Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Elektrycznie skladane lusterka zimą
Autor Wiadomość
Gasinsky 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1.6 benzyna
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 27-12-2014, 00:58   Elektrycznie skladane lusterka zimą

Ponieważ pogoda w zimie jest taka że jest zimno :wink: i auto pokrywa się czasem lodem, również lusterka automatyczne, mam pytanie. Czy da się wyłączyć składanie lusterek przy zamykaniu samochodu? Mam obawę że ktoregoś mroźnego dnia jak nacisnę pilota żeby otworzyć drzwi i złożone lusterka to uszkodzą się silniczki bo ustrojstwo będzie przymarznięte.
Chodzi mi o czasowe wyłączenie automatycznego składania przy zamykaniu. Ktoś coś poradzi? Z góry dziękuję!

Wedrowiec 
Forumowicz

Auto: ASX DID LP Intense
Wysłany: 27-12-2014, 16:59   

w ASO się da, jak masz wersję z "telewizorem" to też chyba z poziomu menu. W pierwszych "bez telewizora" nie dało się samemu.

tyku 
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Wysłany: 27-12-2014, 17:30   

Właśnie wyłączyłem lusterka za pomocą MMCSa. W ASO taka impreza pewnie ze 150 zł. Można też przed otwarciem polać ciepłą wodą, jak widać oblodzenie. Silniczka raczej nie spalisz, ale nie radzę ręcznie rozkładać lub składać.

Gasinsky 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-12-2014, 11:27   

No właśnie nie mam tego telewizora MMCS, normalny ekranik komputera. Może ktoś jeszcze z tym próbował walczyć? W sumie problem niewielki ale wkurza mnie trzaskanie lodu przy składaniu lusterek... :?

jurekschroda 
Forumowicz

Auto: Lancer, Colt, Carisma
Wysłany: 28-12-2014, 13:00   

W twoim przypadku tylko ASO.
Nie powinno to zająć więcej niż 15 minut licząc od oddania do obioru kluczyków.
Wątpię, aby ASO policzyło za to 150 zł. Jeśli masz dobry kontakt ze sprzedawcą, zapytaj czy jest to możliwe w ramach gestu handlowego.

goku22 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.6 benzyna
Wysłany: 06-01-2015, 18:50   

Mam ten sam problem. Pogoda taka, że zamarzają a samochód niestety musi stać na dworze. Pojechał bym może do cwaniaczków z aso, ale po zimie trzeba by było znowu się prosić o ich włączenie.... Ma ktoś może jakiś dokładny spis bezpieczników, bo bezpiecznik od składania lusterek nie jest opisany w instrukcji obsługi. Jest od regulacji lusterek oraz i ogrzewania, ale to nie te, po ich wyjęciu lusterka nadal się składają.

jan1994 
Mitsumaniak
02505/KMM

Auto: ASX 1,6 Intense
Wysłany: 06-01-2015, 22:17   

Może spróbujcie zamykać auto kluczykiem a nie pilotem w kluczyku - moim zdaniem wtedy lusterka pozostaną niezłożone. Sam tego nie mogę sprawdzić - u mnie lusterka składają się po trzykrotnym przyciśnięciu pilota w kluczyku :wink:

goku22 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.6 benzyna
Wysłany: 09-01-2015, 15:37   

No jak próbuje zamknąć kluczykiem, to zamykają mi się tylko drzwi kierowcy, pozostałem nie. jak by centralny nie był podłączony pod kluczyk. Od razu próbowałem kluczykiem, ale lipa. W ogóle, to tak ma być???

mazzi81 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1.6 Blue Sky
Wysłany: 10-01-2015, 08:38   

goku22 napisał/a:
No jak próbuje zamknąć kluczykiem, to zamykają mi się tylko drzwi kierowcy, pozostałem nie. jak by centralny nie był podłączony pod kluczyk. Od razu próbowałem kluczykiem, ale lipa. W ogóle, to tak ma być???

Jak nie masz stacji multimedialnej to podjedź do serwisu. Tam Ci przeprogramują.
Ja standardowo miałem składane lusterka po zamknięciu auta z pilota i automatyczne rozkładanie przy otwieraniu z pilota.
Po przeprogramowaniu auto zamykam i otwieram z pilota poprzez jednokrotne naciśnięcie przycisku. Jak chce żeby lusterka się złożyły / rozłożyły automatycznie to na ten sam przycisk naciskam 3x. Wg mnie jest to najlepsza opcja.

tyku 
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Wysłany: 10-01-2015, 10:55   

mazzi81 napisał/a:
Jak chce żeby lusterka się złożyły / rozłożyły automatycznie to na ten sam przycisk naciskam 3x.
- Naprawdę fajna opcja. :wink:
Ja w telewizorku mam tylko takie opcje:

jan1994 
Mitsumaniak
02505/KMM

Auto: ASX 1,6 Intense
Wysłany: 10-01-2015, 20:48   

@goku22 na przednich lewych drzwiach masz zamykanie pozostałych drzwi - zamknij je a drzwi kierowcy zamknij kluczykiem. Do otwierania możesz użyć przycisku otwarcia w kluczyku - wtedy otworzysz wszystkie drzwi :lol:

Misiek :) 
Mitsumaniak
Pan Misio

Auto: Galant EA5A
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 11-01-2015, 13:42   

mazzi81 napisał/a:
Jak nie masz stacji multimedialnej to podjedź do serwisu. Tam Ci przeprogramują.
Ja standardowo miałem składane lusterka po zamknięciu auta z pilota i automatyczne rozkładanie przy otwieraniu z pilota.
Po przeprogramowaniu auto zamykam i otwieram z pilota poprzez jednokrotne naciśnięcie przycisku. Jak chce żeby lusterka się złożyły / rozłożyły automatycznie to na ten sam przycisk naciskam 3x. Wg mnie jest to najlepsza opcja.

Ja bym dodał po sygnale oprócz zamykania lusterek, domykanie szyb. Bardzo wygodna opcja...
09.2010-2011 Galant gti E33A pancernik
04.2011-03.2019 Sir Lancelot CS9A V6 6A13
03.2012-06.2014 Galant E33A GTI - Joann
06.2013-01.2019 - Lancer CB4W
01.2014-07.2018 Słoneczny Ponton Proton 418 LRS (CA5A coupe) - skasowany

08.2018-nadal Mitsubishi Mirage 1995 1,5 A/T
03.2019 -Nadal Violett6 Galant EA5A
09.2022 - Nadal Maniek Pajero Sport K96

Gasinsky 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 12-01-2015, 12:19   

mazzi81 napisał/a:
goku22 napisał/a:

Dzięki :D bardzo dobry pomysł - tak zrobię!

Mikołaj131 
Nowy Forumowicz

Auto: BMW 535d
Wysłany: 12-01-2015, 20:46   

Składane lusterka bardzo przydatna sprawa, tym bardziej, jeżli autem jeździ również kobieta hehe

Wedrowiec 
Forumowicz

Auto: ASX DID LP Intense
Wysłany: 12-01-2015, 21:02   

Bardzo przydatna, wiem czy włączyłem alarm :D

Odpowiedz do tematu