Reperaturka |
Autor |
Wiadomość |
jacek424 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2007, 17:53 Reperaturka
|
|
|
Szukam reperaturek -błotnik tył, prawy i lewy. Szukałem w sklepach z częściami ale nic nie mogę znaleźć. W salonie zawołali 1600zł za sztukę. |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
|
|
|
 |
jacek424 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2007, 18:08
|
|
|
Sprawdziłem i nic nie znalazłem |
|
|
|
 |
JaGrab3
Mitsumaniak Piotrek - ORACLE fan

Auto: Sig 2.0T,Frotka 3.2, Astra2
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 28 razy Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 930 Skąd: Crackoof
|
Wysłany: 21-03-2007, 18:52
|
|
|
Chodzi ci o same kawałki błotnika, to co gnije, tak zeby wspawać? Bo jeśli tak to firmy sprzedają z częściami blacharskimi. Kupowałem kiedys cos takiego do civica |
_________________ --------------------------------------------------
est: Signum 2.0Turbo , Astra "GSI"
byuo:126p,LADA2103,CIFF-Żaba,Cari 1.6,Gal 2.0 Sport Edition,FROTKA 3.2 V6 Limited Edition
---------------------------------------------------
Pomoc dla Kamilka
 |
|
|
|
 |
jacek424 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2007, 19:56
|
|
|
Dokładnie o to chodzi. Takie do wspawania. A masz może jekieś namiary na taką firmę? |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 21-03-2007, 21:31
|
|
|
jeszcze sie nie spotkalem zeby ktos robil takie rzeczy do carismy, albo kupisz cale blotniki i wytniesz co potrzebujesz albo ci blacharz wyklepie z nowej blachy, albo dopasujesz z czegos innego |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
JaGrab3
Mitsumaniak Piotrek - ORACLE fan

Auto: Sig 2.0T,Frotka 3.2, Astra2
Pomógł: 28 razy Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 930 Skąd: Crackoof
|
Wysłany: 22-03-2007, 16:30
|
|
|
Wiesz co jak robiłem cifa to blacharz pojechał do firmy w Bielku co częściami blacharskimi handlowała i dostał to bez problemu, trzeba poszukać takich firm i zadzwonić. To jes tłuczone w krajuz jakiejs blachy.. No chociarz pewnie bardziej jest to popularne do samochodów co im gniją nadkola, cari nie gnije o ile mi wiadomo |
_________________ --------------------------------------------------
est: Signum 2.0Turbo , Astra "GSI"
byuo:126p,LADA2103,CIFF-Żaba,Cari 1.6,Gal 2.0 Sport Edition,FROTKA 3.2 V6 Limited Edition
Pomoc dla Kamilka
 |
|
|
|
 |
jacek424 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2007, 15:45
|
|
|
 |
Ostatnio zmieniony przez Matejko 25-03-2007, 16:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
wolgaster
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Lis 2006 Posty: 276 Skąd: Jelenia Góra City
|
Wysłany: 25-03-2007, 16:32
|
|
|
Proponuje ratować te błotniki a nie wstawiać reperaturki. Każda ingerencja spawarką to potencjalne miejsce do powstania korozji i to jest niestety fakt. Spróbuj to dokładnie wyczyścić potraktować to chemicznie i naturalnie dobry lakiernik, warstwy podkładu lakier i bobre zabezpieczenie antykorozyjne. dobry blacharz-lakiernik powinien dać rade.
[ Dodano: 25-03-2007, 16:33 ]
A tak apropo to jest przykład że Cari jednak rdzewieje. I to jest kolejny fakt. |
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 25-03-2007, 17:45
|
|
|
Cytat: | A tak apropo to jest przykład że Cari jednak rdzewieje. I to jest kolejny fakt. |
jak na moj gust jesli rdza jest w takim stanie to jest tylko swiadectwo powypadkowosci i zaniedban wlasciciela
to pierwsze zdjecie to jest przod czy tyl - bo jak tak patrze to ani na to ani na to mi nie pasuje |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 481 Skąd: Wawa Ursus
|
Wysłany: 25-03-2007, 18:08
|
|
|
wolgaster napisał/a: | Proponuje ratować te błotniki a nie wstawiać reperaturki. |
Albo jeszcze lepiej spróbuj kupić "używane" błotniki i polakieruj. Reperaturki najczęściej tłuczone są na maszynach pamiętających dinozaury i dalekie są od ideału. Po drugie podczas spawania powstają miejsca narażone na korozję w liczbie pewnie nie mniejszej niż te, które się objawiły. po trzecie po wstawieniu reperaturek masz jeszcze mnóstwo roboty ze szpachlowaniem, i jak to wyjdzie to się dopiero okaże. |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
jacek424 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2007, 19:01
|
|
|
Cytat: | zaniedban wlasciciela |
niestety poprzedni właściciel nie dbał zbytnio o auto, chyba uważał że jeżeli jeździ i hamuje to wszystko jest ok.
Cytat: | to pierwsze zdjecie to jest przod czy tyl |
obydwa zdjęcia to lewy tył[/quote] |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 25-03-2007, 21:24
|
|
|
wyglada to zle, ja bym zaprowadzil do lakiernika on to wypiaskuje, sprawdzi jaka jest zaglada - jesli bedzie zle to wstawi na ten dany fragment jakas blache doklepana, zakonserwuje i pomaluje calosc(caly blotnik)
kurcze nie widze jakos na aucie tego fragmentu z pierwszego zdjecia - pordzewiale to blotnik a nie pordzewiale to ??
zreszta jesli ten rant z blotnika bedzie pooorany to niech go zetnie bo i tak sie nie przyda a tylko przeszkadza - czyli obojetnie co to tylko blacharz |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
jacek424 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 25-03-2007, 22:37
|
|
|
o w morde, zaprowadz auto do blacharza niech oceni stan blotnika bo moze sie okazac ze caly jest w szpachli i za jakis czas to wszystko odpadnie, i bedzie trzeba caly wymienic - ja tam nei widze tego przetloczenia co jest na blotniku i przechodzi w zderzak |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
|