Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z wyborem przewodów zapłonowych
Autor Wiadomość
mitsugn 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 16v GLX
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 18-01-2014, 11:23   Problem z wyborem przewodów zapłonowych

witam od jakiegos czasu w mojej carismie falują obroty na zimnym silniku oraz odczuwam ze inaczej silnik pracuje nawet na ciepłym , czasem przy zmianie biegow po dodaniu gazów raz szarpnie , postanowilem wymienic kable zapłonowe bo widać że ktoś przy nich grzebał i sa owinięte taśma izolacyjną , tylko problem tkwi w tym ze na 2 i 4 garku fajki są razem z cewką , czy ja muszę kupić kable z 2 fajkami czy normalnie 4 kable z fajkami ? ponizej zamieszczam zdjecie jak to u mnie wygląda prosze o pomoc

myśle o tanim zamienniku firmy SENTECH

barthez2183 
Mitsumaniak
01354/KMM

Auto: Carisma 1.9 DID, XF106.460
Wysłany: 18-01-2014, 12:01   

mitsugn, u Ciebie przychodzą dwa kable i dwie cewki. Jeżeli to zdjęcie Twojego silnika to kable aż wołają o wymianę, chodzi mi o tą izolację na nich.

takie coś na przykład http://allegro.pl/mitsubi...3833358748.html
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.

mitsugn 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-01-2014, 12:20   

tak to zdjęcie zrobiłem dziś żeby pokazać jak one u mnie wygladają.. i denerwuje mnie te falowanie obrotów i od kiedy kupiłem go przejechałem 4 tys km i coraz gorzej chodzi tzn nawet na ciepłym słysze różnice pracy silnika, czyli ogółem w zestawie powinny być dwa przewody z fajkami i dwie same fajki z dwoma przewodami? fajka z cewki jest wymienna tak?

barthez2183 
Mitsumaniak
01354/KMM

Wysłany: 18-01-2014, 14:13   

Przychodzą dwa przewody i dwie cewki, fajki na cewce możesz wymienić same http://allegro.pl/70e5013...3821946197.html . Na Twoim miejscu zainwestowałbym jeszcze w świece.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.

glina 
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Wysłany: 18-01-2014, 14:38   Re: Problem z wyborem przewodów zapłonowych

mitsugn napisał/a:
witam od jakiegos czasu w mojej carismie falują obroty na zimnym silniku oraz odczuwam ze inaczej silnik pracuje nawet na ciepłym , czasem przy zmianie biegow po dodaniu gazów raz szarpnie , postanowilem wymienic kable zapłonowe bo widać że ktoś przy nich grzebał i sa owinięte taśma izolacyjną , tylko problem tkwi w tym ze na 2 i 4 garku fajki są razem z cewką , czy ja muszę kupić kable z 2 fajkami czy normalnie 4 kable z fajkami ? ponizej zamieszczam zdjecie jak to u mnie wygląda prosze o pomoc
[url=http://www.imageuplo....th.jpg]Obrazek[/url]

myśle o tanim zamienniku firmy SENTECH

fajny masz nr VIN :)

eve1988 
Forumowicz

Auto: carisma 1.6 benzyna+lpg
Wysłany: 18-01-2014, 16:00   

Ja kupowałem oddzielnie fajkocewke i za miesiac 2 przewody. Z własnego doświadczenia odradzam SENTECHY skusiła mnie niższa cena o połowe ale za to 2 razy oddawałem je na reklamacji bo iskry walily w pokrywe zaworów. lepiej dopłacic i kupić NGK.

mitsugn 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-01-2014, 21:22   

Heheh no VIN prosty;] , czyli wymiana kabli zapłonowych to jednak kosztuje kupe kasy bo trzeba kupić same fajki co ida do cewki i drugie to przewody z fajkami , NGK kosztują 250zł masakra

barthez2183 
Mitsumaniak
01354/KMM

Wysłany: 19-01-2014, 13:24   

W katalogu intercars przewody ngk stoją po 140 zł, tu masz na alledrogo http://allegro.pl/przewod...3867273441.html

eve1988 
Forumowicz

Wysłany: 19-01-2014, 20:58   

Za 2 przewody dałem 120zł. Do tego silnika idą tylko 2 przewody i 2 fajkocewki. widząc po zdjęciu twoje przewody aż krzyczą aby je wymienić :) wymień najpierw przewody a jak się nie poprawi to bierz się za fajkocewki ale to już droższa impreza. Jeszcze raz mówie NGK bo SENTECHY nie dadza rady.

mitsugn 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 05-02-2014, 15:56   

wynmieniłem dwa przewody , i nadal szarpnie przy poczatku jazdy na kolejnym biegu ;/ a fajkocewki droga sprawa , moze da sie jakos sprawdzic czy one sa dobre?

eve1988 
Forumowicz

Wysłany: 05-02-2014, 16:05   

Jak widać na nich iskry to są do wymiany najlepiej to sprawdzic po zmroku delikatnie zraszając wodą.
A jakie przewody założyłeś?
sprawdź jeszcze świece bogą już być zurzyte. ja za fajkocewke 1 zapłaciłem 175zł firmy ERA i jest dobrze.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 05-02-2014, 17:34   

mitsugn napisał/a:
moze da sie jakos sprawdzic czy one sa dobre?

Ściągnij z forum service manual i tam w pliku 16 masz opis sprawdzenia :wink: .

Odpowiedz do tematu