|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: mjsystem 13-11-2014, 14:20 |
Zlot 2015 - Dyskusje mocno przedzlotowe |
Autor |
Wiadomość |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-10-2014, 19:47
|
|
|
jAZZMAN napisał/a: | tak, wiem, negocjujesz |
Zawodowo też
jAZZMAN napisał/a: | Zróbmy zlot za darmo, puśćmy autokary po całym kraju aby każdy MitsuManiak mógł przyjechać za free |
Nieeee, ja swoim miśkiem chcę przyjechać
jAZZMAN napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
razem przeczytamy
i popijemy zupą Również razem |
Jestem ZA |
|
|
|
 |
jAZZMAN
Mitsumaniak

Auto: Samochód mam czterokołowy.
|
Wysłany: 13-10-2014, 19:53
|
|
|
mjsystem napisał/a: | jAZZMAN napisał/a:
Zróbmy zlot za darmo, puśćmy autokary po całym kraju aby każdy MitsuManiak mógł przyjechać za free
Nieeee, ja swoim miśkiem chcę przyjechać
Za darmo też nie dobrze.... Ręce opadają.
mjsystem napisał/a: |
Jestem ZA |
W jednym się wszyscy zgadzają |
_________________ uɐɯzzɐɾ - ɯɐıʍɐɹpzod
 |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
|
Wysłany: 13-10-2014, 19:56
|
|
|
Za darmo też nie dobrze.... Ręce opadają. |
Ach, ci Polacy |
|
|
|
 |
adt81
Mitsumaniak

Auto: Porsche Cayenne Turbo 4.8
|
Wysłany: 13-10-2014, 20:14
|
|
|
Ręce opadają jak ludzie potrafią ględzić z byle powodu - to za drogo, to za tanio, to grzyb, to brak grzyba. Ludzie ogarnijcie się - są chętni organizatorzy którzy chcą poświęcić niemało wolnego czasu i kasy na organizację imprezy dla NAS WSZYSTKICH. Nie ma opcji żeby dogodzić wszystkim - tak było jest i będzie. Jeśli ktoś ma lepszy pomysł jak i gdzie zrobić za darmo to niech się wykaże i błyśnie a nie szuka tylko minusów. To jest zlot miłośników motoryzacji a nie urlop w Dubaju. Ja mam w jedną stronę blisko 950km i żebym miał kredyt brać to przyjadę jeśli tylko zdrowie, stan konta i Galant pozwoli
To jest normalne, że nie każdy będzie sobie mógł pozwolić na przyjazd i tak jest co roku niezależnie od miejsca. Pozwólcie działać ludziom którzy będą sobie przez długi czas wypruwać flaki dla naszej wygody i przestańcie wiecznie narzekać na wszystko bo za miesiąc będzie stękanie, że znowu za późno i ośrodek przepadł. Tyle w temacie z mojej strony. Ode mnie jak zwykle wielki szacunek dla wszystkich organizatorów za chęci i poświęcenie. |
_________________ Jest: Porsche Cayenne Turbo 4.8
Był: Jaguar S-Type R 4.2 V8 SC
Był: Jaguar S-Type 3.0V6 2001r
Był: Mitsubishi Galant 2.5V6 1998r |
|
|
|
 |
pamar
Mitsumaniak Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
|
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
|
Wysłany: 14-10-2014, 09:30
|
|
|
Artur |
|
|
|
 |
yaro1976
Mitsumaniak Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
|
Wysłany: 14-10-2014, 13:51
|
|
|
mjsystem napisał/a: | Artur |
buduje napięcie... |
_________________ Primo: "Traktuj innych tak jak sam chciał byś być przez nich traktowanym!" |
|
|
|
 |
grzesiopol
Mitsumaniak prowadzący ;-)

Auto: CX4A, C51A
|
Wysłany: 14-10-2014, 14:02
|
|
|
W końcu i mnie się wzięło na pisanie. Od razu zaznaczam jest to tylko udział w dyskusji i jest to tylko i wyłacznie moje zdanie.
sveno napisał/a: | Warto zaznaczyć, że są najaktywniejszym regionem na forum, coś im się z tego tytułu też należy. Mało tego, jest miejsce, jest ekipa, nie ma nad czym się zastanawiać i nie ma po co tworzyć alternatyw. | nie wiem skąd masz takie dane o aktywności ale niech ci będzie. U nas też jest ekipa i też nie ma sie co zastanawiać. To tak aby zaognic troche na początek sytuację.
Ale do rzeczy.
