Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] [EAx 97-04]Galant 2.5 V6 Elegance 2002r - Gubin
Autor Wiadomość
LUKAA
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2014, 03:46   [EAx 97-04] [EAx 97-04]Galant 2.5 V6 Elegance 2002r - Gubin

Witam forumowiczów.
Jest to mój pierwszy post na tym forum, wcześniej przebywałem na forum Hondy Hornet które organizacją strony wygląda prawie identyko. Nie mogłem znaleźć tematu, w którym nowi uczestnicy się przedstawiają- dlatego: Siemanko wszystkim. Jestem Łukasz z okolic Kielc, za sprzedaną Hornetkę chcę kupić Galanta. Gdy widzę to cudo na ulicy włosy stają mi dęba. Rozumiem waszą pasję ;) Siedziałem kilka nocy pod rząd,oglądałem wasze maszyny i czytałem historie związane z zakupem. Pora na mnie! Nie chcę A3,A4,Golfa IV,Octavii chcę coś niepowtarzalnego ;)
Chciałbym, żeby Mitsu miało 2.5 V6 koniecznie w manualu i sedanie, kolor raczej dowolny. Wolałbym znaleźć wersję w samej benzynie. Przeglądałem oferty na tablicy,otomoto i allegro i naprawdę jest ubogo. Wpadł mi w oko jeden egzemplarz : http://allegro.pl/galant-...4188009451.html
Co moglibyście o nim powiedzieć? Warty zachodu i pieniędzy?
Pozdrawiam:)

DANE TECHNICZNE:
Rok produkcji: 2002
Przebieg: 201 000 km
Silnik: 2.5 V6 24V
Moc: 163 KM
Rodzaj paliwa: BENZYNA
Typ: sedan/limuzyna
Kolor: srebrny metalic

OPIS:
Auto świeżo sprowadzone z niemiec od prywatnej osoby, w bardzo dobrym stanie technicznym i wizualnym, bogato wyposażone, POLECAM !
Więcej informacji udzielam tylko telefonicznie.

Auto do opłat

WYPOSAŻENIE
- klimatronic
- 4x elektrycznie opuszczane szyby
- elektrycznie regulowane lusterka
- elektrycznie składane lusterka
- centralny zamek z pilota
- radio MITSUBISHI cd
- ABS
- wspomaganie kierownicy
- immobilizer
- 4x poduszki powietrzne
- welurowa tapicerka
- tempomat
- halogeny
- skórzana kierownica i gałka zmiany biegów
- drewniane wstawki
- podgrzewana tylna szyba
- aluminiowe felgi 16" marki OZ
- komplet kluczy
- komplet książek serwisowych[/i]
Ostatnio zmieniony przez LUKAA 12-05-2014, 01:17, w całości zmieniany 4 razy  

pawe2605 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.5 kombi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-05-2014, 07:57   

napisz do chłopaków na forum regionalnym na pewno pomogą.

LUKAA
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2014, 13:46   

a Ty nie pomożesz ocenić "przyszłemu" bratu ;) ? nieładnie :D poza tym zmień blachy na TSK bo jesteś już bardziej Zagórzak :P

bialyjayz 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 Avance
Wysłany: 10-05-2014, 14:18   

w zasadzie niema do czego się przyczepić ze zdjęć wszystko ładniutkie wypucowane, wyprane, umytę nawet grama kurzu nie ma :)
oczywiście tylko wgniecenie na przednim nadkolu ale to koszt 200-300 zł z malowaniem,
Oczywiście teśli to rocznik 2002 to 160km a nie 163 :)
Jedyne co mnie zastanawia tylko to dlaczego te przyłbice przedniej szyby są tak żółte w porównaniu do podsufitki? Tak było oryginalnie?
Cena dziwnie niska, jeśli faktycznie w takim stanie.
Lepiej brać poprawkę tym bardziej że blisko nie masz

LUKAA
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2014, 16:07   

rzeczywiście, ja nie zauważylem tego innego odcienia. nadkola nawet bym na razie nie ruszal.
Cytat:
Lepiej brać poprawkę
co masz na myśli ? :)

Paweł84 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant
Wysłany: 10-05-2014, 17:10   

Witam na 21 zdjęciu widać paląca się kontrolkę silnika pewnie sonda lambda daje znać o sobie

