|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
AluFelgi do Colta 16' czy 17' ? |
Autor |
Wiadomość |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 42 razy Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2470 Skąd: wawrzyszewowo
|
Wysłany: 13-02-2007, 13:01
|
|
|
No tak ale maklakus napisal ze wyrzuca plastiki i kanape wiec rozumiem ze wozil tam nikogo nie bedzie |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 13-02-2007, 14:00
|
|
|
harpagan napisał/a: | No tak ale maklakus napisal ze wyrzuca plastiki i kanape wiec rozumiem ze wozil tam nikogo nie bedzie |
No to teraz rozumiem dlaczego taki hardcore z felgami.
Klatka też jest w planach? |
|
|
|
 |
maklakus
Mitsumaniak

Auto: 200sx
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 30 Cze 2006 Posty: 378 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 13-02-2007, 15:35
|
|
|
slo_mo napisał/a: |
A ja dodam niezbyt optymistycznie, że nawet przy takim dobraniu felg i opon całość i tak będzie obcierać jak władujesz kogoś cięższego na tylne siedzenie. |
A ja optymistycznie dodam że - tak jak już pisałem - tył będzie odchudzony - brak kanapy - tak więc nikt tam nie będzie siedział
harpagan napisał/a: | No tak ale maklakus napisal ze wyrzuca plastiki i kanape wiec rozumiem ze wozil tam nikogo nie bedzie |
No własnie
slo_mo napisał/a: | No to teraz rozumiem dlaczego taki hardcore z felgami.
Klatka też jest w planach? |
mam nadzieję że się uda - chciałbym mieć klateczkę - ale zobaczymi jaki koszt wystrugania takiej klatki będzie .
I tak na wiosnę sporo przerubek bedzie silnik nowy napewno - felgi napewno - no i może "soft turbo" + 30 koników - ale Turbo to raczej nie na wiosnę - no chyba że - dodrukuję trochę kaski
CZYLI PODSUMOWUJĄC - najlepszym pułśrodkiem będzie rozmiar 6,5jx16' i profil 45 ,
Zgadza się?
[ Dodano: 16-02-2007, 11:17 ]
No i sam sprawdziłem (16' 7J 195 profil 45) wejdą bez problemu - różnica w średnicy koła między 15' 7J 195 profil 50 (takie teraz mam) a 16' 7J 195 profil 45 to tylko 5.9mm , czyli tyle co nic - a u mnie luzu w nadkolu jeszcze jest na wysokość
http://www.mitsubishi-gra...11044_Snap1.jpg |
|
|
|
 |
zapor [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2007, 14:41
|
|
|
nie wiecie czasem czy beda pasowac standardowe alufelgi od opla vectry A? widze ze rozstaw srub i piasta maja takie same rozmiary tylko ET w oplu jest chyba 49 a colt musi? miec z przedzialu od 36-46 , czy jakby to ET bylo rzeczywiscie 49 to czy mozna je do Colta zalozyc? |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 11-03-2007, 14:44
|
|
|
otwor centralny w mitsu jest 56,1 a w oplu 56,6 albo 5 wiec az takiej roznicy nie ma - co do ET musisz przymierzyc jesli bedzie ok to ok, jesli nie to zawsze mozesz zalozyc dystanse np po 1cm i wtedy bedzie okej |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
zapor [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2007, 14:50
|
|
|
dzieki, w oplu tez jest 56,6-sprawdzalem |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 11-03-2007, 14:52
|
|
|
przeczytaj co napisalem o otworze centralnym, nie sa takie same, ale roznica niezauwazalna, zreszta zawsze mozna dorobic inne pierscienie centrujace |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2007, 23:39
|
|
|
Matejko napisał/a: | otwor centralny w mitsu jest 56,1 a w oplu 56,6 albo 5 wiec az takiej roznicy nie ma - co do ET musisz przymierzyc jesli bedzie ok to ok, jesli nie to zawsze mozesz zalozyc dystanse np po 1cm i wtedy bedzie okej |
Zgadza się, wczoraj kupiłem felgi od opla i było te pół milimetra różnicy niby ale pasują idealnie , może na stali przybyło mi 0.5mm rdzy i dobrze się centrują |
|
|
|
 |
|
|