Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA2W] Znaczny wzrost spalania LPG
Autor Wiadomość
Łysy88 
Mitsumaniak
Pasjonata

Auto: Mitsubishi Galant EA5W Avance!
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-11-2013, 13:58   

plecho1 napisał/a:
Przed strojeniem warto odpiąć klemę od akumulatora po czym trochę pojeździć na benzynie, z 50 km aby mapy w sterowniki benzynowym dobrze się ustawiły.

No tak ale jeśli byłyby przekłamania to takie same na pb i lpg (lpg jest strojone względem pb) Wydaje mi się że plik z tego wątku coś miesza.. Spróbuje na oryginalnym.

Po strojeniu auto na lpg odzyskało moc - bo w ciągu ostatnich dni było średnio. Ze spalaniem to jeszcze nie wiem ale wygląda obiecująco. Chętnie bym wystroił wg ECU ale póki co to średnio to widzę. Jeszcze na wolnych to ok ale jak to zrobić w dalszym zakresie czasów wtrysków? Przecież zanim zmienie rodzaj paliwa to obciążenie się zmieni...

[ Dodano: 03-11-2013, 11:50 ]
Jeszcze pytanie na które wpadłem podczas pisania w innym temacie. Może być tak że listwa wtryskowa leje? Mapka wyszła ok, wycieków nigdzie nie ma. W między czasie ogarnięte zostały hamulce i łozysko koła które wyło strasznie. Myślę że to też miało wpływ na opory toczenia. Pierwsza listwa Regów puszczała fabrycznie na jednym z wtrysków (zawiesił się w pozycji otwartej i tak już zostało). Generalnie regi nie dają rady u mnie - ciśnienie 1,4 a mnożnik na te chwile od 1,8 do 1,4. Ciekawe czy może mieć to wpływ na tak duży przepał. Ostatnio spalanie na poziomie 15 litrów - wcześniej (też na tej listwie) 10,5-11 litrów. Czy trasa czy miasto nie ma różnicy.

[ Dodano: 07-11-2013, 10:34 ]
Więc definitywnie temat jest zamknięty. Wymiana listwy na AC W01 i zejście mnożnika w granicach 1,3 zaowocowało spalaniem 9,5 L LPG w trasie. Auto jest o wiele wydajniejsze i zrywniejsze a silnik jakby bardziej elastyczny. Polecam tą listwę do 2.0 natomiast RegFasty odradzam zdecydowanie. Od samego początku były z nimi problemy a przewinęły mi się 2 takie listwy przez ręce (pierwsza fabrycznie miała zacięty jeden wtryskiwacz).

Odpowiedz do tematu