Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: roch_27
16-08-2007, 21:12
[E1x 84-87] Mitsubishi galant
Autor Wiadomość
Jedrzej
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2007, 17:36   [E1x 84-87] Mitsubishi galant

Witam posiadam od niedawna galanta z 86r. z silnikiem 2.0 B+LPG i mam kilka pytań oraz próśb

1. ile taki silnik ma koni mechanicznych
2. czy ktoś mógły wstawić zdjęcie takiego silnika bo sam nie wiem czy taki mam bo w dowodzie jest 1570 cm3 (gość od którego kupiłem mówił że silnik został zmieniony na 2.0)
3. Na liczniku pojawia mi sie taka kontrolka co ona oznacza ja sugeruje niski poziom oleju w skrzyni lub pompie wspomagania ale nie jestem pewien

kamilek 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-03-2007, 17:54   

Witam na Forum kolejnego Galantowca!

Jedrzej napisał/a:
1. ile taki silnik ma koni mechanicznych

Zależy, jaką masz wersję. Możesz mieć albo 66kW (~90 KM) albo 75 kW (102KM).
Jedrzej napisał/a:
2. czy ktoś mógły wstawić zdjęcie takiego silnika bo sam nie wiem czy taki mam bo w dowodzie jest 1570 cm3 (gość od którego kupiłem mówił że silnik został zmieniony na 2.0)

Proszę :) :

To fotka Galanta jednego z Forumowiczów, ale nie powinien się obrazić za wstawienie jego fotki ;)

Jedrzej napisał/a:
3. Na liczniku pojawia mi sie taka kontrolka

Tu mogę się mylić, ale to chyba kontrolka od niskiego poziomu płynu do spryskiwaczy szyb i/lub reflektorów (zależy, czy masz 2 zbiorniczki, czy jeden).

Galant E33 - koniec przygody

"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst
Ostatnio zmieniony przez kamilek 23-03-2007, 18:30, w całości zmieniany 1 raz  

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2007, 18:01   

kamilek napisał/a:
Tu mogę się mylić, ale to chyba kontrolka od niskiego poziomu płynu do spryskiwaczy szyb i/lub reflektorów.

nie mylisz sie... :wink:

Jedrzej
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2007, 18:12   

Witam mam nadzieje że zagoszcze tutaj dłużej i bede nadal jeździł galantem bo wywarł na mnie naprwade duże pozytywne wrażenie :D

kto by pomyślał że ta kontrolka moze być od poziomu płunu spryskiwaczy ja byłem przekonany że od oleju w skrzyni lub w pompie wspomagania

Zdjęcie tego silnika jest super dokładnie taki mam ja tylko jaka ten forumowicz ma tam pojemność ??

jak mam rozpoznać model=wersje
napisze może co mam w dowodzie rejestracyjnym
d.1 MITSUBISHI
d.2-----
d.3 GALANT 2000T (nie czje co oznacza to 2000T)

oraz z dowodu pod pozycją
p.1 1570 cm3
p.3 BU ( co oznacza to BU )

kamilek 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-03-2007, 18:17   

Jedrzej napisał/a:
bede nadal jeździł galantem bo wywarł na mnie naprwade duże pozytywne wrażenie

O! Jak przeczytałem te słowa, to jakoś mi się ciepło na sercu zrobiło ;) . Gratuluję idealnego wyboru!
Jedrzej napisał/a:
jaka ten forumowicz ma tam pojemność ??

2.0 :mrgreen:
Jedrzej napisał/a:
GALANT 2000T (nie czje co oznacza to 2000T

Możliwe. Ale jak poprzedni właściciel robił przekładkę silnika (tzw. swap), to kto go wie, co tam siedzi ;) . Jakbyś mógł mi wysłać fotkę, to jakoś byśmy go rozszyfrowali :) Albo po prostu opisz wrażenia z jazdy, jakie przyspieszenie itd. 2.0T ma 150 KM, wiec chyba łatwo rozpoznać, czy masz turbo, czy nie ;)
Jedrzej napisał/a:
p.3 BU 9co oznacza to BU )

:?:

Galant E33 - koniec przygody

"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst

Jedrzej
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2007, 18:51   

oj turbo to napewno nie jest

burst
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2007, 19:56   

Zobacz jakie masz oznaczenie silnika, powinno być wybite na bloku po prawej stronie z przodu silnika. Oznaczenie 2000T sugerowało by 2.0 turbo, pojemność 1570 pasuje idealnie do silnika G32B czyli 1600. 1600 miał inny kolektor wydechowy (wszystkie 4 wyloty w równych odległościach) więc wygląda na to, że masz 2.0.
P.3 w nowych dowodach rejestracyjnych to rodzaj paliwa. ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 4 maja 2004 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie rejestracji i oznaczania pojazdów (Dz. U. z dnia 13 maja 2004 r.)

Odpowiedz do tematu