Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] spalanie po wymianie rozrzadu
Autor Wiadomość
michalpan
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2007, 12:21   [Cari 1.6] spalanie po wymianie rozrzadu

Witam,

pozna jesienia 2006 wymienilem rozrzad.

Po wymianie spalanie wzroslo (przy okazji wymienilem opony na zimowe, obnizyla sie temperatura).
Spalanie wzroslo z:
ok 7.5-8.5l po miescie latem (Warszawa)

do 10l po miescie (przy obecnych temperaturach ok 7C)
lub do 12l po miescie (przy temp ponizej zera - styczen/luty 2007)

czy moze byc cos nie tak po wymianie rozrzadu czy to tylko kwestia zimnego silnika/ zimowych opon?

Michal

leser
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2007, 12:38   

jeżeli nie odczuwasz spadków mocy albo silnik nie pracuje 'inaczej' to rozrzadu nie powinni Ci przestawić nawet o 1 ząbek...

Carisma 1.6 potrafi spalić, na krótkich odcinakach po mieście i często na ssaniu potrafi do 12L po mieście łyknąć jak da się kilka razy w obroty...

natomiast w dużym mieście w lato 10L to normalne spalanie a 7 po tasie

fajter
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2007, 16:01   

No powiem sczerze, że 12L po mieście to chyba ciut za dużo jak na 1,6 Pb. Moja pali ok 12 - 12.5 gazu (z aut. skrzynką), i to bez znaczenia jak spokojnie (lub nie spokojnie :twisted: ) jeżdżę.. Ale tak jak pisze leser może Ci przestawili rozrząd??

ptysiek7
[Usunięty]

Wysłany: 16-05-2007, 10:11   

:D jak czytam ile to Wasze miśki palą, to myślę, że ja chyba za wolno jeżdę, bo mój na trasie nad morze - pełny bagaznik, w środku dwie dorosłe sztuki i dwie małoletnie i pali mi 6,3l. Wtedy gdzie można 90/h jadę 110/h, a gdzie można 100/h, jadę 140-160/h. A na blacie mam przejechane 298000km. W mieście nie litrażowałem bo mam małe miasto.

maxwell61 
Mitsumaniak
(****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-05-2007, 17:13   

hehe...ja kiedyś jak wyruszyłem z domu (dolny śląsk) do Szczecina podjechałem na stację benzynową...okazało się że mam tylko 70 zł!!!!... nic, zalałem...wyszło 18 litrów...na stację wjechałem ze świecącą się lampką od rezerwy... i co??...dojechałem do Szczecina ze śednia prędkościa 100km/h - nuuuuuuuuuuuuda!!! :mrgreen: i jeszcze troche po Szczecinie pojeździłem...średnio wyszło 5,7 litra na 100!!! wiec twoje
ptysiek7 napisał/a:
pełny bagaznik, w środku dwie dorosłe sztuki i dwie małoletnie i pali mi 6,3l.

jest jak najbardziej normalne!!!! pozdrawiam :o

Ostatnio zmieniony przez maxwell61 16-05-2007, 19:53, w całości zmieniany 1 raz  

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 16-05-2007, 17:44   

fajter napisał/a:
No powiem sczerze, że 12L po mieście to chyba ciut za dużo jak na 1,6 Pb.

u mnie po miescie tyle pala, 2 te same auta, poprostu krotkie odcinki to nawet seicento 0.9 bedzie palilo ponad 8 na miescie, dla mnie norma miasto to 12 trasa 8
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-05-2007, 22:10   

Moje norma u mnie po mieście mój automat to 11 a w trasie 7 mniej więcej

Odpowiedz do tematu