Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Relingi dachowe
Autor Wiadomość
lukjaw 
Forumowicz

Auto: ASX 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-10-2013, 21:29   Relingi dachowe

Witam szanowne grono,

poszukuję do swojego autka relingów na dach, ale w kolorze czarnym,
czy wiecie/znacie sklep gdzie można dostać coś takiego ale w cenie nie przekraczającej
powiedzmy tych 300-400 zł ? Koszt 600-700 zł wydaje mi się ciut przegięciem szczególnie, że spotkałem takowe nie w ASO
Na marginesie - widziałem coś takiego u chińczyków po 80 dolarów z przesyłką ale ryzyko jest :)

Dzięki i pozdrawiam

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 27-10-2013, 19:59   

Kupowanie relingów dachowych do samochodu, który ich nie ma jest bez sensu. Dach z fabrycznymi relingami dachowymi ma specjalne wzmocnienia. Relingi dokupione są bardziej ozdobą , zamiast spełniać funkcje użytkowe. Temat przerabiałem w Lancerze kombi.

Krzychuuu 
Forumowicz

Auto: ASX 1.6 Invite
Wysłany: 28-10-2013, 14:30   

ASX ma fabryczne otwory na relingi więc raczej ASX bez relingów ma już wzmocniony dach.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 28-10-2013, 17:17   

Jesteś tego pewny, czy tylko tak przypuszczasz? W wielu samochodach, gdzie jest wersja z relingami lub bez, są fabryczne otwory a nie ma wzmocnionego dachu. Wynika to z unifikacji tłoczni i oszczędności.

quarniento 
Forumowicz

Auto: ASX diesel na cztery łapcie
Wysłany: 28-10-2013, 17:40   

sla napisał/a:
Jesteś tego pewny, czy tylko tak przypuszczasz? W wielu samochodach, gdzie jest wersja z relingami lub bez, są fabryczne otwory a nie ma wzmocnionego dachu. Wynika to z unifikacji tłoczni i oszczędności.

W instrukcji wozu jest podane bodajże podane 60 czy 80 kg obciążenia maksymalnego. Instrukcja nie rozróżnia czy są relingi montowane fabrycznie czy też nie. Wartość piszę z pamięci, zainteresowanych proszę o dokładne sprawdzenie. Kupiłem wóz bez relingów, za 20 zeta (inne śrubki w stopkach) dopasowałem stary bagażnik rowerowy thula, na podstawie od tegoż bagażnika montowałem również trumnę,. Zamiennie pakowałem trzy duże rowery, razem ca 45-50 kg lub ca 30 kg do trumny.....działa.

lukjaw 
Forumowicz

Auto: ASX 1.6
Wysłany: 28-10-2013, 19:08   

Relingi potrzebuję w celu poprawy wyglądu auta więc trochę OT

Krzychuuu 
Forumowicz

Auto: ASX 1.6 Invite
Wysłany: 28-10-2013, 20:08   

Podobno relingi zwiększają zużycie paliwa i szumią podczas jazdy.

wlodeks 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1,8 150KM 4WD
Wysłany: 28-10-2013, 21:07   

Krzychuuu napisał/a:
Podobno relingi zwiększają zużycie paliwa i szumią podczas jazdy.

Szumią to raczej poprzeczne belki bagażnika a nie relingi, gdyż te montowane są wzdłuż dachu i ich opór czołowy jest niewielki. Mam wrażenie, czytając wpisy w tym temacie, że niektórzy chyba mylą relingi z belkami poprzecznymi.

pietiuszka 
Nowy Forumowicz

Auto: asx
Wysłany: 28-10-2013, 21:40   

Nic nie szumi, nawet przy dużych prędkościach. Mam takie relingi i są ok.
Wypróbowane z obciążeniem ok. 40-50 kg.Jedyny mały mankamencik to
niezupełne zgranie się podpórki środkowej relingu z otworem (miejsce po zaślepkce) ASX-a o około 1,5 cm - musiałem zamaskować czarną taśmą.

widmo 
Mitsumaniak
widmo

Auto: ASX 1,6 Intense
  Wysłany: 16-01-2015, 17:36   

A spotkał się ktoś z takimi relingami https://www.youtube.com/watch?v=ibUkNtfdt0E Montowane są bez ingerencji wiertarką w dach a wyglądają niemal jak oryginalne. Występują w kolorze czarnym oraz srebrnym. Ciekawe czy po założeniu do nich belek i np. uchwytu na narty spełnią swoją rolę czy raczej stanowią jedynie ciekawy dodatek bez wątpienia poprawiający walory estetyczne ASXa.

bocianasx 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi asx
Wysłany: 06-10-2015, 11:44   

Wejdž na stronę chromowane.com mam te relingi z belkami i sa spoko jeździļem już z żółwiem po autostradzie i nie odpadły a fajnie wyglądają

Odpowiedz do tematu