Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Instalacja gazowa - LPG - Lancer CYxA
Autor Wiadomość
lancer2009 
Forumowicz

Auto: Lancer sportback 2009r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-02-2015, 21:44   

A gdzie mogę się zgłosić do obojętnie jakiego serwisu który zajmuje się LPG? jutro napiszę dokładnie jakie posiadam podzespoły.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 16-02-2015, 21:53   

Czy gaz jeszcze na gwarancji? Jeśli tak, to aby nie stracić gwarancji, to powinien to ogarnąć warsztat który montował instalację. Jeśli nie ma już gwarancji to najlepiej do jakiegoś polecanego warsztatu który zajmuje się takimi instalacjami jaką masz u siebie. Może zapytaj też na LPG-Forum to pewnie ktoś podpowie jakiś dobry warsztat w Twoim regionie.

aequitas 
Forumowicz

Auto: Lancer CY2A Sedan 1.5
Wysłany: 17-02-2015, 20:44   

Czy problem z luzami na zaworach w nie zagazowanych silnikach jest równie powszechny?
Skoro na LPG zaleca się regulację co 40kkm, to co ile powinna być robiona na benzynie?
Czy jeżeli są luzy na zaworach to oznacza z góry duże wydatki?

Chodzi mi głównie o silnik 1.5 jeśli to ma znaczenie.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 17-02-2015, 21:03   

aequitas napisał/a:
Skoro na LPG zaleca się regulację co 40kkm, to co ile powinna być robiona na benzynie?

ASO w 1.5 przewiduje co 100kkm.
Choć teoretycznie co każdy przegląd powinni posłuchać i jak wykryją nietypowy wzrost hałasu to powinni sprawdzić luzy zaworowe.
Pełną listę przeglądową masz na stronce:
http://www.mitsubishi.pl/lista_przegladow

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-02-2015, 22:29   

aequitas, głowicy nie zabijają luzy a ich brak.

dr2ke 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan 1.8 143 KM '08
Wysłany: 20-02-2015, 09:25   

Panowie i Panie, o ile posiadacie w swoich autach lubryfikator, to gdzie macie podłączony wężyk od zbiorniczka z olejem ?

Nie wierzę w kompetencję firmy, która zakładała mi LPG. U mnie ten wężyk wchodzi do jakiegoś trójnika. Lubryfikator miałem montowany dzień po założeniu instalacji LPG.

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-02-2015, 11:15   

Pewnie masz to podłączone do przewodu podciśnieniowego łączącego kolektor ssący z czujnikiem podciśnienia i reduktorem ale czy to dobrze czy też nie to nie wiem, bo nie używam tego wątpliwego urządzenia.

Lukaso 
Mitsumaniak

Auto: był Lancer 1.8 LPG SB
Wysłany: 22-02-2015, 13:25   Re: Krókta koncówka na stałe

Lukaso napisał/a:
Czy ktoś ma na stałe zamontowaną przejściówkę tommaseto 5 cm pod klaką wlewu ? Mieści się wszystko i bez problemu zamyka / otwiera się ?

Dla tych którym znudziło się wkręcanie i wykręcanie przy każdym taknowaniu - wszystko zależy od umiejscowienia jak zrobi montażysta LPG i warto może od razu na to zwrócić uwagę.
U mnie weszło na styk, ciężko wkręca się gdyż przeszkadza plastik centrujący od klapki. Dodatkowo musiałem spiłować kawałek uchwytu w klapce bo blokowało automatyczne otwarcie klapki (zahaczało o przejściówkę).

Kamilosso 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer
Wysłany: 04-03-2015, 21:55   druga reg luzów w lpg

cześć,

w końcu udało mi się zalogować po zablokowaniu hasła ale do rzeczy,
właśnie przechodzę z lancerem drugą regulację zaworów. Lancer nieprzygotowany do LPG
Mam instalacje Landi Renzo, przez caly okres uzytkowania zadnych problemow ani bledow, zamontowalem przy 3000.
Niestety przyjemność kosztowna.
Przebieg teraz mam 93tys km, mechanik zamowil na probe szklanke z chryslera aby zweryfikowac jej wymiary. Prawdopodobnie beda posawaly.
Przy wymianie oczywiscie do kosztow dochodza uszczeli, uszczelniacze, etc no i koszt samej robocizny.
Przy okazji pierwszej regulacji i wymiany szklanek również wymieniłem łańcuch ponieważ był bardzo rozciągnięty jak na 48tys km, wiec to co teraz wstawiaja w bebechy aut to jeden wielki .....:/ Oczywiście ten nowy już różnił się trochę od fabrycznego jak to okreslil mechanik "wzmocniony"

