|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
padnięte sprzęgło |
Autor |
Wiadomość |
przemo_wl
Forumowicz przemo_wl
Auto: mitsubishi l200, 2007r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lut 2011 Posty: 51 Skąd: psr, wielkopolska
|
Wysłany: 06-10-2013, 11:54 padnięte sprzęgło
|
|
|
witam
mam pajero II 2,8 skrzynia SS 95r
tak jak w temacie padło mi wczoraj coś w sprzęgle
objaw był taki że wcisnąłem pedał i wpadł w podłogę jak go cofnąłem to zrobił się twardy
zajrzałem więc pod samochód i okazało się wysprzęglik wysuwa się na maxa ale nie ma go co cofnąć
zaglądając przez okienko z obudowie sprzęgła widać widełki i łożysko oporowe
niestety chyba właśnie rozsypało się łożysko oporowe bo przesuwa się tylko obudowa łożyska a wewnętrzna tuleja zostaje na wałku
wiem że będzie trzeba wyciągnąć skrzynię biegów i stąd moje pytanie czy da się wyjąć samą skrzynię pod samochodem na kanale lub podnośniku czy trzeba rozbierać coś więcej - słyszałem od jednego mechanika że przy pajero I zdejmował budę do wymiany sprzęgła |
|
|
|
 |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 06-10-2013, 17:18
|
|
|
Da się w kanale wyjąć skrzynię wraz z reduktorem tylko silnoręki jakiś potrzebny. Rozpiąć wały, rozpiąć okablowanie, zdemontować wajchy od strony kabiny, zdemontować poduszkę reduktora, poluzować belkę pod skrzynią i zdejmować.
A i olej zlać najsamprzód. |
_________________ Pajero II 2,5 TD SWB '96
L200 HP '10
L200 Dakar '05 Silver Beast |
|
|
|
 |
przemo_wl
Forumowicz przemo_wl
Auto: mitsubishi l200, 2007r