|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Sterownik silnika |
Autor |
Wiadomość |
sajmon84
Nowy Forumowicz
Auto: lancer 1.3 98r
|
Wysłany: 28-08-2014, 23:40 Sterownik silnika
|
|
|
Witam
Muszę wymienić sterownik silnika i mam kilka pytań do zorientowanych w temacie. Jaki jest koszt wymiany, czy dużo jest z tym roboty? Ile kosztuje używany sterownik i na co muszę zwrócić uwagę przy zakupie. Mój lancer to 1.3 12V 98r.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 29-08-2014, 07:24
|
|
|
Sterownik najlepiej wymienić z kemputerem/sterownikiem IMMO (na poczatku można sprawdzić czy sterownik po dobranych numerach będzie wspolpracował ze sterownikiem immo, ale najlepiej mic komplet) sterownik silnika jest po stronie pasażera, sterowniki są od 100zł dostepne na allegro (oczywiście używki) musisz go dobrac wg odpowiedniego numeru MD... Zakład za wymianę sterownika może zawołac od 80 do 200zł zalezy czy wystarczy zmienić sam sterownik czy jeszcze immo ECU |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
ludinho1
Forumowicz ludinho1
Auto: CJ swap 1.8 dohc + CS3W kombi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Lip 2010 Posty: 253 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 01-09-2014, 09:57
|
|
|
jeśli masz immobilaiser to niestety musisz wymienić cały komplet. ecu, ecu immo , antenę przy stacyjce i mieć kluczyk żeby transponderek z niego np. przykleić w okolicy stacyjki lub zapiąć do kluczyków. a jak nie masz immo to poprostu wymieniasz samo ecu. mam kilka do 1.3 96-00r . pisz pw jakby co to się dogadamy . I nie zlecaj tego warsztatom bo ogarniesz bez najmniejszego problemu sam. to bardzo prosta czynność żeby to wymienić |
|
|
|
 |
sajmon84
Nowy Forumowicz
Auto: lancer 1.3 98r
|
Wysłany: 04-09-2014, 22:51
|
|
|
Niestety mam immo, więc jak czytam nie będzie tak łatwo. Sytuacja wygląda następująco. Samochód ma immo, założony jest również alarm. Miałem jeden kluczyk więc dorobiłem drugi, który ma doczepiony transponder. Jak napisał robertdg mogę spróbować dobrać po numerze MD ecu i sprawdzić czy będzie działać. Jeśli nie muszę kupić cały komplet, czyli komputer, kluczyk, stacyjkę , immo, moduł, sterownik. A jeśli padł immo ecu, mogę wymienić go na inny dobierając po numerze? |
|
|
|
 |
ludinho1
Forumowicz ludinho1
Auto: CJ swap 1.8 dohc + CS3W kombi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Lip 2010 Posty: 253 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 05-09-2014, 14:59
|
|
|
Więc tak. Jeśli padł immo ecu to miał byś błąd 54 i lancer by nie odpalił wogóle. podmiana samego immo ecu nic nie pomoże. trzeba wymieniać zestaw. a jeżeli chodzi o sterownik ecu silnika to możesz próbować go wymienić aczkolwiek on raczej jest zestrojony z twoim ecu immo i nie odpali. Jak chcesz spróbować to podrzuć mi numery MD ecu to luknę czy taki mam. W razie co to powinienem mieć i kompletny zestaw do 1.3. |
|
|
|
 |
|
|