Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
AluFelgi do Colta 16' czy 17' ?
Autor Wiadomość
harpagan 
Mitsumaniak
Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-02-2007, 13:01   

No tak ale maklakus napisal ze wyrzuca plastiki i kanape wiec rozumiem ze wozil tam nikogo nie bedzie :p

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2007, 14:00   

harpagan napisał/a:
No tak ale maklakus napisal ze wyrzuca plastiki i kanape wiec rozumiem ze wozil tam nikogo nie bedzie :p

No to teraz rozumiem dlaczego taki hardcore z felgami.
Klatka też jest w planach?

maklakus 
Mitsumaniak

Auto: 200sx
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-02-2007, 15:35   

slo_mo napisał/a:

A ja dodam niezbyt optymistycznie, że nawet przy takim dobraniu felg i opon całość i tak będzie obcierać jak władujesz kogoś cięższego na tylne siedzenie.

A ja optymistycznie dodam że - tak jak już pisałem - tył będzie odchudzony - brak kanapy - tak więc nikt tam nie będzie siedział ;)

harpagan napisał/a:

No własnie :)

slo_mo napisał/a:
No to teraz rozumiem dlaczego taki hardcore z felgami.
Klatka też jest w planach?

mam nadzieję że się uda - chciałbym mieć klateczkę - ale zobaczymi jaki koszt wystrugania takiej klatki będzie .

I tak na wiosnę sporo przerubek bedzie :) silnik nowy napewno - felgi napewno - no i może "soft turbo" + 30 koników - ale Turbo to raczej nie na wiosnę - no chyba że - dodrukuję trochę kaski :D

CZYLI PODSUMOWUJĄC - najlepszym pułśrodkiem będzie rozmiar 6,5jx16' i profil 45 ,
Zgadza się?

[ Dodano: 16-02-2007, 11:17 ]
No i sam sprawdziłem :) (16' 7J 195 profil 45) wejdą bez problemu - różnica w średnicy koła między 15' 7J 195 profil 50 (takie teraz mam) a 16' 7J 195 profil 45 to tylko 5.9mm , czyli tyle co nic - a u mnie luzu w nadkolu jeszcze jest na wysokość :)

http://www.mitsubishi-gra...11044_Snap1.jpg

zapor
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2007, 14:41   

nie wiecie czasem czy beda pasowac standardowe alufelgi od opla vectry A? widze ze rozstaw srub i piasta maja takie same rozmiary tylko ET w oplu jest chyba 49 a colt musi? miec z przedzialu od 36-46 , czy jakby to ET bylo rzeczywiscie 49 to czy mozna je do Colta zalozyc?

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 11-03-2007, 14:44   

otwor centralny w mitsu jest 56,1 a w oplu 56,6 albo 5 wiec az takiej roznicy nie ma - co do ET musisz przymierzyc jesli bedzie ok to ok, jesli nie to zawsze mozesz zalozyc dystanse np po 1cm i wtedy bedzie okej
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

zapor
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2007, 14:50   

dzieki, w oplu tez jest 56,6-sprawdzalem

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 11-03-2007, 14:52   

przeczytaj co napisalem o otworze centralnym, nie sa takie same, ale roznica niezauwazalna, zreszta zawsze mozna dorobic inne pierscienie centrujace
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

leser
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2007, 23:39   

Matejko napisał/a:
otwor centralny w mitsu jest 56,1 a w oplu 56,6 albo 5 wiec az takiej roznicy nie ma - co do ET musisz przymierzyc jesli bedzie ok to ok, jesli nie to zawsze mozesz zalozyc dystanse np po 1cm i wtedy bedzie okej

Zgadza się, wczoraj kupiłem felgi od opla i było te pół milimetra różnicy niby ale pasują idealnie , może na stali przybyło mi 0.5mm rdzy i dobrze się centrują :P

Odpowiedz do tematu