elvis512 
Forumowicz

Auto: EA5A, EA2A, E33A
Wysłany: 10-05-2014, 17:26   

To nie kontrolka silnika, a od zaciągniętego hamulca ręcznego:/

Paweł84 
Forumowicz

Wysłany: 10-05-2014, 17:30   

15 zdjęcie pali sie od ręcznego i check

[ Dodano: 10-05-2014, 17:34 ]
Ręczny na czerwono check na żółto

czarny.marcin 
Mitsumaniak

Auto: Bądź Moją Walentynką :)
Wysłany: 11-05-2014, 04:27   

Typowy handlarz czyli minimum wkładu max zysku . Tablice rej przekłada do zdjęć i tak jeździ tym na przysłowiową pałę . Zapytaj czy wystawi Ci fakturę za ewentualny zakup czy na niemca za co biorą się urzędy celne . Można się zdziwić jak urząd sprawdzi czy ten niemiec faktycznie sprzedał Tobie samochód i okaże się że nie masz praw do pojazdu bo umowa sfałszowana co równoznaczne że pojazd nie należy do Ciebie .
Jak umowa na niemca to nie ma za bardzo jak legalnie przyjechać tym na kołach , chyba że najpierw zarejestrujesz a poźniej znów pojedziesz drugi raz po auto . Uważaj na dorabiane tablice do briefu .Zadzwoń zapytaj żebyś nie był zdziwiony na miejscu taką partyzantką .
Ktoś wcześniej napisał że to tanio a ja bym powiedział że cena normalna przecież , do tego akcyza , przeglad , recykling , tłumaczenia, wydział komunikacji , jak nie będzie faktury to jeszcze skarbowy , no i jeszcze koszty zwiazane z przywozem pod swój dom . Ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka .
Jedno jest pewne Galant za 5k , za 10k czy za 15k będzie tak samo gnił jeśli nie zrobisz przy nim tego co należy :) ))))

BMW :D - jest
Lancer kombi 2.0 Sport :) -jest
Suzuki Swift :) - jest
Carisma 1,6 -była
Colt CJ0 - jest :)
Galant EA5W 6A13 -był
Galant E54 Diamond 6A12 - był
Mazda MX-3 -była
Renault Megane Coupe -było

radek8622 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5v6 elegance 98r
Wysłany: 11-05-2014, 08:36   

mając brify oba oraz tablice nie koniecznie te z brifu mogą być wywozowe nie ma problemów z zarejestrowaniem.Umowa może być na niemca ale w tedy nie masz prawa rościć czego kolwiek od sprzedawcy(czyli polaka) większość tak robi że umowy na niemieckich właścicieli. Ogólnie nigdy nie miałem problemów związanych z rejestracją posiadając taką umowę.A co do przemieszczania sie po naszych drogach na nieważnych tablicach to ryzyk,fizyk można zaoszczędzić na transporcie albo płacić mandat.Ja tam bez stresu robiłem dużo kilometrów nawet jeśli go jeszcze nie zarejestrowałem.Niby jest miesiąc na zarejestrowanie auta ale zawsze możesz poprosić o czysty duplikat umowy i go po prostu przepisać z inną datą ja tak zrobiłem bo nie miałem zbytnio czasu aby się ogarnąć w miesiąc.Najważniejsze!!! pamiętaj o ubezpieczeniu samochodu.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 11-05-2014, 11:23   

W ogłoszeniu napisane auto do opłat, także trzeba dodatkowe koszta brac pod uwagę
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

czarny.marcin 
Mitsumaniak

Auto: Bądź Moją Walentynką :)
Wysłany: 11-05-2014, 13:46   

radek8622 napisał/a:
mając brify oba oraz tablice nie koniecznie te z brifu mogą być wywozowe nie ma problemów z zarejestrowaniem.

wątpię by wywozowe były skoro zakłada tablice do wszystkich aut z innego , wozi pewnie na lawecie albo przyjeżdża na kołach na tych właśnie kombinowanych czyli jedna ważna tablica do wszystkiego co jedzie . A jeśli tablice wywozowe były to już na pewno straciły ważność i jechać na nich nie można . Ubezpieczenie wykupi ale w razie czego i tak się na niego wypną bo wtedy zaczynają sprawdzać kto kupił tak naprawdę auto i kiedy żeby tylko nie wypłacić
Można mieć tylko dwa briefy i nie mieć tablic i nie ma problemu z rejestracją tylko problem może być z legalnym poruszaniem się po drodze .

radek8622 napisał/a:
.Umowa może być na niemca ale w tedy nie masz prawa rościć czego kolwiek od sprzedawcy(czyli polaka) większość tak robi że umowy na niemieckich właścicieli.

To co Ty proponujesz to fałszerstwo , umowy na niemca i druczki bez dat .

radek8622 napisał/a:
Niby jest miesiąc na zarejestrowanie auta ale zawsze możesz poprosić o czysty duplikat umowy i go po prostu przepisać z inną datą ja tak zrobiłem bo nie miałem zbytnio czasu aby się ogarnąć w miesiąc.

miesiąc na zarejestrowanie ale tylko kilka dni na zapłatę podatku akcyzowego więc wytłumacz mi jak chcesz niby kombinować z umową , no chyba że masz zamiar ją co pięć dni przepisywać . Żeby Ci się później daty zgadzały te z celnego i te z umowy , a jak chcesz jeździć bez uiszczenia tej opłaty czyli z twoją kombinacją to nie obawiaj się policji na drodze tylko służby celnej , która ma takich delikwentów pod lupą .

BMW :D - jest
Lancer kombi 2.0 Sport :) -jest
Suzuki Swift :) - jest
Carisma 1,6 -była
Colt CJ0 - jest :)
Galant EA5W 6A13 -był
Galant E54 Diamond 6A12 - był
Mazda MX-3 -była
Renault Megane Coupe -było

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 11-05-2014, 14:48   

LUKAA, zapoznaj się z tematem i dostosuj:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

Paweł84 
Forumowicz

Wysłany: 11-05-2014, 15:34   

miałem kiedyś weryfikacje umowy pociłem się cały miesiąc :D

LUKAA
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2014, 01:18   

dzięki panowie za pomoc :)

Odpowiedz do tematu