Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Grandis 2010 z wawy
Autor Wiadomość
monidarre 
Nowy Forumowicz

Auto: espace
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 07-02-2015, 23:09   Grandis 2010 z wawy

Witam Szanowne grono. Zmieniam swojego kanapowca (Grand Espace 2.2) na Grandisa. Jestem po kilku ogledzinach ale jeden egzemplarz zwrocil moja uwage. Prosze o opinie. Autko stoi w komisie [http://otomoto.pl/mitsubishi-grandis-gwarancja-na-365-dni-C35829387.html] . Generalnie nie widze zastrzezen. Sprowadzony w zeszlym roku, bezwypadkowy. Odpalil na zimnym, w miare szybko zlapal obroty jalowe ( nie bylo jeszcze jazdy). Jest zadbany. Wedlug informacji juz w Polsce mial prawy bok przytarty. Tak wiec blotnik, drzwi pierwsze i drugie byly malowane. Byla wymieniana takze chlodnica - glowna, reflektor prawy. Podobno byl tylko szarpany powierzchniowo. Czy wedlug Was, mozna go brac powaznie?

kcn 
Mitsumaniak
Mitsatsubiszi

Auto: Grandis 2,4 mivec + LPG
Wysłany: 08-02-2015, 08:41   

Bryczka ładna tylko musisz wiedzieć że do grandisa diesla wkladali 2.0 tdi od VW (tzw. Średnio udany silnik, choć jak widać po forum chłopaki dają z nim rady)

patrycjuszek 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 v6 150 ps
Wysłany: 08-02-2015, 10:49   

Ja bym pojechał na serwis lub hamownię ( jest na tej samej ulicy Kreator). Sprawdzić trzeba stopień zapełnienia dpf-a. No i w opisie jest comon rail a to jest silnik na pompowtryskach. Ważne żeby był zalany olejem z normą vw 507. Sprawdź jak wygląda filtr powietrza.

BTV 
Forumowicz

Auto: Space Star 1.6, Grandis 2.4
Wysłany: 10-02-2015, 02:51   

Monidarre, puść parkę, skąd taka zmiana? :)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 10-02-2015, 10:24   

patrycjuszek napisał/a:
Ja bym pojechał na serwis lub hamownię ( jest na tej samej ulicy Kreator).

Wczoraj był u mnie outlander II 2.0 TDI po "chipie" w Kreatorze...
Wystąpił objaw pod tytułem - spadek mocy (gwałtowny) powyżej 2,5 tys obrotów. jedyne co chłopcy zrobili to wgrali ori soft i rozłożyli ręce. Po diagnozie MUTem okazało się, że do 2,5 ciśnienie wynosi 1,3 bara powyżej 0,6 a sterowanie kierownicami spalin stoi dębowo, następuje przeładowanie i ECU obcina ciśnienie. Prosta sprawa - demontaż i czyszczenie turbiny, ale to trzeba umieć zdiagnozować a nie tylko wgrać oryginał soft i powiedzieć "nie wiem".

patrycjuszek napisał/a:
Sprawdzić trzeba stopień zapełnienia dpf-a
Nie ma tam DPFa tylko katalizator... To jest EURO4 nie 5 albo 6.

Generalnie do sprawdzenia stan zawieszenia, hamulców i weryfikacja stanu nadwozia. Oprócz tego do sprawdzenia za pomocą MUT3 w celu weryfikacji stanu silnika. Tzw klasyka przy zakupie. Trochę nie chce mi się wierzyć w ten przebieg, ale jak jest udokumentowany w jakiś sensowny sposób to może, może...

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

patrycjuszek 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 v6 150 ps
Wysłany: 10-02-2015, 14:02   

Silnik BWC ma DPF. Byl montowany w Grandisach od 2007 roku. MY2008 -> cyferka 8 w vinie .

Napisałem żeby zhamować auto w tej firmie a nie chipować .

DPF-BWC

http://mitsubishi-motors....D310%26page%3D2

Nie upieram się że ten Grandis ma silnik BWC. Wnoszę to tylko po podanej mocy w ogłoszeniu. Widziałem nawet kiedyś Grandisa z 2009 roku z silnikiem BSY.

Miałem Grandisa z DPF 4 lata i był z 2007 roku.

daneczek76 
Nowy Forumowicz

Auto: VW Sharan 1.9 BTB Special
Wysłany: 16-02-2015, 12:38   

Ładny zewnętrzne ale tak jak koledzy w przebieg nie za bardzo wieże.
Silnik powinien już być OK bo z tego co pamiętam auta do 2008 roku z koncernu VAG miały problem potem było lepiej.

viporion 
Nowy Forumowicz

Auto: Grandis,civic,EspaceIII
Wysłany: 06-03-2015, 01:13   kupiłem okazyjnie Grandisa

Witam, jako , że kupiłem okazyjnie Grandsa ( posiadam obecnie jako drugi samochód Espace III .. Na codzień śmigam Hondą civic Ufo...

Może napisze dla innych jakie nuiałem problemy z nim... przy obrotach około 3 tys... wywalal bład i check... p0299 i p2563 , winnym okazał się zaworek N75.. chociasz jak go sprawdzałęm to działął prawidłowo.. tzn otwierał sie i puszczal podcisnienei na gruchę .. ale mial małą nieszczelnośc na tyle ze nie potrafił takowej gruchy otworzyc do końca... wszyscy krzyczeli "kierowniczki , kierowniczki" a okazał sie zawroek za 120 zł ( nowy)

jako, że interesuję sie mechaniką to udało się drobnym kosztem naprawić.

obecnie brakuje mi kilka pierdółek typu ( narożnik uszczelki podszybia ( przy szybie na dole - lewy dolny róg) i pytanie zamawialiście cos w ASO ? jak z cenami ?

a tak pozatym , to wywaliłęm DPF , dołożyłem przy okazji troche mocy ( turbinka jest z silnika 170 KM TDI wiec spokojnie można...

obecnie wywalam wyswiedlacz MDS na góre.. a w miejscu MDS montuje Tablet 7 calowy NEXUS 7 ... cyzm chce stworzyc centrum multimedialne ...

jak wogole sie sprawuje wam ten samochó jak ze spalaniem ?

moj silnik to BWC ( samochó jest z grudnia 2007

pozdrawiam

Odpowiedz do tematu