|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Black Shark by lortek |
Autor |
Wiadomość |
lortek
Forumowicz
Auto: Galant 2.5 V6 Avance 2001
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-11-2014, 19:44 Black Shark by lortek
|
|
|
Przyszła pora i na mnie, abym opisał swoją historie ….
Szczerze powiedziawszy nie pamiętam dokładnie kiedy po raz pierwszy zobaczyłem Galanta w wersji Avance, wiem jednak jedno, że już wtedy wiedziałem że muszę w przyszłości zakupić to auto. Początkowo fascynacja Galem była nie do zrealizowania (studia + brak jakichkolwiek większych dochodów). Nie mniej jednak interesowałem się samochodem można powiedzieć od blisko ponad 2 lat. Po zakończonych studiach i roku pracy zacząłem poszukiwania
Prawdopodobnie jak u większości forumowiczów wyglądało to podobnie, czyli przeglądanie Otomoto, Allegro, Tablicy, Mobile.de.
Wiedziałem jedno. Musi to być czarny sedan 2.5l najlepiej dla mnie jakby był z gazem, ale wielu z Was pewnie doskonale wie jak ciężko jest znaleźć taki egzemplarz. U mnie było tak samo.
Samochodu usilnie poszukiwałem od początku 2014 roku, nie miałem jeszcze pełnej sumy, jednak wiedziałem, że poszukiwania nie będą łatwe i krótkie więc liczyłem się z tym że mam czas na dozbieranie.
Pierwszy ukazał się czarny Gal w Ciechanowie, rocznik 2002, 2,5 z gazem, zarejestrowany. Szukany model, jednak gdy dzwoniłem na drugi dzień po ukazaniu ogłoszenia na Allegro, okazało się że właśnie 10 min przed moim telefonem ktoś odjechał nim z pod domu sprzedającego O_O
Wtedy zrozumiałem że poszukiwania czarnego sedana 2,5 to nie przelewki, można powiedzieć, że wręcz polowanie
Byłem bardzo cierpliwy w poszukiwaniach, na wspomniane wcześniej portale wchodziłem kilka, kilkanaście razy dziennie. Znajomi handlarze jeżdżący do Niemiec zapewniali mnie że i tak nie kupie tego co sobie wymarzyłem bo prawdopodobieństwo trafienia samochodu który ja chce jest praktycznie zerowe, chyba że ktoś ma naprawdę dobre wejścia i układy u naszych zachodnich sąsiadów, więc nie mam co liczyć na Gala i tak kupie sobie coś innego
Co za bzdury pomyślałem ….
No i po kilku tygodniach, pewnego majowego sobotniego popołudnia pojawił się właśnie ON : czarny sedan Avance 2001 rok, 2 lata w kraju, instalacja LPG założona zaraz po sprowadzeniu, co prawda nie miał skóry, ale na niej mi najmniej zależało.
Nie myśląc za długo od razu telefon do sprzedającego
Po krótkiej rozmowie i przesłaniu zdjęć "mankamentów" przez sprzedającego zaklepałem go na poniedziałek.
Do Poznania gdzie był Gal miałem ponad 400 km drogi więc szykowała się nie mała wycieczka. Do tej pory kilka telefonów do sprzedającego dały mi do zrozumienia, że jest to samochód którego szukałem i o którym marzyłem od ponad 2 lat.
Droga do Poznania ( bo tam czekał na mnie ) zleciała bardzo szybko, nie powiem że ekscytacja sięgała zenitu i czułem się jakbym jechał na jakiś egzamin czy coś. Uczucie dziwne nie powiem
Gdy dojechaliśmy na miejsce ujrzałem pięknego czarnego Gala, można powiedzieć czekającego na mnie Stan samochodu był faktyczny z tym co uzgadnialiśmy przez telefon, czyli standard nadkola do zrobienia, drobne otarcia na tylnym zderzaku, i urwana zaślepka przedniego zderzaka, która jednak nie zginęła i była w bagażniku. Jednym słowem pryszcz Reszta była bez zastrzeżeń. Samochód zadbany, nie zciorany, widać że właściciel dbał o niego i nie żałował na potrzebne naprawy i wymiany podzespołów.
Przy oględzinach chłopak który sprzedawał Gala miał 5 telefonów odnośnie samochodu, bo jak się później okazało dotrzymał słowa i kazał zainteresowanym dzwonić dopiero po godzinie, na którą byliśmy umówieni na oględziny
Widziałem że jak go nie kupie to pewnie jeszcze tego samego dnia przyjedzie po niego ktoś inny, a że nie miałem żadnych zastrzeżeń po krótkiej rozmowie i lekkiej negocjacji podpisaliśmy umowę.
