|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Stuki spod przedniej szyby. |
Autor |
Wiadomość |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 25-02-2007, 10:08 Stuki spod przedniej szyby.
|
|
|
Ostatnio zapomnialem włączyc radia w samochodzie i odrazu zaczołem wyłapywać dziwne dźwięki (podobno dobrze zawsze włanczać radio), stuki idą z dołu przedniej szyby, czasem taki chałas dają ulotki pozostawione za wycieraczkami.
Czy to możliwe, że deska rozdzielcza daje takie dźwięki, czy raczej trzeba szukać czegoś więcej pod spodem. (np. poluzowanej wiązki przewodów) |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 25-02-2007, 11:26
|
|
|
Jak się zrobi cieplej stuki ustaną moim zdaniem jest to wina niskiej temperatury poprosttu plastiki są sztywne i podczas grzania w aucie trzeszczą |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
bobi rzeszow [Usunięty]
|
Wysłany: 25-02-2007, 14:20
|
|
|
witam!mialem tez problem ze stukami w mojej carismie i okazalo sie ze jedna sruba sie poluzowala co trzyma deske rozdzielcza,wystarczy wyjac ten maly trojkatny nawiew co kieruje powietrze na przednie boczne szyby i za nim jest srubka na kluczyk 10,sprobuj moze sie okaze ze masz ten sam problem co ja mialem,dokrecisz i stuki mina!pozdrawiam! |
|
|
|
 |
bagin13 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2007, 20:39
|
|
|
witam mam cari od 2 miechow ale już zauważyłem to samo czyli stuka i trzeszczy jak jest zimno gdy się ociepla wszystko ustaje i jest ok. |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1056 Skąd: się biorą dzieci ???
|
Wysłany: 11-03-2007, 21:13
|
|
|
Taki dźwięk (jak ulotka pod wycieraczką) miałem gdy wypięła się czarna listwa , która jest na krawędziach szyby od zewnątrz . |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2007, 23:56
|
|
|
Problem bocznej listwy już rozwiązałem, a stuki mineły faktycznie kiedy się ociepliło. |
|
|
|
 |
|
|