1. Z tego co widziałem koszty pokoi w Pogorzelicy są zbliżone jak w przypadku Firleja - Firlej od 36 zł (domek 7 osobowy) do 52 zł. (domek 4 osobowy murowany lub super pokój z kominkiem). Wiadomo, że jakość pokoi w porównaniu do Firleja jest większa (biore pod uwagę zdjęcia). Moja propozycja w tym temacie nie kłóćmy się o ceny bo są podobne. Osobiście uważam, że ceny w Firleju były za duże jak na taki standard ale niestety my nie dysponujemy dużymi bazami noclegowymi
2. Ważny czynnik to koszty dojazdu wiadomo, że im dalej tym koszty większe, ale o Zlocie wiemy że jest co roku i zbieranie kasy na wyjazd możemy rozpocząć już dzisiaj (ja mam już coś koło 100 zł uzbieranych) wystarczy odkładać do skarbonki po kilka złociszy z każdych zakupów i już sie samo uzbiera. Zawsze znajdą się osoby które będą mówiły, że za duże koszty, tak zgadzam się za duże na jeden raz ale małe jak sie je w czasie rozłoży.
3. Co do dłuższego pobytu. No cóż tutaj to jest każdego własny i nie przymuszony wybór, chcę to jadę, chce to nie jadę. Ale moment, jadąc w inne miejsce na wakacje też wydajemy pieniądze i to nie małe. Jaki z tego morał, może trzeba by było nieznacznie dołożyć i połączyć urlop ze zlotem, aczkolwiek odejdzie nam koszt paliwa z jednego wyjazdu np na urlopo-zlot w jednym.
4. stary alfer w waszym opisie zabrakło mi kilka wpisów (nie żebym się czepiał ale chciałbym to wiedzieć) tj. ilość dostępnych miejsc ogółem w ośrodku Manta, ile jest dostępnych całkowitych miejsc do parkowania (80 + 40 + jeszcze na Mancie i na ulicy ), z tego co zrozumiałem to sa to oddzielne miejsca, dla niektórych będzie to utrudnienie a innym nie będzie to przeszkadzać, ale o ile sobie przypominam jedziemy na zlot po to aby sie spotkać, ale też i zaprezentować swoje autka a przy oddzielnych parkingach może to być problem. Hmmm ale chyba sie czepiam.
5. Co do innych propozycji, no cóż na dzień dzisiejszy ceny i warunki pobytu nad Firlejem, znacie, czy ceny będą mniejsze czy większe, czy standard sie pogorszy czy polepszy tego jeszcze nie wiemy, jak pisała Renata może w ten weekend uda się podjechać do ośrodka. Nie chcemy aby nasza ewentualna kontrkandydatura na miejsce zlotowe była traktowana jako alternatywa, wię proszę o unikanie w dalszej dyskusji tego słowa.
6. stary alfer napisał/a: | Przed chwilą komitet organizacyjny podjął decyzję, że nie bierze odpowiedzialności za warunki w ośrodku Bryza i tym samym nie będzie pośredniczył w zakupie noclegów w tym ośrodku. | rozumiem, ze ma to również zastosowanie do osrodka Komandor, no to sorry, po co wysuwacie propozycje innych ośrodków jak nie zamierzacie podejmować się organizacji. Z całym szacunkiem do Was napiszcie w waszej propozycji, że ośrodek Manta jest jedynym ośrodkiem a ośrodek Komandor będzie dostępny po obłożeniu całości w Mancie i za te ośrodki będziecie odpowiedzialni. Co do obłożenia to i tak nie macie gwarancji, ze obłożycie cały ośrodek bo zawsze inni moga nocować tam gdzie taniej, po prostu takie jest ryzyko, ale i tak ośrodek zawsze znajdzie sobie zastępstwo w przypadku mniejszego obłożenia. My też nie wiedzieliśmy ile osób przyjedzie do Firleja ale i tak zajęliśmy cały ośrodek.
stary alfer napisał/a: | Myślę, że Firleja można uważać za drugą, bo Nasi Rodacy z Lubelskiego chcieli i chcą robić Zlot w 2015. | a czego nie za równorzędną
stary alfer napisał/a: | Zachodniopomorskie kończy wypowiadanie się w tym temacie. Oficjalna oferta została wystawiona. Reszta zależy od Was | i oto właśnie chodzi, jak komuś nie będzie odpowiadać to po prostu nie przyjedzie albo weźmie sobie domek w innym ośrodku, a na te miejscówki w Mancie na pewno znajda się chętni, może jeszcze w grudniu a może w czerwcu następnego roku.
