3,2 DID brak mocy po wymianie pompy |
Autor |
Wiadomość |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 28-11-2014, 22:00
|
|
|
Se poczytaj o tym JAS jacy to nie są idealni. Rzekłbym bardzo nie idealni.
http://forum.mitsumaniaki...t=89400&start=0 |
_________________ Pajero II 2,5 TD SWB '96
L200 HP '10
L200 Dakar '05 Silver Beast |
|
|
|
 |
piotrulec
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III 3,2
|
Wysłany: 01-12-2014, 12:05
|
|
|
zawiozłem mechanikowi fragment z manuala jak wyregulować podciśnienie, tą śrubą o której pisał zbyszekm2.
Wygląda na to że udało się usunąć usterkę, ale dziś rano zapalił się check i przełącza w tryb awaryjny.
Więc jest lepiej ale nie idealnie .....
Mój mechanik pasuje, więc muszę poszukać innego warsztatu, o JASie słyszałem wiele złego i wole nie korzystać z ich usług. |
|
|
|
 |
KrzysG
Forumowicz
Auto: PajeroIII3.2D 3d man. lift
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Lut 2011 Posty: 154 Skąd: Poznan
|
Wysłany: 01-12-2014, 19:27
|
|
|
Bedac w okolicach Warszawy, umowilem sie na wizyte w JAS bo auto nie mialo mocy, po podlaczeniu do komputera i jezdzie probnej okazalo sie ze byl problem ze szczelnoscia ukladu dolotowego. Faktycznie maja problem z terminowoscia bo szef ciagle cos zalatwia, ale chlopaki z warsztatu znaja sie na rzeczy. Jesli byc przy naprawie to nie powinno byc problemow.
Co do postu o gwarancji na pompe to dziwi mnie ich postawa, bo to nie oni regeneruja pompe i daja gwarancje.
Dodam ze wczwesniej Proftec z Miedzyrzecza tez usuwal ta usterke i wykonal regeneracje pompy i wtryskiwaczy za blisko 8 tys. zl i nic nie pomogl. |
|
|
|
 |
piotrulec
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-12-2014, 12:45
|
|
|
odebrałem dziś auto od swojego mechanika, nie chciał nawet złotówki za czas jaki zmarnował przy moim aucie, stwierdził jedynie że go to przerosło i nie może znaleźć przyczyny.
Od razu pojechałem do JASa po 10min. teście kompa znaleźli uszkodzony czujnik podciśnienia, umówiłem się na czwartek na wymianę, przy okazji sprawdzili resztę, pompa i jej montaż zrobiony prawidłowo, wszystkie parametry pompy w normie.
Jestem bardzo ciekawy czy to już finał w usuwaniu usterek pajero |
|
|
|
 |
piotrulec
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-12-2014, 08:41
|
|
|
wczoraj odebrałem auto z JASa kosztowało mnie to 780pln ale wszystko działą , musieli wymienić pamsensor i poprawić podciśnienia po poprzednim mechaniku, zamontowali mi też magnes neodymowy w baku do łapania opiłków i syfu.
Wracając jeszcze do komputera to po odłączeniu aku, na ekranie komputera mogę dokonać wyboru jaki mam silnik są 3 do wyboru dwa benzynowe i jeden diesla.
Ale i tak nie pokazuje zużycia paliwa, może przez zepsuty pływak w baku... |
|
|
|
 |
TangoKK
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero III Long 3.2
Pomógł: 17 razy Dołączył: 28 Lip 2011 Posty: 359 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 09-12-2014, 16:08
|
|
|
piotrulec napisał/a: | wczoraj odebrałem auto z JASa kosztowało mnie to 780pln ale wszystko działą , musieli wymienić pamsensor i poprawić podciśnienia po poprzednim mechaniku, zamontowali mi też magnes neodymowy w baku do łapania opiłków i syfu.
Wracając jeszcze do komputera to po odłączeniu aku, na ekranie komputera mogę dokonać wyboru jaki mam silnik są 3 do wyboru dwa benzynowe i jeden diesla.
