Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9DI-D] Centralny zamek
Autor Wiadomość
MCKA
[Usunięty]

Wysłany: 15-02-2007, 17:41   [Cari 1.9DI-D] Centralny zamek

Witam..

od kilku dni posiadam Carisme Comfort z 2001r. i nie działa mi centralny zamek z pilota...
a przy zamykaniu z kluczyka wszystko jest w porządku :)
prosił bym o pomoc w zlokalizowaniu centralki..?
baterie w pilocie są wymienione na nowe, więc to też odpada..
orientujecie się może jeszcze czy montowano seryjnie alarm w tych modelach z 2001r...??

z góry wielkie dzieki i pozdrawiam...:D

:rma
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2007, 16:32   

Centralka jest tam gdzie w każdym aucie, montowanym standardowo przez serwis, czyli pod kierownicą, po lewej stronie. Centralka zamka jest zintegrowana z alarmem. Zwykle można też sobie włączyć taką ciekawą funkcję jak zamykanie drzwi auta po włączeniu zapłonu - tak jest przynajmniej u mnie.
"Seryjnie" montował chyba każdy diler, fabrycznie raczej nie było. U mnie wsadzili jakiegoś Prestige'a.

slawek st 
Forumowicz

Auto: carisma DI-D+/2003r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-02-2007, 17:45   

Kolego jaki masz pilot, prawdopodobnie jest rozprogramowany. Kiedy i jak sprawdzałeś baterie. Czy ten pilot wyglada http://www.allegro.pl/ite...ka_carisma.html tak. Czy masz dwa piloty. pozdr.[/quote]

dany642
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2007, 07:45   

:rma napisał/a:
Zwykle można też sobie włączyć taką ciekawą funkcję jak zamykanie drzwi auta po włączeniu zapłonu - tak jest przynajmniej u mnie.

A jak to zrobić???
I musi być alarm, czy wystarczy centralny zamek????

Pieniek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma DiD HP 2001
Wysłany: 18-02-2007, 09:54   

Ja też mam wersję Comfort z 2001 r. i mój pilot fabryczny wygląda jak na zdjęciu poniżej. Kiedyś miał czerwone trzy diamenty z napisem Mitsubishi Motors ale się wyterło. Co do rozprogramowania pilota to mój zapasowy pilot długo leżał bez baterii i po włożeniu nowej działa bez zarzutu.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 18-02-2007, 12:57   

toz to zwykly alarm prestige sygnowany pewnie przez mitsubishi albo piloty takie robili z symbolami marek rozncyh
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

MCKA
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2007, 22:55   

dzieki za odpowiedzi..:)

:rma napisał/a:
Centralka zamka jest zintegrowana z alarmem.

u mnie nie ma właśnie alarmu i zastanawiam sie czy rzeczywiscie go nie ma czy nie działa... :?

slawek st napisał/a:
Kolego jaki masz pilot, prawdopodobnie jest rozprogramowany. Kiedy i jak sprawdzałeś baterie. Czy ten pilot wyglada http://www.allegro.pl/ite...ka_carisma.html tak. Czy masz dwa piloty. pozdr.

tak mój pilot wygląda tak jak na podanej aukcji, ale mam tylko jeden..
wymieniłem baterie i sprawdziłem czy reaguje...

slawek st 
Forumowicz

Wysłany: 18-02-2007, 23:08   

Wsiądź do auta, wyjmij baterie z pilota, włóż je i naciśnij przycisk czerwony w pilocie, jak nic nie pomoże to zrób to jeszcze raz i nacisnij ten drugi przycisk. Napisz czy była jakaś reakcja zamka. Wszystko to zrób wewnątrz auta, bez wkładania kluczyków do stacyjki.Pozdrawiam.

MCKA
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2007, 12:49   

hmmm...jedyne co sie działo to świeciła dioda w pilocie...
zamek nic nie reagował...

slawek st 
Forumowicz

Wysłany: 19-02-2007, 13:45   

Czy robiłeś to przy zamkniętych drzwiach. Miałem taki przypadek że jeden pilot mi nie działał. Dostałem taką poradę na tym forum. Włożyłem baterie w aucie i wszystko działa. Może masz coś z tym pilotem albo zamkiem. Mnie to pomogło. Pozdr.

leser
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2007, 14:14   

gdybyś potrzebował schemat centralnego jest tutaj:
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=7497

skoro z kluczyka wszystko się otwiera i zamyka to sam sterownik powinien być ok, prawdopodobnie wina lezy po stronie odbiornika w alarmie lub pilota...

MCKA
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2007, 16:25   

slawek st
tak robiłem to przy zamknietych drzwiach....
ale nic nie zadziałało...

leser
dzięki za schemat...

gacek77
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2007, 21:44   

Witam! Problemy takie miałem przez ponad 2 miesiące. A wszystko przez wyładowanie aku. I wyobraź sobie, że zupełnie przypadkowo odkryłem rozwiązanie. Wymień baterie w pilocie w odległości kilkunastu centymetrów od lewego lusterka. Potem wystarczy pokombinowac coś przy przyciskach pilota ( już nie pamiętam - albo na przemian je nacisnąć kilka razy, albo przytrzymać - musisz popróbować ). Najważniejsze, że zadziałało - cieszyłem się jak dzieciak hehe. Pozdrawiam.

ustas 
Mitsumaniak

Auto: Carisma DID
Wysłany: 26-01-2008, 14:12   

:) :) :) Cóż,to szczęśliwy dzień dla mnie!
Wcześniej już kilka razy wymieniałem baterie w aucie bez oczekiwanych rezultatów.Do dziś!Poszedłem do auta,żeby podświetlenie przycisków przeciwmgielnych wymienić i przypomniała mi się rada gacka77-" Wymień baterie w pilocie w odległości kilkunastu centymetrów od lewego lusterka." Odrazu zadziałało!!!Dzięki gacek77!!!

kkrrss
[Usunięty]

Wysłany: 21-02-2008, 22:05   

Mam rowniez pytanko odnosnie centralnego ale nie wiem czy jest sens zakladac osobny temat ;) Mam Cari 2000r po lifcie comfort.
Czy kiedy otwieracie Carisme z pilota zaswiecaja sie kierunkowskazy czy jakies inne swiatelka samochodu? Bo zauwazylem to w wiekszosci samochodow a u mnie nic sie nie swieci. Cos jest nie tak czy tak ma byc?

Odpowiedz do tematu