W każdym razie Zachodnio-Lubelskie tj. Pomorskie trzymam za was kciuki (a może nie powinienem) za to, że jako jedni z niewielu podjęliście się tak ciężkiej pracy.
stary alfer napisał/a: | Bo prawda jest taka, że Zlot w ZP nie byl pomysłem naszym tylko Waszym. | Nikt nikogo nie zmuszał, padła tylko o ile pamietam jakas propozycja, że może by tak nad morze, i chyba nikt nie napisał, że oganizatorem ma być ZP.
Oficjalnie tak na zakończenie - chętnie pojechałbym tam gdzie blisko ale i tak dostosuje sie do większości i nie bedę patrzył czy jest drożej o 10-20zł. i więcej będę musiał wydać na paliwo (zawsze można z kimś sie zabrać i złożyć na paliwo lub też odłożyć sobie zaskórniaki). I jak już pisałem wyżej Zachodnio-pomorskie wy jesteście organizatorami i taka jest wasza propozycja i tego sie trzymajcie. Jak komuś nie pasuje to trudno, niech sam sie zgłosi do organizowania zlotu w miejscu dla siebie dobrym. SZACUN.
Utnijmy w tym miejscu wszelkie dyskusje na temat Manty, cen za miejscówki i koszty dojazdu bo i tak nic to nie zmieni. Jeżeli nie będzie innych kontrpropozycji to i tak będzie to jedyne miejsce dostepne na ZLOT i musimy się do tego przyzwyczaić i już zbierać pieniązki na nasze spotkanie. |
_________________ Pomogłem - wciśnij Pomógł , zanim zapytasz na PRIV zapytaj na forum lub dobrze poszukaj swojego tematu!!
Witam Gość przyłącz sie do MitsuManiaki Assistance
>>>>Moje Miśki<<<< Colt C51A GL - White Sleeper i moje nieMiśki 00223/KMM
Poniżej moja trzodka:
2021 - Colt C58A, 2017 - Colt C51A Cabri/Super Top, 2016 - Lancer SB Ralliart, 2015 - MZ ETZ 150,
Było -2018-2018 - Galant E57/54, 2014 - 2019 Peugeot 206 SW 1,4 HDI, 2013 - 2016 Lancer 1,8 SB, 2013 - 2014 C66A 1,6 is dead, 2010 - 2013 Space Wagon 2,0 Motion Plus, 2004 - 2011 Carisma 1,9 GLTD, 2001 - 2004 Opel Vectra A 1.8, 1998 - 2001 Łada 2105, 1200 Belgijka, 1995 - 1998 Fiat 125p, 1500, 1993 - 1995 Fiat 126p, 600
 |
|
|
|
 |
stary alfer
Mitsumaniak Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
|
Wysłany: 14-10-2014, 14:58
|
|
|
grzesiopol napisał/a: | 4. stary alfer w waszym opisie zabrakło mi kilka wpisów (nie żebym się czepiał ale chciałbym to wiedzieć) tj. ilość dostępnych miejsc ogółem w ośrodku Manta, ile jest dostępnych całkowitych miejsc do parkowania (80 + 40 + jeszcze na Mancie i na ulicy ), z tego co zrozumiałem to sa to oddzielne miejsca, dla niektórych będzie to utrudnienie a innym nie będzie to przeszkadzać, ale o ile sobie przypominam jedziemy na zlot po to aby sie spotkać, ale też i zaprezentować swoje autka a przy oddzielnych parkingach może to być problem. Hmmm ale chyba sie czepiam. |
Ilość miejsc w Mancie: około 200 (nadwyżka Komandor lub wersje budżetowe we własnym zakresie)
Parking: 70-80 miejsca w ciągu (cały parking wzdłuż Komandora) dedykowane tylko dla nas, uzgodnione z gminą, otoczone taśmą i strzeżone przez firmę ochroniarską.
40 miejsc w samym Komandorze, które sąsiadują z tzw. dużym parkingiem.
Pierwsze 2 zdjęcia to długi Parking wzdłuż Komandora, 3 to parking wzdłuż Manty.
