Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:15
Czy fotel podlega gwaranacji ??
Autor Wiadomość
xytras31
[Usunięty]

Wysłany: 14-08-2013, 09:16   Czy fotel podlega gwaranacji ??

Witam - co prawda wiem że mogę sprawdzić w warunkach gwarancji ale nie mam jej przy sobie.. a może ktoś się spotkał z podobnym problemem.

Wykrusza mi się gąbka z siedzenia kierowcy, pytanie czy jest to objęte gwarancją ?? czy powiedzą mi - pan jest za ciężki i to nie podlega gwarancji ??

Miał ktoś podobny problem ?

tomko 
Forumowicz

Auto: Outlander II ,09 2,0 DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-08-2013, 09:48   

Mialem ten sam problem, zrobili mi w ramach gwarancji w ASO w Olsztynie i do tej pory problem nie wystepuje a minęło juz prawie 3 lata

xytras31
[Usunięty]

Wysłany: 14-08-2013, 11:47   

tomko, dzięki kolego - zbliża się koniec gwarancji więc trzeba korzystać,,,,powiedz mi na długo musiałeś pozbyć się autka ?

tomko 
Forumowicz

Auto: Outlander II ,09 2,0 DID
Wysłany: 14-08-2013, 13:50   

umowilem sie wczesniej, zamowili cos tam co bylo potrzebne i wymienili podczas przegladu, wiec o pozbyciu sie nie bylo mowy ;-)

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 22-11-2013, 12:31   

W normalnych firmach (chocby BMW, Audi a nawet Ford) przy zgloszeniu takiego defektu fotel jest wysylany do dostawcy a klient dostaje nowy.
niestety w Mitsubishi najczesciej zlewaja ta sprawe lub chalupniczo naprawiaja.
Przykladowo, ja zglaszalem skrzypienie piany siedziska fotela kierowcy to mi upchali tam jakas szmate...tak naprawia ASO Mitsu w PL. A najczesciej zlewaja klienta ironicznie komentujac (ASO Mitsu we Wroclawiu) i niczego nie uznajac uwazajac to za klienckie fanaberie...
Podobnie naprawili chalasowanie dolotu powietrza.....opaski zalatwily sprawe w aucie za 125tys na gwarancji he he :) żenua
Auta fajne ale serwis - porazka :(

Dlatego kolejnego Mitsubishi NIE BEDZIE. Sorrry ale obecnie jest w czym przebierac u konkurencji (niemalej)
Ostatnio zmieniony przez dab 22-11-2013, 14:28, w całości zmieniany 1 raz  

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 22-11-2013, 12:42   

dla przykladu dodam tylko,ze w volvo puscil lekko szef na fotelu. firma na grawancji wymienila dwa, co by nie roznily sie odcieniem :D

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 22-11-2013, 15:22   

Rafal_Szczecin napisał/a:
dla przykladu dodam tylko,ze w volvo puscil lekko szef na fotelu. firma na grawancji wymienila dwa, co by nie roznily sie odcieniem :D
Nie mozna generalizowac i wrzucac wszystkiego do 1 worka. Mnie ASO Mitsu wymienilo fotel na gwarancji bez szemrania. Kazda sprawa jest indywidualna.

Dominik

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 22-11-2013, 16:17   

mitsu00 napisał/a:
Mnie ASO Mitsu wymienilo fotel na gwarancji bez szemrania.
w PL czy w S? BO u Ciebie to różnie bywało ;)
dab napisał/a:
Auta fajne ale serwis - porazka
Nie można generalizować, ale generalnie popieram wszystkim czterema kołami ;) MMC czyta i wyciąga wnioski czy tylko czyta, czy dalej uważa pomimo lecących na łeb słupków sprzedaży, że to klienci są winni?
dab napisał/a:
Dlatego kolejnego Mitsubishi NIE BEDZIE
U mnie już ponad rok nie ma i też NIE BĘDZIE . Zniechęcać klientów w miarę zadowolonych z samochodów to sukces ;)

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 22-11-2013, 20:01   

rezon napisał/a:
mitsu00 napisał/a: Mnie ASO Mitsu wymienilo fotel na gwarancji bez szemrania. w PL czy w S? BO u Ciebie to różnie bywało

ASO na Polczynskiej w 100-lycy

Dominik

DJ Fazi 
Mitsumaniak
Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Wysłany: 23-11-2013, 08:28   

dab napisał/a:

A najczesciej zlewaja klienta ironicznie komentujac i niczego nie uznajac uwazajac to za klienckie fanaberie...

Auta fajne ale serwis - porazka :(

Mam te same doświadczenia :-(

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 25-11-2013, 07:05   

mitsu00 napisał/a:
Rafal_Szczecin napisał/a:
Nie mozna generalizowac i wrzucac wszystkiego do 1 worka. Mnie ASO Mitsu wymienilo fotel na gwarancji bez szemrania. Kazda sprawa jest indywidualna.

Tylko nie o to chodzi zeby polowac na normalny serwis :)
Przyjezdzam bo mi telepie sie jakas plastikowa oslona tak glosno ze az zaglusza klekot disla :) - to wymiencie ja na nie telepiaca, wykrusza sie piana fotela - wymiencie fotel (tym bardziej ze ta reklamacja nie uderza w najmniejszym stopniu w koncern Mitsubishi tylko w poddostawce fotela) gwizdze turbina po 60kkm to ja wymiencie, oblazi z farby tlumik koncowy - to go wymiencie, paruja tylne klosze - to je wymiencie i tak mozna bez konca a nie patrzcie z politowaniem na klienta jak na jakiegos kosmite lub wyludzacza....od tego jest gwarancja...w normalnych serwisach :(

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 25-11-2013, 15:21   

Ja na decyzję odnośnie wymiany czerniejącego halogenu musiałem czekać kilka dni i kolejny raz jechać do serwisu 160km. Całe szczęście, że przy okazji :) . Najbliższy autoryzowany serwis to pewnie wymieniłby co najwyżej prawy na lewy ;)

cebull 
Mitsumaniak

Auto: Pajero IV 3,2
Wysłany: 02-12-2013, 17:55   

Nam zaczela pekac skora na fotelu kierowcy, Mitcar wymienil nam obicie fotela na nowe bez zadnego gadania.

xytras31
[Usunięty]

Wysłany: 02-12-2013, 21:13   

ja również przed gwarancją zdążyłem wymienić w ASO gąbkę siedzenia, ale też musiałem czekać na decyzję ponad 3 tygodnie, tak samo jak ponowna wymiana ramek halogenów... znowu farba zaczęła schodzić....

Odpowiedz do tematu