Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] Mitsubishi Galant Avance 2.5 V6 z 2002r Bielsk P
Autor Wiadomość
19sebo20 
Mitsumaniak
GALANTOOO :)

Auto: Mitsubishi Galant 2.5V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-07-2014, 10:13   

Witam wszystkich forumowiczów,

Miło że ktoś się zainteresował moim galantem, i na ile dam rady postaram się sprostować wasze niepewności.

Od razu też powiem że z założycielem tematu rozmawiałem i starałem się szczerze wszystko opowiedzieć o aucie.... które napewno nie twierdze jak niektorzy handlarze ze jest idealne ale napewno warte uwagi i doinwestowane...

Dobrze zauważone przez robertdg nie dopasowanie zderzaka z prawej strony jest niestety przyczyną zaczepienia zderzakiem i jego lekkie urwanie z uchwytów.

Na tym zdjęciu widzimy u dołu gdzie został zaczepiony, niestety obnizony przód wygląda i na prostych drogach fajny efekt ale niestety czasem też jest utrudnieniem i na jednym z parkingów został zaczepiony.

Co do maski, wspominałem ulferus przez telefon że maska jest wymieniona z innego auta wstawiona, gril jak dobrze pamietam coś nie trzyma na jednym zatrzasku po tym zaczepieniu zderzakiem zwróce na to uwagę.

Przy kupnie po sprawdzeniu przez znajomego mechanika stwierdził że nie wygląda na auto powypadkowe, to samo powiedziano mi na stacji diagnostycznej przy ustawianiu geometri i zbieznosci

Zdjęcia komory kielchów zainteresowany kolega dostanie dzisiejszego wieczoru.

Ps. Sunderland86 - niestety nie dane było mi przewidzieć pół roku wcześniej przyszłych wydatków, i zapewniam Cię nie wszyscy w ogłoszeniach naciągają historie - Wszystkie Galanty mile widziane na ślubie 13 września w Bielsku Podlaskim :)

Pozdrawiam
Sebastian
Mitsubishi Galant 1997r 2.5v6 - sprzedany
Mitsubishi Galant Avance 2002r 2.5v6

ulferus 
Forumowicz

Auto: Carisma
Wysłany: 25-07-2014, 10:18   

:)

cieszę się że wpadłeś i wyjaśniłeś o co biega. Wszystko da się zrobić przy niewielkich nakładach aby było cymesik :)

Czekam z niecierpliwościa na zdjecia i przyszły tydzien aby go obejrzeć :)

Tomek 
Mitsumaniak
forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Wysłany: 25-07-2014, 10:23   

Sunderland86 napisał/a:

Ten opis mnie rozbroił, gość pół roku temu temu sprowadził auto, położył mnóstwo kasy i raptem teraz zakłada rodzinę i musi sprzedać. Jak dla mnie trochę naciągana historia ale kto wie...

różnie bywa
ja kupiłem kiedyś Colta Cjtkę dla narzeczonej, a dosłownie 2 albo 3 dni później dostała nową pracę i auto służbowe,

teraz kupiłem jej Galanta (8-9 miesięcy temu), w kwietniu założyłem LPG, rozrząd itp.
A teraz dostała nową pracę i auto służbowe
i znowu za 1-2 miesiące trzeba sprzedać
Fiat Ducato L4H3 2.3 '15 - (09.2020 - ? )
FZ1 Yamaha Fazer '07 - (08.2021 - ? )

Były:
EA5A - Czarne Avance '01 - (02.2010 - 11.2013)
CJ4A - (08.2010 - 04.2011)
EA5W - Granatowy Elegance '02 - (11.2013 - 08.2014)
CA4A - Błękitne Malibu '95 - (01.2013 - ? )
DA5A - Czarny Avance - podejście drugie '04 - (05.2015 - 10.2018)
ER-5 - Niebieskie Kawasaki '99 - (06.2014 - 02.2021)
URL=https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=109619]E70 BMW X5 40d '12 - (08.2019 - 11.2021)

Tomasz87 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.4 MIVEC
Wysłany: 25-07-2014, 10:52   

19sebo20 napisał/a:

Co do maski, wspominałem ulferus przez telefon że maska jest wymieniona z innego auta wstawiona, gril jak dobrze pamietam coś nie trzyma na jednym zatrzasku po tym zaczepieniu zderzakiem zwróce na to uwagę.

