|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czujnik |
Autor |
Wiadomość |
deejay
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 155 razy Dołączył: 26 Wrz 2006 Posty: 6099 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 02-03-2007, 18:47 Czujnik
|
|
|
Mam Galanta z silnikiem 2.0 GLSi 8V chciałbym ustawić sobie napięcie na czujniku położenia przepustnicy , ale nie wiem w które przewody mam się wpiąć są tam trzy przewody ? . Na stronie Krzyżaka jest opis , ale do silnika 1.8 a to chyba nie to samo bo umnie niema takiej kostki . Czy ktoś wie w które przedody mam się wpiąć i jakie napięcie ustawić czy też 0,5 V ?. |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Pomógł: 44 razy Dołączył: 15 Kwi 2006 Posty: 1107 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 03-03-2007, 09:53
|
|
|
Tak jak pisał Krzyzak na swojej stronie, na TPS-ie musi być napięcie, więc jeśli nie wiesz, gdzie się wpiąć, to próbuj wszędzie . Poważnie, przetestuj wszystkie możliwe kombinacje. Jak gdzieś będzie napięcie w granicach 0.4-0.6V, to będzie oznaką, że dobrze trafiłeś .
Tak, napięcie ma wynosić 0.5V |
_________________ Długa historia jeszcze nie mojego Galanta - 100% gotowy, teraz jak nowy
Galant E33 - koniec przygody
"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 03-03-2007, 19:58
|
|
|
masz starsza wersje przepustnicy - zmiana byla w 1990, ale tez masz TPS na 3 kable
niestety nie pamietam ktore to powinny byc przewody, ale zakladam, ze az tak sie nie przestawila, wiec jesli przy ktorys trafisz na cos w okolicach 0.3 - 0.8 V, to bedzie to - masz 3 druty i 3 mozliwosci podlaczenia miernika |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 04-03-2007, 12:33
|