Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Stuki spod przedniej szyby.
Autor Wiadomość
Sebancisz
[Usunięty]

Wysłany: 25-02-2007, 10:08   Stuki spod przedniej szyby.

Ostatnio zapomnialem włączyc radia w samochodzie i odrazu zaczołem wyłapywać dziwne dźwięki (podobno dobrze zawsze włanczać radio), stuki idą z dołu przedniej szyby, czasem taki chałas dają ulotki pozostawione za wycieraczkami.
Czy to możliwe, że deska rozdzielcza daje takie dźwięki, czy raczej trzeba szukać czegoś więcej pod spodem. (np. poluzowanej wiązki przewodów)

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-02-2007, 11:26   

Jak się zrobi cieplej stuki ustaną moim zdaniem jest to wina niskiej temperatury poprosttu plastiki są sztywne i podczas grzania w aucie trzeszczą :toothy7:

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

bobi rzeszow
[Usunięty]

Wysłany: 25-02-2007, 14:20   

witam!mialem tez problem ze stukami w mojej carismie i okazalo sie ze jedna sruba sie poluzowala co trzyma deske rozdzielcza,wystarczy wyjac ten maly trojkatny nawiew co kieruje powietrze na przednie boczne szyby i za nim jest srubka na kluczyk 10,sprobuj moze sie okaze ze masz ten sam problem co ja mialem,dokrecisz i stuki mina!pozdrawiam!

bagin13
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2007, 20:39   

witam mam cari od 2 miechow ale już zauważyłem to samo czyli stuka i trzeszczy jak jest zimno gdy się ociepla wszystko ustaje i jest ok.

luk_szc 
Mitsumaniak
mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Wysłany: 11-03-2007, 21:13   

Taki dźwięk (jak ulotka pod wycieraczką) miałem gdy wypięła się czarna listwa , która jest na krawędziach szyby od zewnątrz .

Mitsumaniaki QR-Code:

Sebancisz
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2007, 23:56   

Problem bocznej listwy już rozwiązałem, a stuki mineły faktycznie kiedy się ociepliło.

Odpowiedz do tematu