Słuchajcie, nie zawsze trzeba się dopatrywać wypadku czy stłuczki patrząc na taką maskę...
moja teraz też dziwnie wygląda - po przyjęciu sporego psa przy 70km/h...

ulferus 
Forumowicz

Wysłany: 25-07-2014, 11:42   

Tomasz87 napisał/a:
19sebo20 napisał/a:

Słuchajcie, nie zawsze trzeba się dopatrywać wypadku czy stłuczki patrząc na taką maskę...
moja teraz też dziwnie wygląda - po przyjęciu sporego psa przy 70km/h...

Maska maską wszystko da się zrobić tutaj przed wszystkim "robotę" robią fele :D

Sunderland86 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant EA2A
Wysłany: 25-07-2014, 12:10   

19sebo20 napisał/a:
Ps. Sunderland86 - niestety nie dane było mi przewidzieć pół roku wcześniej przyszłych wydatków, i zapewniam Cię nie wszyscy w ogłoszeniach naciągają historie - Wszystkie Galanty mile widziane na ślubie 13 września w Bielsku Podlaskim :)

W takim razie wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :wink:

ulferus 
Forumowicz

Wysłany: 26-07-2014, 12:32   

Panowie nowe foty :

Sanyo 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.5 V6 '99 Avance
Wysłany: 26-07-2014, 21:28   

Prawy kielich na zdjeciu widać że ruda zainfekowała. Niestety tam się woda zbiera, trzeba by za wczasu tam czegoś nawalić żeby rdzy nie było :) . Od góry widać że jest całkiem spoko, ciekawe jak od dołu.

Silnik nie myty to można szukać czy ma jakieś wycieki.

ulferus 
Forumowicz

Wysłany: 01-08-2014, 23:33   

oglądany -- nie zdecydowałem się na zakup

danielwisnia 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant
Wysłany: 02-08-2014, 07:22   

ulferus napisał/a:
oglądany -- nie zdecydowałem się na zakup

z jakiego powodu? :D

ulferus 
Forumowicz

Wysłany: 02-08-2014, 11:28   

powiem tak z szacunku dla forumowicza nie będe wdawał się w szczegóły bo to fajny człowiek :)

a co do gala - dostałem ofertę gala ze szwajcarii w tych samych pieniądzach gdzie nie musze robić ani przodu ani nadkola :)

19sebo20 
Mitsumaniak
GALANTOOO :)

Auto: Mitsubishi Galant 2.5V6
Wysłany: 03-08-2014, 11:55   

ulferus napisał/a:
powiem tak z szacunku dla forumowicza nie będe wdawał się w szczegóły bo to fajny człowiek :)

a co do gala - dostałem ofertę gala ze szwajcarii w tych samych pieniądzach gdzie nie musze robić ani przodu ani nadkola :)

Obrazek

A więc szerokości :-)

Co do robienia przodu to z całym szacunkiem to co zostało mi pokazane to odrazu pojechałem do mechanika i spytałem co z tym powiedział że te zgiecie co mi pokazali to nawet od potrącenia psa może być a nie od poważnej kolizji. Podloznice i wszystko jest proste. Tak samo przy trzech tys coś w silniku stuka ? Każdy znajomy mechanik stwierdził że silnik jest w idealnym stanie wiec niestety nie wiem czego się dosłuchał:-)

Mili i sympatyczni ludzie więc życze szerokiej drogi i witamy nowego właściciela Galanta do zobaczenia na drogach :-)
Mitsubishi Galant 1997r 2.5v6 - sprzedany
Mitsubishi Galant Avance 2002r 2.5v6

ulferus 
Forumowicz

Wysłany: 03-08-2014, 15:19   

też nei wiem czego się dosłuchał ale ufam zdaniu oglądających - nie spodobało im się to nie wiziąłem :)
mam nadzieje że nowemu włascicielowi będzie służył bo piękne autko :)

McCoy 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi SE 2,5V6 /99
Kraj/Country: Germany
Wysłany: 03-08-2014, 15:50   

ulferus napisał/a:

Obrazek

Ten ze Szwajcarii napewno bedzie igla.

ulferus 
Forumowicz

Wysłany: 03-08-2014, 22:54   

coż może będzie taki że nie bedzie potrzebował wkładów i roboty na początku ... :)

Odpowiedz do tematu