Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: JCH
30-05-2014, 21:42
Śmieci ze Śląskiego
Autor Wiadomość
Bamber 
Mitsumaniak

Auto: Lancer combi 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-05-2014, 21:51   

czytom posty powyżej i powitania z Hindeburga to rozumia że ślunsk ale Dąbrowa to przeca zagłebie jak się szczycą sami od lat i dla mnie to żodyn ślunsk. ;)

--
edit by JCH
Ostatnio zmieniony przez JCH 30-05-2014, 10:02, w całości zmieniany 1 raz  

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 30-05-2014, 08:51   

Bamber napisał/a:
czytom posty powyżej i powitania z Hindeburga to rozumia że ślunsk ale Dąbrowa to przeca zagłebie jak się szczycą sami od lat i dla mnie to żodyn ślunsk.

Napisz oficjalnie do czego zmierzasz, ale bez dialektu śląskiego jezyka niemieckiego.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Bamber 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-05-2014, 09:29   

robertdg napisał/a:
ale bez dialektu śląskiego jezyka niemieckiego.

kolega chyba nie wie jak język niemiecki brzmi.

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 30-05-2014, 10:00   

Bamber napisał/a:

robertdg napisał/a:
ale bez dialektu śląskiego jezyka niemieckiego.

Kolega posiada wyższe wykształcenie i zna języki.
Na forum piszemy po polsku.
Za wycieczki osobiste moderator sowicie wynagradza ostrzeżeniami, więc radzę poluzować.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 30-05-2014, 10:01   

robertdg napisał/a:
Bamber napisał/a:
czytom posty powyżej i powitania z Hindeburga to rozumia że ślunsk ale Dąbrowa to przeca zagłebie jak się szczycą sami od lat i dla mnie to żodyn ślunsk.

Napisz oficjalnie do czego zmierzasz, ale bez dialektu śląskiego jezyka niemieckiego.

Bamber pozwolę sobie zedytować Twojego posta, bo widzę, że zapomniałeś na końcu postawić tego emotikona --> :wink:

Z tego powodu mogłeś zostać źle zrozumiany.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 30-05-2014, 17:20   

JCH napisał/a:
robertdg napisał/a:
Bamber napisał/a:

Bamber pozwolę sobie zedytować Twojego posta, bo widzę, że zapomniałeś na końcu postawić tego emotikona --> :wink:

Z tego powodu mogłeś zostać źle zrozumiany.

Widze to inaczej, chodzi o jakąs zawiść regionalną http://forum.mitsumaniaki...hlight=#1309973 :?:
Rzekome pisani w gwarze śląskiej z wtraceniem niemieckojezycznej nazwy Zabrza w dodatku z błedem, właściwie pisze się Hindenburg, nie o to jednak chodzi, nie dla każdego może to być zrozumiałe i nie rozumiem osobiście celowości wytykania podziału śląskiego czy też wytykania:
Bamber napisał/a:
z Sosnowca NIGDY choćby za pół ceny honor jeszcze mam OBERSCHLESIEN.

Chciałem się zatem dowiedzieć czy jest tu jakiś problem, skoro jesteśmy mieszkańcami konurbacji górnośląskiej. Częstochowski podział już mamy, jezeli uzytkownicy chcą dalszego podziału, zatem trzeba się o tym wyrazic jasno i otwarcie, wydzielić region Zagłebia Dabrowskiego i Jaworzna, które to przeciez nalezy do Zagłebia Krakowskiego, tak by nikt nie czuł sie poszkodowany
Prościej chyba jednak napisać komentarz wyrażający obraze:
Bamber napisał/a:

niż napisać o co się rozchodzi.
Nie wyrażam niechęci regionalnej, skoro uzytkownikom nie podoba się regionalny podział województwa śląskiego to dlaczego mamy się spotykać z negatywnymi wyrazami na temat regionu, w dodatku pisze to osoba, która wcześniej wyrażała sie w sposób:
Bamber napisał/a:
...
Tak koledzy sobie przeglądam i czytam i jak widzę takie podejście to tylko współczuć, bo na forum liczą się ludzie, to dzięki nim ono isnieje a nie dzięki trzem królom i reszcie.
Co diametralnie zmienia teraz swój wyraz.
Naprawdę nie rozumiem tego, jezeli jest odważny niech mi wytłumaczy o co chodzi z tą niechęcią pomiędzy regionami Górnego Śląska i Zaglębia Dabrowskiego, bo niby to jedno województwo a czuje jakby to był Watykan we Włoszech - nie wiem może przesadzam

mjsystem 
Forumowicz

Wysłany: 30-05-2014, 17:51   

robertdg napisał/a:
z Sosnowca NIGDY choćby za pół ceny honor jeszcze mam OBERSCHLESIEN.

