Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Klimatyzacja
Autor Wiadomość
Kamar 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-07-2014, 22:19   Klimatyzacja

Witam czy w waszych asx zdarzało się że gdy włączaliście klimę to z nawiewu leciało białe powietrze? coraz częsciej mi się to zdarza. Klima może chodzić wyłączę ją bo juz zimno się zrobi i po chwili znów włączę i wtedy to się pojawia.

jan1994 
Mitsumaniak
02505/KMM

Auto: ASX 1,6 Intense
Wysłany: 31-07-2014, 23:06   

Wszystko w porządku, tak ma być :lol:
W moim kiedyś leciało, teraz nie leci i coś mi się zdaje, że mam problem z klimatyzacją.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 01-08-2014, 06:54   

Ja takiego efektu nie miałem, ale ostatnio jest mega wilgotność powietrza może dlatego.

DJ Fazi 
Mitsumaniak
Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Wysłany: 01-08-2014, 22:14   

Ja kiedyś słyszałem bajkę że ktoś w nagrzanym na maxa na słońcu BMW włączył kilmę ustawioną na 17 stopni Celsjusza i z kratek dosłownie sypnęło śniegiem :-) z powodu bardzo dużej różnicy temperatur powietrza.

ZIBI ASX 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.8 DID 4WD
Wysłany: 05-10-2014, 20:26   

Klima działa jak lodówka, czyli jak szybko parownik zejdzie poniżej zera to przy dużej wilgotności w powietrzu może pojawić się szron. Generalnie to dobrze świadczy o sprawności klimy. Tylko pamiętajcie że jak przestaje działać to to wszystko się rozpuszcza i przy wysokiej temperaturze w tej wilgoci w kanałach wentylacji i na parowniku super rosną grzybki, czyli pleśnie. Dlatego ja tak na kilka kilometrów przed dojazdem na miejsce zawsze wyłączam klimę żeby parownik jednak się osuszył. Niestety wtedy często parują szyby, bo ta wilgoć wali do środka. No ale coś za coś, trzeba okienko uchylić. :D

lobuzek 
Forumowicz
lobuzek

Auto: Honda Accord Tourer 2,0
Wysłany: 11-10-2014, 22:41   

W czasie mega upałów w tym roku raz mi się to zdarzyło w Lancerze. Zdziwiłem się, ale to fizyka, nie żadna usterka.

Odpowiedz do tematu