|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.8 MPI] El. szyby - nie działają przyciski w drzwiach kier |
Autor |
Wiadomość |
pppawelek
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero PININ
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-11-2013, 18:12 [1.8 MPI] El. szyby - nie działają przyciski w drzwiach kier
|
|
|
Witam,
Mam problem! Nie działają mi przyciski od sterowania elektrycznymi szybami w drzwiach kierowcy (w pozostałych wszystko ok). Przycisk się podświetla, ale nic poza tym. Gdzie szukać przyczyny?
Pozdr |
|
|
|
 |
kuuuba777
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Pinin 1.8 MPI
|
Wysłany: 20-11-2013, 23:58
|
|
|
ja bym sprawdził styki najpierw. Drzwi najczęściej używane, może coś się wylało a może kabelki się przetarły. Najłatwiej rozebrać, popatrzeć. Jak nic na oko nie widać to multimetr w dłoń i sprawdzaj sygnały. Powodzenia. |
|
|
|
 |
Gladzio
Nowy Forumowicz
Auto: Pajerto Pinin 1.8 MPI automat
|
Wysłany: 19-12-2013, 21:06
|
|
|
pppawelek, poradziłeś sobie z problemem? Jeśli tak to napisz proszę bo aktualnie walczę z tym samym. Zakupiłem nawet drugi używany panel na allegro (opis aukcji stwierdzał że przyciski są sprawne) jednak problem pozostał. Przyciski nie działają, dioda w jednym z guzików świeci.
P.S Zakupiony panel ma obydwa automatyczne przyciski a oryginalnie miałem automatyczny jedynie kierowcy - czy to nie koliduje i powinno działać?
[ Dodano: 25-02-2014, 12:16 ]
Mechanik stwierdził że do wymiany jest silnik podnoszenia szyb. Przypomnę że nie działa sterowanie oknami z lewego panelu.
Silnik mam połączony kostką z 3 pinami (miejsce jest max na 4 piny).
Pytanie brzmii czy czy silniczek z angola (bo tylko takie dostępne są na allegro) można zaadaptować do wersji EU? Kostki od angoli mają 5 pinów i miejsce na max 7 więc kostka jest zupełnie inna. |
|
|
|
 |
michal1834
Nowy Forumowicz
Auto: space star pini
|
Wysłany: 22-07-2014, 21:53
|
|
|
Miałem ten sam problem, przyczyną był pęknięty przewód w miejscu gdzie wiązka wychodzi z drzwi i wchodzi do kabiny, trzeba zdemontować tapicerkę drzwi, wyjąć całą wiązkę elektryczną, wymienić uszkodzony odcinek przewodu. Całość trwa 2 godziny. |
|
|
|
 |
|
|