Dla chętnych miejsca w Mancie.
grzesiopol napisał/a: | rozumiem, ze ma to również zastosowanie do osrodka Komandor, no to sorry, po co wysuwacie propozycje innych ośrodków jak nie zamierzacie podejmować się organizacji. |
Gdzie Pan to wyczytał?
grzesiopol napisał/a: | Z całym szacunkiem do Was napiszcie w waszej propozycji, że ośrodek Manta jest jedynym ośrodkiem a ośrodek Komandor będzie dostępny po obłożeniu całości w Mancie i za te ośrodki będziecie odpowiedzialni. |
Manta i Komandor to oficjalne ośrodki, za które odpowiadamy.
grzesiopol napisał/a: | Co do obłożenia to i tak nie macie gwarancji, ze obłożycie cały ośrodek bo zawsze inni moga nocować tam gdzie taniej, po prostu takie jest ryzyko, ale i tak ośrodek zawsze znajdzie sobie zastępstwo w przypadku mniejszego obłożenia. My też nie wiedzieliśmy ile osób przyjedzie do Firleja ale i tak zajęliśmy cały ośrodek. |
Grzesiu, tutaj są inne warunki. Nikt nie chce słyszeć o tym, że my MM zdecydujemy się o końcowej ilości miejsc dopiero w maju. Cześć ośrodków, z którymi rozmawialiśmy chciało już podpisywać umowę w połowie września. Nam udało się ustalić, że miejsce organizacji podamy na początku listopada, a listy zamkniemy na początku marca. Ja wiem, że ktoś może machnąć ręką i powiedzieć: co Ty pieprzysz? Ale tak jest. Nie wygramy z tym.
W kwestii obłożenia to napiszę to tłustym drukiem: ze względu na położenie Pogorzelicy nie spodziewamy się rekordu, a raczej coś oscylującego wokół Zlotu w Krakowie z lekką nadwyżką.
I napiszę raz jeszcze, że należy rozgraniczyć ośrodki położone nad jeziorami, w centrum Polski, od tych, które położone są nad morzem. One ludzi znajdą.
grzesiopol napisał/a: | a czego nie za równorzędną |
Czepiasz się słówek Dla mnie jesteście pierwsi w kolejce i szczerze Wam kibicuję. Ba, uważam nawet, że Zlot odbędzie się w Firleju. Zdecydują ceny i położenie.
grzesiopol napisał/a: | Nikt nikogo nie zmuszał, padła tylko o ile pamietam jakas propozycja, że może by tak nad morze, i chyba nikt nie napisał, że oganizatorem ma być ZP. |
Nie uważałeś Skoro ktoś podchodzi do mnie i mówi, że chce nad morze i wie, że przypadkiem mieszkam w tym województwie, w którym TE morze jest, to jak to odebrać
Ale masz rację, chcieliśmy wyjść z twarzą, chcieliśmy pokazać, że wywołani możemy pokazać ofertę.
Tyle, że jest to TYLKO oferta, jakaś alternatywa, którą można odrzucić lub przyjąć. Można wyrzucić brak parkingów, zbyt mało miejsc, za wysokie ceny, za dużą ilość jodu, wiatr nad morzem itp. Liczymy się z tym i wcale na śmierć i życie nie zamierzamy bronić swoich racji, które posiadają mankamenty jak widać.
Każdą ofertę można odrzucić. Odrzucano już wiele i ta może być następna.
Trzymamy kciuki za Region Lubelski!
Byłem, piłem, nie marudziłem
Wszyscy, którzy napiszecie cokolwiek o Zlocie 2015 (gdziekolwiek on się odbędzie), pamiętajcie, że przygotowują go ludzie, którzy nie czerpią z tego korzyści, tracą czas dla rodziny, wydają prywatne pieniądze na telefony, jeżdżą prywatnymi autami.
Pomimo wykwitów na kafelkach, zapachu wilgoci - starali się jak najlepiej.
ps. zapachu wilgoci w domkach nie wykluczam również w Mancie |
_________________ Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego,
2. ...
Ogarniam prawy ALT |
|
|
|
 |
grzesiopol

|
Wysłany: 14-10-2014, 15:38
|
|
|
Dzięki za info. Czyli "parking" będzie w jednym miejscu, bez zbędnego chodzenia od do. Wiesz niektórym naprawde może to przeszkadzac, że parkingi byłyby oddalone od siebie.
Odnośnie rezerwacji ośrodka to wiem, że tak jest bo sam sie tym zajmowałem w przypadku naszych lubelskich wyjazdów do Suśca w marcu juz trudno było znaleźć miejscówki dla nas, dla tego już powoli prowadzę rozmowy ale ja mam dobrze bo to życzliwy człowiek i można sie dogadać.
stary alfer myślę, że nawet z tą ilością miejsc zapełnicie cały ośrodek, w końcu to nie blok w środku miasta - Kraków prosze sie nie obrażać - tylko ośrodek wypoczynkowy.
