Pełna beta wersja AutoMapy z mapami Polski i Europy gratis |
Autor |
Wiadomość |
MKV
Mitsumaniak Kovalio

Auto: Ford S-Max 2.0 EcoBoost 270KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-05-2013, 15:04 Pełna beta wersja AutoMapy z mapami Polski i Europy gratis
|
|
|
AutoMapa już po raz trzeci wypuściła darmowa wersję beta. Poprzednia działała długo.
Najlepsze jest to, że jest w 100% darmowa z najnowszymi mapami Polski i Europy (mapy 1304).
Wystarczy pobrać plik instalacyjny z ich strony, przegrać na telefon i zainstalować oraz pobrać wybraną przez siebie mapę (ja oczywiście wybrałem całą Europę).
Najlepiej zaznaczyć pobieranie tylko przez WifI bo jednak troche tego jest
http://w3.automapa.pl/?PE...g=PL&cid=204021 |
_________________ Galant 2.5 V6 Avance & Suzuki Swift 1.3 GTi
 |
|
|
|
 |
Szwagroz
Forumowicz

Auto: Galant, 2,0 elegance
|
Wysłany: 02-05-2013, 22:41
|
|
|
Szkoda tylko ze to wersja7-nio dniowa. Przynajnmiej mi sie wyswietlilo ze licencja wygasa po 7 dniach. Chyba jednak wroce do poprzedniej ktora mialem, lekko okrojona ale przynajmniej bezterminowa |
|
|
|
 |
MKV
Mitsumaniak Kovalio

|
Wysłany: 02-05-2013, 23:04
|
|
|
Szwagroz napisał/a: | Szkoda tylko ze to wersja7-nio dniowa. Przynajnmiej mi sie wyswietlilo ze licencja wygasa po 7 dniach. Chyba jednak wroce do poprzedniej ktora mialem, lekko okrojona ale przynajmniej bezterminowa |
7 dniowa to jest chyba normalna wersja testowa - na pewno Betę ściągnąłeś?? Poprzednią betę używałem kilka miesięcy aż miałem tak nowego Androida, że przestała działać (na Galaxy Nexusa najpierw wychodzą nowe wersje Androida) |
 |
|
|
|
 |
Szwagroz
Forumowicz

|
Wysłany: 02-05-2013, 23:15
|
|
|
Sciagnalem z tego linka co podales. Wersja beta 1.5 na androida |
|
|
|
 |
MKV
Mitsumaniak Kovalio

|
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
|
Wysłany: 03-05-2013, 18:31
|
|
|
U mnie się pokazuje że jeśli chce ściągnąć BETE to musze podać numer licencji, niby skąd xD |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
MKV
Mitsumaniak Kovalio

|
Wysłany: 03-05-2013, 19:12
|
|
|
Juiceman napisał/a: | U mnie się pokazuje że jeśli chce ściągnąć BETE to musze podać numer licencji, niby skąd xD |
Podajesz tylko maila po uruchomieniu aplikacji - ewentualnie nie wiem czy się nie trzeba zarejestrowac na stronce AutoMapy. |
 |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
|
Wysłany: 03-05-2013, 19:34
|
|
|
MKV napisał/a: | Juiceman napisał/a: | U mnie się pokazuje że jeśli chce ściągnąć BETE to musze podać numer licencji, niby skąd xD |
Podajesz tylko maila po uruchomieniu aplikacji - ewentualnie nie wiem czy się nie trzeba zarejestrowac na stronce AutoMapy. |
Odmowa dostępu do pliku. Niepoprawny numer licencji lub licencja nieodpowiadająca wybranemu plikowi. |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
MKV
Mitsumaniak Kovalio

|
Wysłany: 03-05-2013, 19:37
|
|
|
Juiceman napisał/a: | MKV napisał/a: | Juiceman napisał/a: | U mnie się pokazuje że jeśli chce ściągnąć BETE to musze podać numer licencji, niby skąd xD |
Odmowa dostępu do pliku. Niepoprawny numer licencji lub licencja nieodpowiadająca wybranemu plikowi. |
A to nie wiem - ja nie miałem żadnych problemów. |
 |
|
|
|
 |
Szwagroz
Forumowicz

|
Wysłany: 03-05-2013, 20:39
|
|
|
To teraz mi powiedz jak usunąć tą wersję z telefonu, bo po normalnym odinstalowaniu i usunięciu plików, zainstalowałem sobie moją stara wersję automapy którą miałem bezterminowo i mi pamięta tą 7 dniową 1.5
[ Dodano: 03-05-2013, 20:59 ]
ok. poradziłem sobie, teraz licencja na moją stara automapę wygasa 2195 roku. Generalnie w poprzednim tel używałem Garmina na symbian i tam mapy były dokładniejsze, przynajmniej w najmniejszych wioskach prowadziły pod drzwi, a automapa gubi się z nr nawet w miastach. |
|
|
|
 |
MKV
Mitsumaniak Kovalio