Jak odbiore fure to wrzuce koszt calej naprawy

bastek 
Mitsumaniak
kaktusiarz

Auto: Superb,SpaceStar,LS400,SC430,J
Wysłany: 05-03-2015, 06:43   

ja przeszedłęm 2 wymainy szklanek
po ok 50 tys na lpg i po kolejnych chyba 70.000
po drugiej wymianie dałem sobie spokój z gazem
łańcuch był ok....

auta: nissan almera 2000-2013, Nissan Micra 2012-2029 Mitsubishi lancer 2009-2016 Toyota avensis 2015-2018 Cb125f 2016- 2020, Mitsubishi space star 2018-, Lexus LS400 2018-, Superb 2019-, Junak m12 2020-, Lexus sc430 2021-

SkOniAk 
Mitsumaniak

Auto: Audi A6 Avant Quattro '16
Wysłany: 05-03-2015, 08:55   Re: druga reg luzów w lpg

Kamilosso napisał/a:
cześć,

w końcu udało mi się zalogować po zablokowaniu hasła ale do rzeczy,
właśnie przechodzę z lancerem drugą regulację zaworów. Lancer nieprzygotowany do LPG
Mam instalacje Landi Renzo, przez caly okres uzytkowania zadnych problemow ani bledow, zamontowalem przy 3000.
Niestety przyjemność kosztowna.
Przebieg teraz mam 93tys km, mechanik zamowil na probe szklanke z chryslera aby zweryfikowac jej wymiary. Prawdopodobnie beda posawaly.
Przy wymianie oczywiscie do kosztow dochodza uszczeli, uszczelniacze, etc no i koszt samej robocizny.
Przy okazji pierwszej regulacji i wymiany szklanek również wymieniłem łańcuch ponieważ był bardzo rozciągnięty jak na 48tys km, wiec to co teraz wstawiaja w bebechy aut to jeden wielki .....:/ Oczywiście ten nowy już różnił się trochę od fabrycznego jak to okreslil mechanik "wzmocniony"

Jak odbiore fure to wrzuce koszt calej naprawy

Tak z ciekawości ile wymieniałeś szklanek przy pierwszej regulacji? Napisz ile przy drugiej również : )
Bastek też mógłbyś się podzielić taką informacją?

Ja za pierwszym razem wymieniłem 5 szklanek. Za chwilę czeka mnie druga regulacja której już się boję i nie wiem czy nie podejmę takiej samej decyzji jak Bastek.

dr2ke 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan 1.8 143 KM '08
Wysłany: 05-03-2015, 10:31   Re: druga reg luzów w lpg

SkOniAk napisał/a:

Ja za pierwszym razem wymieniłem 5 szklanek. Za chwilę czeka mnie druga regulacja której już się boję i nie wiem czy nie podejmę takiej samej decyzji jak Bastek.

Przy jakim przebiegu na LPG wymieniałeś 5 szklanek ? Jaki koszt 1 szklanki ? Zakup szklanek tylko ASO ?

Pozdrawiam
Darek

SkOniAk 
Mitsumaniak

Auto: Audi A6 Avant Quattro '16
Wysłany: 05-03-2015, 10:43   Re: druga reg luzów w lpg

dr2ke napisał/a:
SkOniAk napisał/a:

Przy jakim przebiegu na LPG wymieniałeś 5 szklanek ? Jaki koszt 1 szklanki ? Zakup szklanek tylko ASO ?

Pozdrawiam
Darek

Nie pamiętam jaki był koszt niestety. Robione w ASO.

RalfPi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Wysłany: 05-03-2015, 12:04   

Cena szklanki w ASO 55zł (z tego co pamiętam). Cena w Cryslerze - coś koło 15zł.

bastek 
Mitsumaniak
kaktusiarz

Auto: Superb,SpaceStar,LS400,SC430,J
Wysłany: 05-03-2015, 16:21   

za drugim razem komplet
a za pierwszym nie pamiatam, chyba cos było przestawiane, nie komplet - głowy nie dam
robione poza aso.lae szklanki chyba zakup aso
za drugim razem chyba szklanki z innej marki
to było jakies 80.000 km temu.... może w 2012 r,?
gdzies jest mój temat o tym

auta: nissan almera 2000-2013, Nissan Micra 2012-2029 Mitsubishi lancer 2009-2016 Toyota avensis 2015-2018 Cb125f 2016- 2020, Mitsubishi space star 2018-, Lexus LS400 2018-, Superb 2019-, Junak m12 2020-, Lexus sc430 2021-

Odpowiedz do tematu