Dlatego życzę Wam powodzenia w dalszej organizacji. A my zobaczymy jak bedzie z ośrodkiem wtedy damy znać czy się zgłaszamy czy nie, bo chyba nasi organizatorzy w razie czegoś nie zawiodą.
I nie dajcie sie wciągać w zbędne dyskusje. |
_________________ Pomogłem - wciśnij Pomógł , zanim zapytasz na PRIV zapytaj na forum lub dobrze poszukaj swojego tematu!!
Poniżej moja trzodka:
2021 - Colt C58A, 2017 - Colt C51A Cabri/Super Top, 2016 - Lancer SB Ralliart, 2015 - MZ ETZ 150,
Było -2018-2018 - Galant E57/54, 2014 - 2019 Peugeot 206 SW 1,4 HDI, 2013 - 2016 Lancer 1,8 SB, 2013 - 2014 C66A 1,6 is dead, 2010 - 2013 Space Wagon 2,0 Motion Plus, 2004 - 2011 Carisma 1,9 GLTD, 2001 - 2004 Opel Vectra A 1.8, 1998 - 2001 Łada 2105, 1200 Belgijka, 1995 - 1998 Fiat 125p, 1500, 1993 - 1995 Fiat 126p, 600
 |
|
|
|
 |
stary alfer
Mitsumaniak Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
|
Wysłany: 14-10-2014, 15:55
|
|
|
grzesiopol napisał/a: | Dzięki za info. Czyli "parking" będzie w jednym miejscu, bez zbędnego chodzenia od do. Wiesz niektórym naprawde może to przeszkadzac, że parkingi byłyby oddalone od siebie. |
Jest to w kupie, aczkolwiek przy ulicy i nie na terenie ośrodka, jednego lub drugiego.
grzesiopol napisał/a: | stary alfer myślę, że nawet z tą ilością miejsc zapełnicie cały ośrodek |
Jestem tego samego zdania, ale szczerze wolałbym to robić w jednym miejscy, bo pomimo, że Mantę z Komandorem dzieli płot, a domki, które mają nam służyć w Komandorze stoją przy samym płocie to jednak jest to jakieś nieudogodnienie. Niewielkie, ale jest
grzesiopol napisał/a: | Dlatego życzę Wam powodzenia w dalszej organizacji. |
Serdecznie dziękuję w imieniu całego Zachodniopomorskiego!
grzesiopol napisał/a: | bo chyba nasi organizatorzy w razie czegoś nie zawiodą. |
Nie sądzę! I życzę Wam również powodzenia i abyście doprowadzili temat do końca.
grzesiopol napisał/a: | I nie dajcie sie wciągać w zbędne dyskusje. |
Wyciągamy lekcje |
_________________ Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego,
2. ...
Ogarniam prawy ALT |
|
|
|
 |
Seichan
Mitsumaniak mod KMM i MMA

Auto: Honda Odyssey & new projec
|
Wysłany: 19-10-2014, 19:41
|
|
|
Lubelszczyzna złożyła ofertę organizacji kolejnego zlotu.
Z ośrodka mamy zapewnienie dalszej obniżki cen. Nie wiem czy to będzie 5 czy 15 zł na miejscu za dobę, ale zawsze jakieś ustępstwo jest
Wasze uwagi zostały zgłoszone, jeszcze będę na ten temat rozmawiała z właścicielami, ale ze strony ośrodka jest deklaracja wyeliminowania wszelkich problemów. |
_________________ MitsuManiaki Assistance
Nie mam marzeń, tylko cele - Harvey Reginald Specter
Człowiek nie jest stworzony do klęski. Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać. Hemingway.
Rekin Seichan
FTO story
Odyseja Seichan
 |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
|
Wysłany: 19-10-2014, 23:09
|
|
|
Seichan napisał/a: | Lubelszczyzna złożyła ofertę organizacji kolejnego zlotu. | |
|
|
|
 |
koszmarek
pure energy :-) ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
|
Wysłany: 21-10-2014, 13:43
|
|
|
rewelacja |
_________________ Jestem absolutnie bardzo rozgadanym i wszędobylskim stworzeniem |
|
|
|
 |
grzesiopol

|
Wysłany: 21-10-2014, 18:31
|
|
|
To jak Wawrzka nie składa propozycji to moze by już podjąć kroki w celu wyłonienia miejsca kolejnego zlotu bo dla Pogorzelicy liczy sie każdy dzionek z rezerwacją. |
Poniżej moja trzodka:
 |
|
|
|
 |
|
|