Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.0 V6] Pajero II 3,0 V A/T - zablokowany naped
Autor Wiadomość
kudlaty11 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero II GLS aut
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 08-09-2013, 21:11   [3.0 V6] Pajero II 3,0 V A/T - zablokowany naped

witam.
od 2 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem Pajero II 3,0 V, automacik,niestety do wczoraj. mam mały,bądz duży problem. otóż na wczorajsze wyprawie zakopałem się konkretnie w piachu.nie ukrywam,mam mało praktyki i doświadczenia ale dużo chęci. niestety nie dałem rady wyjechać, przełączając napędy załączyłem 4wd i tak już zostało, dzwignia zmiany napędu jest na środku i nie można zmienić na 2wd ani na żaden inny. w żadna stronę nie można ruszyć dzwignią. dodam ze wszystko do wczoraj działało w 100%. z opalów wyciagnął mnie JOHN DEERE prowadzony przez 14-latka. ale wstyd! może ktoś coś podpowie. z góry dzięki!

Rander 
Forumowicz

Auto: Outlander III PHEV
Wysłany: 10-09-2013, 15:03   Re: Pajero II 3,0 V A/T - zablokowany naped

kudlaty11 napisał/a:
witam.
od 2 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem Pajero II 3,0 V, automacik,niestety do wczoraj. mam mały,bądz duży problem. otóż na wczorajsze wyprawie zakopałem się konkretnie w piachu.nie ukrywam,mam mało praktyki i doświadczenia ale dużo chęci. niestety nie dałem rady wyjechać, przełączając napędy załączyłem 4wd i tak już zostało, dzwignia zmiany napędu jest na środku i nie można zmienić na 2wd ani na żaden inny. w żadna stronę nie można ruszyć dzwignią. dodam ze wszystko do wczoraj działało w 100%. z opalów wyciagnął mnie JOHN DEERE prowadzony przez 14-latka. ale wstyd! może ktoś coś podpowie. z góry dzięki!

Może pierdółka: w automacie, aby "machać" wajhą skrzyni redukcyjnej, automat musi być w pozycji P lub N - przynajmniej dla skrzyni SS, w ES chyba podobnie. Ale o tym chyba wiesz ;)

Adam.

kudlaty11 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero II GLS aut
Wysłany: 10-09-2013, 19:05   

Hmmm.....Czyli wynika na to,że i w jednym i w drugim przypadku musiał bym stanąć aby zmienić napęd np.na 4wd bądz inny. Coś mi się wydaje że to nie tak. Skrzynie mam SS.

Rander 
Forumowicz

Auto: Outlander III PHEV
Wysłany: 11-09-2013, 11:20   

kudlaty11 napisał/a:
Hmmm.....Czyli wynika na to,że i w jednym i w drugim przypadku musiał bym stanąć aby zmienić napęd np.na 4wd bądz inny. Coś mi się wydaje że to nie tak. Skrzynie mam SS.

W skrzyni SS można zmieniać w czasie jazdy 2H - 4H.
Zatrzymania wymaga dopiero zmiana 4H - 4HLC i 4HLC - 4LLC.

Być może coś Ci zapadki "zgłupiały", stąd niemożność zmiany przełożeń skrzyni redukcyjnej.

Kontrolki napędów prawidłowo świecą?
Spróbuj ręcznie ruszyć siłownikiem w okolicy prawej półosi.

Adam.

Odpowiedz do tematu