Dlaczego to nigdy nie zostało zgłoszone do moderatora działu, w którym wpis taki zaistniał? :roll:

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 30-05-2014, 19:57   

mjsystem, popraw cytat, zwróc uwagę, że ten post jest w śmietniku

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 30-05-2014, 20:09   

robertdg napisał/a:
Widze to inaczej, chodzi o jakąs zawiść regionalną
Robert.... luuuuz :) Ja czasem też naigrywam się ze stolicy Gorolowic ;)

Kolega Bamber stąpa po cienkiej krawędzi. I chcę przypuszczać, że jego wypowiedź miała być tylko żartem (nawet jeśli nie była) i niczym więcej. Uznajmy, że tak właśnie było. Jeśli zaś miałoby być inaczej to oznajmiam, że nie ma tu miejsca na tego typu konflikty.

Bamber 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-05-2014, 20:14   

Było żartobliwie tylko nie kumam dlaczego niektórzy nie mają w profilu miasta wpisanego tylko region śląsk, czyżby jakiś kompleks własnego miasta? Nie mam zamiaru własnego zdania tutaj wyjawniać, koledzy z ościennych miast rozumieją bez słów i pozostawmy to tak.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 30-05-2014, 20:36   

Bamber napisał/a:
Było żartobliwie tylko nie kumam dlaczego niektórzy nie mają w profilu miasta wpisanego
By nie było dwuznaczności stosujemy emotikony.
Niektórzy mają wpisane miasta (SO, D.G. RŚL, K-ce), niektórzy mają wpisane regiony czy też obszary w których się obracają (KSSE). To pole to nie konkretnie "miasto" a "skąd". Niektórzy więc piszą "z miasta", inni piszą "ze wsi" a ci, którzy się wstydzą piszą "z Internetu" ;)

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 30-05-2014, 20:52   

Bamber napisał/a:
Było żartobliwie tylko nie kumam dlaczego niektórzy nie mają w profilu miasta wpisanego tylko region śląsk, czyżby jakiś kompleks własnego miasta? Nie mam zamiaru własnego zdania tutaj wyjawniać, koledzy z ościennych miast rozumieją bez słów i pozostawmy to tak.

Rozumiem, ale skoro nie masz zamiaru wyjawiać tutaj własnego zdania to dlaczego oczekujesz wyjaśnień od ludzi którzy nie wpisują w swoim profilu nazwy miejscowości.
To działa w obie strony, nie można jedynie wymagać nic nie dając od siebie, jest to niegrzeczne prosto ujmując.
Tak samo niegrzeczne byłoby gdybym Ci odpowiedział dlaczego w moim profilu sa skrótowce a przy tym zacytowałbym Ciebie:
Bamber napisał/a:
...koledzy z ościennych miast rozumieją bez słów i pozostawmy to tak.

Przyznasz chyba że to byłoby niegrzeczne, jezeli jednak Cię to uspokoi to w moim nicku jest skrót miasta w którym mieszkam, userzy róznie wpisują miejscowości zamieszkania/pochodzenia, są to m.in. skrótowce z tablic rejestracyjnych, kody pocztowe, etc., indywidualna sprawa każdego uzytkownika co umieści w swoim profilu i ze stereotypami raczej rzadko jest to spotykane.

Nie widzi mi się ukazywanie konfliktu regionalnego, jezeli zatem ktoś czuje się urazony nazewnictwem regionalnym powinien o tym napisać, problemy winno się rozwiązywać. Przecież nikt nikogo do niczego nie zmusza,

mjsystem 
Forumowicz

Wysłany: 30-05-2014, 21:17   

Proponuję ostatnie posty wyrzucić do smietnika i z działu "witamy" pozostawić tylko bez offtopikowe. Niech inni postrzegają nas pozytywnie :wink:

misjonarz. 
Mitsumaniak
\KSG/

Auto: Subaru OBK III
Wysłany: 30-05-2014, 21:29   

Robert luz... możemy sobie pożartować, ale wiesz że jednak się lubimy. (chcę tak myśleć). jeżeli jednak jest inaczej to znaczy że wyjątek potwierdza regułę.
Jacku, tak jak Sławek proponował, wywal całe OT do kosza.

Gość zobacz mojego misia

ex colt 1,8 gti '90
ex rover 218 SD '94
ex EA2W SE '98
ex EA5W '00

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 22-09-2014, 19:07   

Bry Ślązaki :mrgreen: .