|
Wysłany: 03-05-2013, 21:21
|
|
|
Szwagroz napisał/a: | To teraz mi powiedz jak usunąć tą wersję z telefonu, bo po normalnym odinstalowaniu i usunięciu plików, zainstalowałem sobie moją stara wersję automapy którą miałem bezterminowo i mi pamięta tą 7 dniową 1.5
[ Dodano: 03-05-2013, 20:59 ]
ok. poradziłem sobie, teraz licencja na moją stara automapę wygasa 2195 roku. Generalnie w poprzednim tel używałem Garmina na symbian i tam mapy były dokładniejsze, przynajmniej w najmniejszych wioskach prowadziły pod drzwi, a automapa gubi się z nr nawet w miastach. |
No ja nie wiem - jak dla mnie AutoMapa nawet w największych wsiach mnie prowadziła gdzie trzeba. A licencje wiem chyba która masz bo mam taką na drugim telefonie |
 |
|
|
|
 |
zet-em
Forumowicz Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Space Star 1.3 GLX
|
Wysłany: 18-12-2014, 10:08
|
|
|
Witam
Wcześniej korzystałem z Mapa Map ale od niedawna ,,przesiadłem się" na Automapę.
Ogólnie pozytywnie oceniam Automapę ale dwa szczegóły doprowadzają mnie do
białej gorączki.
1. Po ustawieniu trasy i punktów via zdarza mi się ominąć któryś z punktów i pojechać inną trasą. Wtedy Hołek do usranej śmierci każe mi zawrócić aby ten punkt ,,zaliczyć".
2. Ustawiam spokojnie trasę w opcji mapy,
np. w domu, przed wyjazdem. Wsiadam następnego dnia, wczytuję ustawioną trasę,
ruszam autem a tu...nic. Pokazuje mi owszem ustawioną trasę ale nic się nie
dzieje. Dopiero po resecie urządzenia nawigacja zaskakuje i prowadzi. Może ktoś
mnie oświeci dlaczego tak się dzieje.
Pozdrówki:) |
_________________ Auta:
FSO Warszawa 223 - 1982
Renault 5 TS - 1987
FSO Polonez 1500 SLE - 1992
Fiat Uno 1.4 Kat - 2006
Mitsubishi Space Star 1.3 GLX - 2011
 |
|
|
|
 |
Szwagroz
Forumowicz

|
Wysłany: 18-12-2014, 10:54
|
|
|
Z map jakie uzywałem to najlepsza była Garmin na Symbianie, Automapa nie jest tak dokładna, nie ma nr domów na wioskach, fakt, ma lepszy interfejs ale garmina ograniczał symbian. W garminie było więcej indywidualnych ustawień, moglem sobie zaznaczać drogi których nie ma brac pod uwagę przy wyznaczaniu trasy i jak miałem wrzucona raz trasę i raz pojechałem skrótem to następnym razem już uwzgledniał ten skrót, w automapie tego nie ma, uparcie wyznacza jakieś dziwne objazdy itp. |
|
|
|
 |
adt81
Mitsumaniak

Auto: Porsche Cayenne Turbo 4.8
|
Wysłany: 18-12-2014, 12:00
|
|
|
Szwagroz napisał/a: | Automapa nie jest tak dokładna, nie ma nr domów na wioskach |
Numery domów już ma ale faktycznie czasami algorytmy które wyznaczają trasę zachowują się jak naćpane oraz to o czym pisał zet-em czyli kurczowe trzymanie się ominiętego punktu trasy. Kiedyś słuchałem ględzenia o zawróceniu przez ponad 50km bo nie wiem jakim cudem ominąłem punkt trasy ale w końcu nie wytrzymałem i skorygowałem trasę ręcznie Generalnie AM jest ok ale jak każda ma swoje kaprysy - Hołek lubi czasami jakiś numer wyciąć więc trzeba się pilnować |
_________________ Jest: Porsche Cayenne Turbo 4.8
Był: Jaguar S-Type R 4.2 V8 SC
Był: Jaguar S-Type 3.0V6 2001r
Był: Mitsubishi Galant 2.5V6 1998r |
|
|
|
 |
sveno
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 Avance SE
|
Wysłany: 19-12-2014, 01:40
|
|
|
zet-em napisał/a: | Pokazuje mi owszem ustawioną trasę ale nic się nie
dzieje. Dopiero po resecie urządzenia nawigacja zaskakuje i prowadzi. Może ktoś
mnie oświeci dlaczego tak się dzieje.
Pozdrówki:) | włącz GPS. Kliknij opcje->GPS->włącz GPS. Najlepiej ustawić, żeby GPS startował po włączeniu urządzenia. |
_________________ Życie jest zbyt krótkie, by jeździć Dieslem
Gość --->"Rekińczyk"<---
"spotykając innego uzytkownika Gala to tak
jakby się kogoś znajomego spotkało - nie umiem tego wytłumaczyć
i nie doświadczyłem tego jeżdżąc innymi markami" by dzordz8

|
|
|
|
 |
|