennych.
Skopiuj numery i wrzuc w wyszukiwarke.Napisz do Japaneze bo napewno cos poleci.Tanio jest rowniez w 4cars -ie.
http://www.hamulce.net/
przejrzyj sobie stronke bo jest duzo ciekawych informacji w poradach.Pliki do pobrania w pdf. |
|
|
|
 |
Obywatel
Forumowicz

Auto: RAV4 III Corsa E
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Lut 2009 Posty: 232 Skąd: Słupsk
|
Wysłany: 22-08-2013, 23:13
|
|
|
Znalazłem u siebie na miejscu w sklepie klocki Delphi za 80 zł i chyba się na nie zdecyduję.
Generalnie często wydaje nam się, że w internecie i w sieciówkach jest taniej. Tymczasem ja ostatnio poszukiwałem osłony przegubu do mojego drugiego auta. W sieciówkach na miejscu typu "Fota" cena 43 - 45 zł. Na Allegro najtańsza opcja z przesyłką 35 zł. Tymczasem w sklepie z częściami, który znajduje się na moim osiedlu dostałem za 33 zł - bez przesyłek, bez czekania, bez jeżdżenia. Te klocki Delphi też znalazłem w tym samym sklepie. Czasami dobre oferty mamy tuż pod nosem a szukamy nie wiadomo gdzie. |
_________________ Był Lancer 1.3 '98 CK1A |
|
|
|
 |
Myszon
Forumowicz
|
Wysłany: 25-08-2013, 10:06
|
|
|
Zgadza sie kolego.Tez mam taki jeden sklep u siebie.Tanio jak barszcz ,czesci na drugi dzien i bez kasy za przesylke:)
delphi?
pojezdzisz to daj znac bo malo info jest na temat czesci tego producenta. |
|
|
|
 |
|