Ale i tak nie pokazuje zużycia paliwa, może przez zepsuty pływak w baku... |
No i nie będzie pokazywał zużycia bo tylko w benzynie działa ta funkcja |
_________________ HEAVEN CAN WAIT I'M BUSY |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-12-2014, 16:18
|
|
|
piotrulec napisał/a: | zamontowali mi też magnes neodymowy w baku do łapania opiłków i syfu. | Owszem łapie, ale nie wszystko a już na pewno nie rdzę w płynie.
Ostatnio był u mnie Forumowicz na oględziny PIII + wymianę filtra paliwa. Po rozcięciu niestety okazało się, że opiłki w miejscu przymocowania (przyłożenia) magnesu sie trzymają, ale na dnie filtra jest rdzawy szlam w którym też są duże kawałki...
Inwestycja w nowy zbiornik (jakikolwiek) jest w Waszym (właścicieli PIII) przypadku mocno wskazana. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Grzegorz76
Forumowicz

Auto: Pajero III 3,2 2001
|
Wysłany: 09-12-2014, 19:30
|
|
|
Robiłem testy z opiłkami warstwy ochronnej zbiornika i niestety magnes ich nie przyciąga, te najmniejsze przebijają się nawet przez filtr paliwa. |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 10-12-2014, 13:26
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | na dnie filtra jest rdzawy szlam w którym też są duże kawałki... |
Potwierdzam - przy którejś wymianie filtra też to zauważyłem, Kawałki były tak duże, że na pewno nie mogły przeniknąć nieuszkodzonego papieru filtrującego. Any idea skąd się tam wzięły?
- Pozdrawiam |
_________________ Nie karmić trolli.
 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 10-12-2014, 13:35
|
|
|
Dysponujemy badaniami dlaczego filtr nie zatrzymuje opiłków. Pęd paliwa jest tak duży, że drobne elementy metalowe (ostre) przebiją filtr bibułowy. (a takie są wszystkie filtr). |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-12-2014, 19:16
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | Dysponujemy badaniami dlaczego filtr nie zatrzymuje opiłków. Pęd paliwa jest tak duży, że drobne elementy metalowe (ostre) przebiją filtr bibułowy. (a takie są wszystkie filtr). |
To, co znalazłem w pierwszym, wstępnym filtrze raczej nie wyglądało na opiłki, to były rdzawe grudki i jakieś okruchy czegoś tam... Tylko jeden raz spotkałem się z czymś takim i co ciekawe - na pewno miało to związek z obecnością wody w filtrze.
- Pozdrawiam |
 |
|
|
|
 |
bluecd
Mitsumaniak
Auto: 3.2 DiD 2004 Long E20
|
Wysłany: 11-12-2014, 19:38
|
|
|
199 kkm.
Przy wymianie filtra: rdzawa woda, kilo rdzy na dnie (w srodku filtra slad po magnesie)
/Dzieki uprzejmosci Mitsumaniaki-Wawa/
 |
_________________ pozdr
Pahiero |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-12-2014, 13:40
|
|
|
bluecd napisał/a: | 199 kkm. |
Czy należy rozumieć, że dopiero po dwóch stówach, ktoś się zlitował nad autem i uwolnił go od tego filtra.
- Pozdrawiam |
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-12-2014, 14:06
|
|
|
Georg napisał/a: | Czy należy rozumieć, że dopiero po dwóch stówach, ktoś się zlitował nad autem i uwolnił go od tego filtra. |
Nie, właściciel dba i wymienia filtr dużo częściej niż by należało, ale i tak obraz jest jak widać na zdjęciach. Zresztą wizyta już umówiona, zbiornik od Zbyszka lada moment dojdzie i będziemy działać |
Just think...
. |
|
|
|
 |
bluecd
Mitsumaniak
Auto: 3.2 DiD 2004 Long E20
|
Wysłany: 12-12-2014, 14:11
|
|
|
Georg napisał/a: | bluecd napisał/a: | 199 kkm. |
Czy należy rozumieć, że dopiero po dwóch stówach, ktoś się zlitował nad autem i uwolnił go od tego filtra.
- Pozdrawiam |
Eee, nieee )))
Filtr zmieniany 2x/rok plus magnes.
ALE w koncy zdecydowalem sie na wymiane zbiornika-po rozcieciu filtra.
/nienawidze tych finansowych strzalow w plecy-jeszcze przed swietami../ |
_________________ pozdr
Pahiero |
|
|
|
 |
|