[MSS DID] problem przy odpalaniu |
Autor |
Wiadomość |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 25-12-2013, 22:48
|
|
|
zygmunt1611 napisał/a: | mam pytanie względem świec żarowych.
Czy wymiana samemu tychże jest bardzo skomplikowana | Może być problem z odkręceniem. Był temat na Forum o wymianie świec, nie pamiętam jednak czy dotyczył MSS czy Outlandera ale z tego co mi się przypomina to główny problem polegał na tym, aby świece dało się odkręcić
Postaram się poszukać i dać link.
edit:
Proszę bardzo świece żarowe w Carisma DID |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
futrzany
Forumowicz Futrzany
Auto: Space Star DID
Pomógł: 19 razy Dołączył: 22 Kwi 2007 Posty: 185 Skąd: Radzymin
|
Wysłany: 27-12-2013, 17:14
|
|
|
Jak kolego nie masz doświadczenia to lepiej nie ryzykuj świece się często zapiekają i można je urwać w głowicy i wtedy to już problem |
|
 |
zygmunt1611
Nowy Forumowicz
Auto: MSS
|
Wysłany: 31-12-2013, 18:31 świece żarowe
|
|
|
Dzięki za informację i może faktycznie lepiej dać komuś zarobić.
Wszystkiego dobrego w nowym 2014roku wszystkim forumowiczom. |
|
|
|
 |
henrykMSS
Mitsumaniak
Auto: mitsubish space star 1,9 102KM
|
Wysłany: 01-01-2014, 20:07
|
|
|
Nie ma gwarancji ,że jak dasz komuś zarobić za wymianę świec to się nie urwie mechanikowi, czasami się urywają.A czytałem że wykręcenie urwanej świecy to już dwie albo trzy stówki.Też mam takie obawy i na razie jeżdżę bo pali bez problemu chociaż komputer pokazuje błąd,elektrycy mówią że to świece.Pomyślności w NOWYM ROKU |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 01-01-2014, 21:08
|
|
|
henrykMSS napisał/a: | Nie ma gwarancji ,że jak dasz komuś zarobić za wymianę świec to się nie urwie mechanikowi, czasami się urywają.A czytałem że wykręcenie urwanej świecy to już dwie albo trzy stówki. |
henrykMSS, jak Ty urwiesz i pojedziesz na wymianę to się zgadza. usunięcie jest płatne, ale jak się mechanikowi zerwie to jego problem
Gdyby było inaczej to by ani jednej nie wykręcili |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 01-01-2014, 22:01
|
|
|
mkm napisał/a: | henrykMSS, jak Ty urwiesz i pojedziesz na wymianę to się zgadza. usunięcie jest płatne, ale jak się mechanikowi zerwie to jego problem
Gdyby było inaczej to by ani jednej nie wykręcili | Napisales to tak jakby mechanik byl winien tego ze swieca jest zapieczona i sie urwala, tak nie jest bo to jest wynikiem procesu eksploatacji i za darmo nikt robil tego nie bedzie, to samo tyczy sie srub zawieszenia, karoserii, etc. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 01-01-2014, 22:08
|
|
|
robertdg napisał/a: | i za darmo nikt robil tego nie bedzie, to samo tyczy sie srub zawieszenia, karoserii, etc. |
No to ja mam szczęście
Jeżeli mechanik uprzedza Cię, że mogą wystąpić kłopoty (np. przy mimośrodach) to ok. Możesz zapłacić.
Jeżeli twierdzi, że "bez problemu", a potem melduje dodatkowe koszty to sorry Gregory .
Ostatnio laweciarz wybił mi szybę (uderzył głową w lusterko jak przez okno zaciągał ręczny na przyczepie tak niefortunnie, że szyba pękła na pół) i tez próbował nie płacić |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21021 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 01-01-2014, 22:11
|
|
|
Robert, jak dla mnie jak mechanik się podejmuje takiej operacji (w dieslu chyba jest tego świadomy) to bierze ryzyko na siebie.
Przecież nikt mu karabinu do głowy nie przystawia i każe wykręcać . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 01-01-2014, 22:42
|
|
|
mkm napisał/a: | Jeżeli mechanik uprzedza Cię, że mogą wystąpić kłopoty (np. przy mimośrodach) to ok. Możesz zapłacić.
Jeżeli twierdzi, że "bez problemu", a potem melduje dodatkowe koszty to sorry Gregory . | To jest całe sedno sprawy mkm napisał/a: | Ostatnio laweciarz wybił mi szybę (uderzył głową w lusterko jak przez okno zaciągał ręczny na przyczepie tak niefortunnie, że szyba pękła na pół) i tez próbował nie płacić | Tu okazał tupet.
Każdy z tych przykładów ma watek człowieczeństwa, albo rozumiesz albo szukasz naiwniaka. Ten temat jednak nie dotyczy morale |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 03-01-2014, 15:37
|
|
|
JCH napisał/a: | Nie było żadnych śladów na pokrywie rozrządu tzn. od wewnątrz
U mnie były jakieś kłaki |
Powiem Ci że osłonę rozrządu to ja mam lekko w proszku - przy pierwszej awarii gdzie pasek klinowy mi ją rozwalił i wszedł pod pasek rozrządu mi się posypała a teraz po paru rozkładaniach mam już jej tylko górne trochę więcej niż pół tak że ciężko ocenić. |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
|
|
|
 |
henrykMSS
Mitsumaniak
Auto: mitsubish space star 1,9 102KM
|
Wysłany: 03-01-2014, 17:44
|
|
|
Tylko że to nie koniecznie musi być wina mechanika który wykręca świece,bo nie wiadomo czy przy poprzedniej wymianie był używany środek przeciw zapieczeniu się świec.Pewnie że jak widać mechanik kręci na siłę bez żadnych środków penetrujących i urwie to jest jego wina.Ja tylko zwróciłem uwagę na zagrożenia i ile ewentualnie taka zabawa kosztuje.A kto będzie płacił za wykręcenie urwanej świecy obym ja nie musiał się przekonywać. |
|
|
|
 |
|