| 

|  | Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki 

|  |  

| Ogłoszenie |  
         |   
 W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
 Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
 Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
 |  

| [Cari 1.6] spalanie po wymianie rozrzadu |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | michalpan [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 22-03-2007, 12:21   [Cari 1.6] spalanie po wymianie rozrzadu |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam, 
 pozna jesienia 2006 wymienilem rozrzad.

Po wymianie spalanie wzroslo (przy okazji wymienilem opony na zimowe, obnizyla sie temperatura).
 Spalanie wzroslo z:
 ok 7.5-8.5l po miescie latem (Warszawa)

do 10l po miescie (przy obecnych temperaturach ok 7C)
 lub do 12l po miescie (przy temp ponizej zera - styczen/luty 2007)

czy moze byc cos nie tak po wymianie rozrzadu czy to tylko kwestia zimnego silnika/ zimowych opon?

Michal
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | leser [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 22-03-2007, 12:38 |   
 |  
               | 
 |  
               | jeżeli nie odczuwasz spadków mocy albo silnik nie pracuje 'inaczej' to rozrzadu nie powinni Ci przestawić nawet o 1 ząbek... 
 Carisma 1.6 potrafi spalić, na krótkich odcinakach po mieście i często na ssaniu potrafi do 12L po mieście łyknąć jak da się kilka razy w obroty...

natomiast w dużym mieście w lato 10L to normalne spalanie a 7 po tasie
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | fajter [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 22-03-2007, 16:01 |   
 |  
               | 
 |  
               | No powiem sczerze, że 12L po mieście to chyba ciut za dużo jak na 1,6 Pb. Moja pali ok 12 - 12.5 gazu (z aut. skrzynką), i to bez znaczenia jak spokojnie (lub nie spokojnie  ) jeżdżę.. Ale tak jak pisze leser może Ci przestawili rozrząd?? |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | ptysiek7 [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 16-05-2007, 09:11 |   
 |  
               | 
 |  
               |  jak czytam ile to Wasze miśki palą, to myślę, że ja chyba za wolno jeżdę, bo mój na trasie nad morze - pełny bagaznik, w środku dwie dorosłe sztuki i dwie małoletnie i pali mi 6,3l. Wtedy gdzie można 90/h jadę 110/h, a gdzie można 100/h, jadę 140-160/h. A na blacie mam przejechane 298000km. W mieście nie litrażowałem bo mam małe miasto. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | maxwell61   Mitsumaniak
 (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
 Kraj/Country: Polska

| 

|  Wysłany: 16-05-2007, 16:13 |   
 |  
               | 
 |  
               | hehe...ja kiedyś jak wyruszyłem z domu (dolny śląsk) do Szczecina podjechałem na stację benzynową...okazało się że mam tylko 70 zł!!!!... nic, zalałem...wyszło 18 litrów...na stację wjechałem ze świecącą się lampką od rezerwy... i co??...dojechałem do Szczecina ze śednia prędkościa 100km/h - nuuuuuuuuuuuuda!!!  i jeszcze troche po Szczecinie pojeździłem...średnio wyszło 5,7 litra na 100!!! wiec twoje  	  | ptysiek7 napisał/a: |  	  | pełny bagaznik, w środku dwie dorosłe sztuki i dwie małoletnie i pali mi 6,3l. | 
 jest jak najbardziej normalne!!!! pozdrawiam
   |  
				| _________________ CARISMA 1.6 16V - sold
 VW Touran 1.6 FSi
 www.garagestories.pl

|  
				| Ostatnio zmieniony przez maxwell61 16-05-2007, 18:53, w całości zmieniany 1 raz |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Matejko   Mitsumaniak
 Macho Paczo

Auto: IS220D
 Kraj/Country: Australia

| 

|  Wysłany: 16-05-2007, 16:44 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | fajter napisał/a: |  	  | No powiem sczerze, że 12L po mieście to chyba ciut za dużo jak na 1,6 Pb. | 

u mnie po miescie tyle pala, 2 te same auta, poprostu krotkie odcinki to nawet seicento 0.9 bedzie palilo ponad 8 na miescie, dla mnie norma miasto to 12 trasa 8
 |  
				| _________________ Mateusz <Matejko>
 Nissan Juke
 Mazda 2
 Lexus IS220D
 Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | saphire   Mitsumaniak
 daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
 Kraj/Country: Polska

| 

|  Wysłany: 16-05-2007, 21:10 |   
 |  
               | 
 |  
               | Moje norma u mnie po mieście mój automat to 11 a w trasie 7 mniej więcej |  
				| _________________ Bartek `saphire` Siębab
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  |