Tak oto stałem się właścicielem wymarzonego samochodu za kwotę 14,5 tys. Dzięki temu że samochód był już zarejestrowany i z gazem uniknąłem dodatkowych kosztów co mnie niezmiernie ucieszyło
Trochę się rozpisałem za bardzo więc kończę ten wywód , wiele z osób które tu są pewnie mnie zrozumieją i ich historia jest zbliżona do mojej.
Uciecha po zakupie nie do opisania, banan nie schodził mi z mordki przez kilka dni po zakupie
Poniżej foty jeszcze z aukcji, niebawem wstawie foty po wykonanych już poprawkach lakierniczych.
 |
_________________ Mój Rekinek : http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
 |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
Pomógł: 27 razy Dołączył: 06 Sie 2010 Posty: 11637 Skąd: ...
|
Wysłany: 03-11-2014, 19:51
|
|
|
I znów następny dowód na to, że sedan jest ładniejszy Gratulacje. |
|
|
|
 |
Fragu
Mitsumaniak Łukasz

Auto: jest
Pomógł: 50 razy Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 6077 Skąd: okolice Bydgoszczy
|
Wysłany: 03-11-2014, 20:39
|
|
|
mjsystem napisał/a: | że sedan jest ładniejszy |
oczywista oczywistość |
_________________ Zdania są jak tyłek - podzielone.
|
 |
Lipa
Forumowicz
Auto: Galant 2.5 V6 automat sedan
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Gru 2008 Posty: 301 Skąd: Jantar
|
Wysłany: 03-11-2014, 20:54
|
|
|
Piękny Ci on:), fajny opis,gratulację, niech służy. Jakieś mody w planach czy czysta seria?
P.S. Chyba ja jestem daltonista, bo jak dla mnie to Gal granatowy jest |
|
|
|
 |
lortek
Forumowicz
|
Wysłany: 04-11-2014, 07:14
|
|
|
Lipa napisał/a: | Piękny Ci on:), fajny opis,gratulację, niech służy. Jakieś mody w planach czy czysta seria?
P.S. Chyba ja jestem daltonista, bo jak dla mnie to Gal granatowy jest |
Mój jest w 100% czarny, być może te fotki troszkę mogą wskazywać na granat ale nie jest to granat
Co do modów to nie planuje wielkich zmian, jakieś pierdółki kosmetyczne raczej, może przyciemnię szybki na wiosnę, felga na zimę no i muszę naprawić elektryczne lusterka
Gal sam w sobie jest piękny więc nie ma co za bardzo upiększać na siłę moim zdaniem. |
 |
|
|
|
 |
bialyjayz
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 Avance
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Lip 2013 Posty: 1376 Skąd: Ścinawa
|
Wysłany: 12-11-2014, 17:36
|
|
|
ładny Rycerzyk w czarnej zbroi naturalnie
Twoja historia przypomina trochę moją, chociaż pewnie połowa właścicieli Galantów takową ma
szerokości i niezawodności
P.S
może chcesz się pozbyć tej zaślepki, chętnie odkupię |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=84457
 |
|
|
|
 |
lortek
Forumowicz
|
Wysłany: 13-11-2014, 20:00
|
|
|
bialyjayz napisał/a: |
P.S
może chcesz się pozbyć tej zaślepki, chętnie odkupię |
Ja swojej nie sprzedaje, ale ostatnio ( jakiś miesiąc temu) widziałem jak koleś na allegro sprzedawał po 70 zł. Miał 10 sztuk, więc warto czasami tam zaglądać |
 |
|
|
|
 |
bialyjayz
Mitsumaniak
|
Wysłany: 13-11-2014, 21:19
|
|
|
lortek napisał/a: | Ja swojej nie sprzedaje, ale ostatnio ( jakiś miesiąc temu) widziałem jak koleś na allegro sprzedawał po 70 zł. Miał 10 sztuk, więc warto czasami tam zaglądać |
jak kiedyś znajdziesz jeszcze podobne ogłoszenie podeślij mi na PW byłbym wdzięczny bardzo....
Tymczasem |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=84457
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
|
|
|
 |
eremita
Mitsumaniak
Auto: Outlander III DID
Pomógł: 17 razy Dołączył: 25 Paź 2007 Posty: 2505 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 13-11-2014, 22:23
|
|
|
Ładny, ja miałem większy wybór w grę wchodził czarny lub granatowy
Bezawaryjności |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 821 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20979 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
bialyjayz
Mitsumaniak
|
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 14-11-2014, 07:38
|
|
|
bialyjayz napisał/a: | skąd wiadomo, że będzie pasowało ? | Nie wiem. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 14-11-2014, 08:20
|
|
|
W ofercie jest napisane, że to zaslepka do SportEdition zatem nie pasuje do Avance |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
bialyjayz
Mitsumaniak
|