[Cari 1.9DI-D] Centralny zamek |
Autor |
Wiadomość |
MCKA [Usunięty]
|
Wysłany: 15-02-2007, 17:41 [Cari 1.9DI-D] Centralny zamek
|
|
|
Witam..
od kilku dni posiadam Carisme Comfort z 2001r. i nie działa mi centralny zamek z pilota...
a przy zamykaniu z kluczyka wszystko jest w porządku
prosił bym o pomoc w zlokalizowaniu centralki..?
baterie w pilocie są wymienione na nowe, więc to też odpada..
orientujecie się może jeszcze czy montowano seryjnie alarm w tych modelach z 2001r...??
z góry wielkie dzieki i pozdrawiam...:D |
|
|
|
 |
:rma [Usunięty]
|
Wysłany: 16-02-2007, 16:32
|
|
|
Centralka jest tam gdzie w każdym aucie, montowanym standardowo przez serwis, czyli pod kierownicą, po lewej stronie. Centralka zamka jest zintegrowana z alarmem. Zwykle można też sobie włączyć taką ciekawą funkcję jak zamykanie drzwi auta po włączeniu zapłonu - tak jest przynajmniej u mnie.
"Seryjnie" montował chyba każdy diler, fabrycznie raczej nie było. U mnie wsadzili jakiegoś Prestige'a. |
|
|
|
 |
slawek st
Forumowicz
Auto: carisma DI-D+/2003r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 24 Lis 2006 Posty: 391 Skąd: pomorze
|
Wysłany: 16-02-2007, 17:45
|
|
|
Kolego jaki masz pilot, prawdopodobnie jest rozprogramowany. Kiedy i jak sprawdzałeś baterie. Czy ten pilot wyglada http://www.allegro.pl/ite...ka_carisma.html tak. Czy masz dwa piloty. pozdr.[/quote] |
|
|
|
 |
dany642 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-02-2007, 07:45
|
|
|
:rma napisał/a: | Zwykle można też sobie włączyć taką ciekawą funkcję jak zamykanie drzwi auta po włączeniu zapłonu - tak jest przynajmniej u mnie. |
A jak to zrobić???
I musi być alarm, czy wystarczy centralny zamek???? |
|
|
|
 |
Pieniek
Mitsumaniak
Auto: Carisma DiD HP 2001
Pomógł: 24 razy Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 284 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-02-2007, 09:54
|
|
|
Ja też mam wersję Comfort z 2001 r. i mój pilot fabryczny wygląda jak na zdjęciu poniżej. Kiedyś miał czerwone trzy diamenty z napisem Mitsubishi Motors ale się wyterło. Co do rozprogramowania pilota to mój zapasowy pilot długo leżał bez baterii i po włożeniu nowej działa bez zarzutu.  |
_________________ Pieniek |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 18-02-2007, 12:57
|
|
|
toz to zwykly alarm prestige sygnowany pewnie przez mitsubishi albo piloty takie robili z symbolami marek rozncyh |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
MCKA [Usunięty]
|
Wysłany: 18-02-2007, 22:55
|
|
|
dzieki za odpowiedzi..:)
:rma napisał/a: | Centralka zamka jest zintegrowana z alarmem. |
u mnie nie ma właśnie alarmu i zastanawiam sie czy rzeczywiscie go nie ma czy nie działa...
tak mój pilot wygląda tak jak na podanej aukcji, ale mam tylko jeden..
wymieniłem baterie i sprawdziłem czy reaguje... |
|
|
|
 |
slawek st
Forumowicz
|
Wysłany: 18-02-2007, 23:08
|
|
|
Wsiądź do auta, wyjmij baterie z pilota, włóż je i naciśnij przycisk czerwony w pilocie, jak nic nie pomoże to zrób to jeszcze raz i nacisnij ten drugi przycisk. Napisz czy była jakaś reakcja zamka. Wszystko to zrób wewnątrz auta, bez wkładania kluczyków do stacyjki.Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
MCKA [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2007, 12:49
|
|
|
hmmm...jedyne co sie działo to świeciła dioda w pilocie...
zamek nic nie reagował... |
|
|
|
 |
slawek st
Forumowicz
|
Wysłany: 19-02-2007, 13:45
|
|
|
Czy robiłeś to przy zamkniętych drzwiach. Miałem taki przypadek że jeden pilot mi nie działał. Dostałem taką poradę na tym forum. Włożyłem baterie w aucie i wszystko działa. Może masz coś z tym pilotem albo zamkiem. Mnie to pomogło. Pozdr. |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2007, 14:14
|
|
|
gdybyś potrzebował schemat centralnego jest tutaj:
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=7497
skoro z kluczyka wszystko się otwiera i zamyka to sam sterownik powinien być ok, prawdopodobnie wina lezy po stronie odbiornika w alarmie lub pilota... |
|
|
|
 |
MCKA [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2007, 16:25
|
|
|
slawek st
tak robiłem to przy zamknietych drzwiach....
ale nic nie zadziałało...
leser
dzięki za schemat... |
|
|
|
 |
gacek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2007, 21:44
|
|
|
Witam! Problemy takie miałem przez ponad 2 miesiące. A wszystko przez wyładowanie aku. I wyobraź sobie, że zupełnie przypadkowo odkryłem rozwiązanie. Wymień baterie w pilocie w odległości kilkunastu centymetrów od lewego lusterka. Potem wystarczy pokombinowac coś przy przyciskach pilota ( już nie pamiętam - albo na przemian je nacisnąć kilka razy, albo przytrzymać - musisz popróbować ). Najważniejsze, że zadziałało - cieszyłem się jak dzieciak hehe. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
ustas
Mitsumaniak

Auto: Carisma DID
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sty 2008 Posty: 84 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-01-2008, 14:12
|
|
|
Cóż,to szczęśliwy dzień dla mnie!
Wcześniej już kilka razy wymieniałem baterie w aucie bez oczekiwanych rezultatów.Do dziś!Poszedłem do auta,żeby podświetlenie przycisków przeciwmgielnych wymienić i przypomniała mi się rada gacka77-" Wymień baterie w pilocie w odległości kilkunastu centymetrów od lewego lusterka." Odrazu zadziałało!!!Dzięki gacek77!!! |
|
|
|
 |
kkrrss [Usunięty]
|
Wysłany: 21-02-2008, 22:05
|
|
|
Mam rowniez pytanko odnosnie centralnego ale nie wiem czy jest sens zakladac osobny temat Mam Cari 2000r po lifcie comfort.
Czy kiedy otwieracie Carisme z pilota zaswiecaja sie kierunkowskazy czy jakies inne swiatelka samochodu? Bo zauwazylem to w wiekszosci samochodow a u mnie nic sie nie swieci. Cos jest nie tak czy tak ma byc? |
|
|
|
 |
|